Belépés
Kortárs képzőművészek munkái láthatóak a pécsi m21 Galériában
... például lomtalanításokon talált diaképekből létrehozott műalkotás, valamint az első 3D nyomtatással készített pisztoly makettjei. Egyes alkotások olyan aktuális társadalmi kérdésekre reflektálnak, mint a mesterséges intelligencia.
A közleményben kitértek arra, hogy a Derkovits-ösztöndíjra a 35. életévüket be nem töltött művészek pályázhatnak és legfeljebb három egymást követ...
2019-12-13 18:57:55
A Mágnás Miska című operettet mutatja be a Vígszínház
... szemtelensége" - fogalmazott a rendező, hozzátéve, hogy ezt az ősváltozatot "karcolták" meg, kerestek olyan új kifejezéseket, hangsúlyokat a szövegkönyvben, amelyek a mai életünkre reflektálnak.
Mint mondta, egy vadul, szenvedélyesen, jól eljátszott színházi előadás megmutatja a történet minden vetületét, mélységét, fényét, és így a mű egész gazdagsága láthatóvá, hallhatóvá v...
2019-10-22 07:05:39
Stuttgartban látható a Petőfi Irodalmi Múzeum gasztronómiáról szóló tárlata
... írók konyhai eszközei, edények, tányérok, evőeszközök, poharak sokaságát tekinthetik meg a látogatók.
A kiállításon német nyelvre fordított magyar irodalmi szövegek segítségével reflektálnak napjaink gasztro-őrületére, megmutatják, hogy nemcsak az evés öröme vagy az étel hiánya az örök jelenség, de a róla való beszéd is.
A kiállítást B. Szabó Dezső, a stuttgarti Magyar K...
2019-10-18 13:11:24
Nemzetközi projekt indult a régió rómaiak utáni népességének feltérképezésére
... források, melyek a régészet és a genetika által felvetett kérdések (közösségek szerveződése, társadalmi hierarchia, etnikumok, életmód, háború, erőszak, munkakörülmények stb.) mindegyikére reflektálnak, így az eredmények ezekkel való összevethetősége és összevetése különösen érdekes problémát jelent - mutat rá az akadémia közleménye.
A program keretében mintegy 6000 temetkezé...
2019-10-11 13:53:49
Santiago Calatrava világhírű építész képzőművészeti alkotásaiból nyílt kiállítás Madridban
... képzőművészként a spanyol fővárosban, ahol 45 alkotását állítják ki.
A szobrokat, kerámiákat és rajzokat "a természet és a szerves formák" inspirálták, amelyek jól felismerhető módon reflektálnak építészeti munkáira is - olvasható a galéria ismertetőjében.
A Svájcban élő építész első tárlatát 2001-ben láthatta a nagyközönség. Azóta olyan helyszíneken rendeztek kiállítás...
2019-10-10 20:52:36
Péntektől látogatható Lesznai Anna és Zoób Kati közös tárlata Kecskeméten
... kollekcióját, amelyben a Szamárbőr királyfi című mese szimbólumai jelennek meg. A gyűjtemény megalkotásában a divattervezőt Lesznai Anna életműve is inspirálta, így a bemutatott ruhák reflektálnak a Lesznai-életmű nagyobb tematikus egységeire.
A múzeum munkatársa kiemelte, hogy a Cifrapalotában megrendezett kiállításon Lesznai Anna életművének különböző műfajai egymásba szöv...
2019-09-12 15:31:47
Egy hónapos ingyenes kulturális programsorozat a Városligetben
... Városligetbe látogatók betekintést nyerhetnek a városi művészet alkotói folyamatába. A street art alkotók a Liget jövendőbeli intézményeire, a múzeumok aktuális programjaira, gyűjteményeire reflektálnak saját stílusukban. Szeptember 26-án a Virtuózok lépnek fel a Pavilonkertben. Szeptember 27-én The Qualitons koncertje lesz a Zene a lombok alatt sorozat részeként.
A Pavilonk...
2019-09-02 07:10:55
A Budapest Art Mentor program összefoglaló kiállítása az Ybl Budai Kreatív Házban
... is már meglévő tárgyakkal dolgozik, a kisajátítás és reprodukálás jelensége foglalkoztatja, míg Diósi Máté digitális és analóg fotográfiái aktuális, lokális és globális jelenségekre reflektálnak.
Fülöp Gergő sokszor monumentális képein és installációin a jelen bizonyosságainak megingatására törekszik, alkotásaiban párhuzamos valóságok feszülnek egymásnak. Gombos Andrea külön...
2019-08-28 07:04:53
Három szín címmel látható fotókiállítás a Mai Manó Házban
... keddi budapesti sajtóbejáráson hangsúlyozta: az orosz fotográfus képeit olyan kortárs művészek alkotásaival állították párhuzamba, akik a színes fényképezés jelenségére alkotói módon reflektálnak, a fotózáson belüli színelméleti kérdésekkel foglalkoznak vagy Szergej Prokugyin-Gorszkij életműve közvetlen hatást gyakorolt rájuk. A kiállításon a kortárs és a történetei fotográfiai an...
2019-08-27 16:21:57
Hétrétország fesztivál augusztusban az Őrségben
...
Mint Sülyi Péter, a fesztivál alapítója az MTI-nek kiemelte, augusztus 15. és 18. között több programmal reflektálnak az 50 évvel ezelőtt megrendezett Woodstock zenei fesztiválra. Woodstock üzenete a háborúellenesség, a természetközeliség, amely a következő évtizedek életérzésében, a fiatalok "eszmélésében" meghatározó volt - fogalmazott a szervező.
Hozzáfűzte: az őrisz...
2019-07-13 12:41:23
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 
Címkék: Mágnás Miska, Petőfi Irodalmi Múzeum, Santiago Calatrava, Lesznai Anna, Zoób Kati, Budapest Art Mentor, Budai Kreatív Házban, Manó Házban, Szabó Dezső, Magyar, Diósi Máté, Fülöp Gergő, Gombos Andrea, Szergej Prokugyin-Gorszkij, Mint Sülyi Péter, régió rómaiak, hónapos ingyenes, mesterséges intelligencia, közleményben kitértek, történet minden, kiállításon német, evés öröme, étel hiánya, örök jelenség, róla való, stuttgarti Magyar, genetika által, eredmények ezekkel, akadémia közleménye, program keretében, spanyol fővárosban, szerves formák, galéria ismertetőjében, gyűjtemény megalkotásában, divattervezőt Lesznai, bemutatott ruhák, múzeum munkatársa, városi művészet, múzeumok aktuális, lombok alatt, jelen bizonyosságainak, orosz fotográfus, színes fényképezés, fotózáson belüli, történetei fotográfiai, fesztivál alapítója, következő évtizedek, összevethetősége, feltérképezésére, háborúellenesség, lomtalanításokon, bizonyosságainak, munkakörülmények, képzőművészként, gasztronómiáról, pavilonkertben,
© 2013 TVN.HU Kft.