|
|
|
...
Hortobágyi slambuc
Az apróra vágott szalonnát félig megsütöm, majd a hagymát rádobom, és készre sütöm, de nem pirítom. Pirospaprikával megszórom és beleteszem a karikára vágott krumplit. Amikor háromnegyedig megfőtt persze az ízlés szerinti fűszerekkel ellátva beleteszem a lebbencstésztát. Ezután készre főzőm.
Zsírjára pirítom.
Hortobágyi szójás gombóc|... |
2011-01-13 21:04:37 |
|
|
|
|
|
|
...
Háromszéki juhtúrós kukoricagombóc
Hozzávalók: 30 dkg juhtúró, 4 db tojás, 30 dkg kukoricaliszt, 10 dkg zsemlemorzsa, 8 dkg vaj, 2 dl tejföl, ételízesítő
Az áttört juhtúrót habosra keverjük a tojások sárgájával és a vajjal. Sóval ízesítjük, majd hozzákeverjük a kukoricalisztet, végül a tojásfehérje keményre vert habját. Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle... |
|
2011-01-13 20:57:52 |
|
|
|
|
|
|
...
Hortobágyi húsos palacsinta 1.
Hozzávalók: 18-20 sós palacsinta, 5 adag paprikás-csirke, 10 dkg vaj, 3 dl tejföl, só, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, fél cs. petrezselyemzöld, őrölt bors
A paprikás-csirke mártásából a húst kiszedve bőrét lehúzzuk. Kicsontozva finomra daráljuk. Serpenyőben vajat melegítünk, belerakjuk a húst, kis borssal, sóval, finomra vágott pet... |
2011-01-13 20:51:04 |
|
|
|
|
|
|
...
Hévízi tekercs
Kevés zsiradékon 1/2 fej finomra vágott vöröshagymát, kockákra vágott paradicsomot és zöldpaprikát fonnyasztunk, sóval, pirospaprikával, törött borssal ízesítjük és vizet aláöntve, pár percig pároljuk.
Közben 50 dkg darált sertéshúst összegyúrunk 5 dkg párolt vöröshagymával, csipetnyi mustárral, köménymaggal. Az előre megfőzött kelleveleket, meg... |
|
2011-01-13 20:44:55 |
|
|
|
|
|
|
... gyönyörű pillanatot és szépséges estét kívánok! Ölellek: Ildykó
Köszönöm Ildykó,úgy megkívántam,ahogy a blogodbban jártam,nagyon finom,lesz meg is eszem!Kellemes,szép estét kívánok n... |
|
2011-01-13 18:17:35 |
|
|
|
|
|
|
...
Hegyaljai sült csirkecomb
Hozzávalók: 1 kg csirkecomb, 10 dkg füstölt húsos szalonna, 1 db narancs, 2 dl tejföl, 2 dl badacsonyi kéknyelű bor, só, törött bors, olaj.
Elkészítése: A csirkecombokat vágjuk ketté és olajban, megborsozva, hirtelen süsük szép pirosra. Tűzálló tál aljára terítsünk néhány vékony szalonna szeletet, rá a megsütött húsokat, erre ismét ... |
2011-01-13 17:36:57 |
|
|
|
|
|
|
...
Háromszéki káposztás hús
Hozzávalók: 8 kis (féltenyérnyi) szelet comb, 8 savanyított káposztalevél, nagyobb fej vöröshagyma, 2 nagyobb savanykás alma, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál pirospaprika (csípős is lehet), 1 mokkáskanál csombor, 4 dl tejföl, törött fekete bors, só.
A hússzeleteket kalapáccsal kissé kiverjük, megsózzuk, meghintjük törött borssal, majd ... |
2011-01-13 17:33:03 |
|
|
|
|
|
|
...
Hargitai sertésborda 2.
Hozzávalók: 50 dkg sertéskaraj, 12 dkg zsír, 10 dkg vöröshagyma, 30 dkg sertéshús, 3 g törött bors, 2 g majoránna, 15 dkg füstölt kolbász, 4 db savanyú káposztalevél, 20 dkg füstölt szalonna, 80 dkg savanyú káposzta, 1 csomó kapor, 4 dkg liszt, 4 dl tejföl, só.
A sertéskarajból négy egyforma nagyságú 10-12 dkg szeletet vágunk, enyhén k... |
2011-01-13 17:27:06 |
|
|
|
|
|
|
Hajdúsági sertésborda
Hozzávalók: 1 kg karaj, 20 dkg lángolt kolbász, 2 kemény tojás, 1 nyers tojás, 1-2 savanyú uborka, 1 dl olaj, só, törött bors, 1 kanál pirospaprika, 2 evőkanál reszelt vöröshagyma, kakukkfű, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 dl tejföl.
Elkészítése: A karajt kicsontozzuk, és dupla szeletekre szeleteljük. A szeleteket bevágjuk, szétnyitjuk, egy kic... |
2011-01-13 17:19:51 |
|
|
|
|
|
|
Gyulai kolbászleves
Hozzávalók: 15-20 dkg füstölt kolbász, 1 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, kis darab zeller és karalábé, 2 dl tejföl, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál liszt, 1 evőkanál olaj, só.
A zöldségeket megtisztítjuk, majd almareszelőn lereszeljük, és a felforrósított olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a bőrétől megfosztott vékony karikákra vágott kolbá... |
2011-01-13 17:16:11 |
|
|
|
|