Belépés
Wa(l)king the city - Köztéri művészeti eseménysorozat Budapesten
... egy-egy művész ötórás sétát tesz a városban egy saját maga által választott útvonalon, amelynek során hat alkalommal online bejelentkezik egy-egy művészeti mikroakcióval. Az akciók reflektálnak a városra, a helyszínre, a helyzetre vagy a művész saját élményeire és érzéseire.
A Wa(l)king the city a Placcc Fesztivállal és a projektet támogató In Situ hálózattal korábban már egy...
2020-05-25 15:22:09
Koronavírus - Gulyás: az ország legsikeresebb szűk évtizedén vagyunk túl
... mértékben a lebutított, ostoba és rendkívül agresszív kormányzati propaganda termése". Az ellenzékkel az az alapvető probléma, hogy az MSZP és az SZDSZ utódpártjai semmilyen módon nem reflektálnak a 2002 és 2010 közötti "katasztrófakormányzásra" - jegyezte meg.
A vitapartnerek kitértek az Állami Számvevőszék és az ügyészség munkájára is, utóbbiról szólva Schiffer András közöl...
2020-05-21 12:41:40
Koronavírus - Hoffmann: jól alakulhat a most induló turisztikai szezon
... turisták és az osztálykirándulások elmaradása miatt.
" A tihanyi turisztikai szolgáltatók egységes színű, logózott maszkjai nemcsak a vendégek által elvárt biztonsági elvárásokra reflektálnak, hanem a lokális, tudatos, felelős turizmusépítésre is felhívják a figyelmet "- fogalmazott Peleskey Ákos, a Balaton-felvidéki Fejlesztési Egyesület főtitkára, a Nubu designer márka társ...
2020-05-16 12:31:49
Több száz pályamű érkezett a múzeumok karantén-pályázatára
... 40 filmes és 20 zenei alkotás érkezett.
A pályázatra olyan alkotásokat vártak a fiataloktól, amelyben a pandémiás helyzetben kialakult életmódra, tapasztalatokra, érzéseikre reflektálnak.
Az intézményi összefogással meghirdetett pályázatban részt vett a Magyar Nemzeti Múzeum, a Magyar Cirkuszművészeti Múzeum, a Ludwig Múzeum, a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Szépművészeti...
2020-05-14 12:43:03
Dobszay-Meskó Ilona és Láng István közös hangversenye
... Rómeóról és Júliáról? Láng István éppen ötven éve fejezte be háromrészes vonószenekari darabját, a tételek a Shakespeare-tragédia címszereplőinek és a herceg egy-egy nevezetes mondatára reflektálnak. Miről szóltak ezek a mondatok számára egykoron és miről szólnak ma? És miért fontos annyira Dobszay-Meskó Ilonának a csend?
Megígérhetjük, hogy a Klasszikusok tükrében koncertsor...
2020-02-26 11:45:54
Átigazolás - Új műsor az M4 Sporton
... érdemes.
A műsorban az átigazolási piac szereplői - menedzserek, klubvezetők, játékosok - mellett szakértők, szakemberek szólalnak meg a labdarúgás világából, akik elemzik és reflektálnak a piac aktualitásaira.
"Az előző átigazolási időszak több szempontból is meglepetést okozott, a tíz legnagyobb európai piacból hatban is megdőlt a rekord. Mindig nagy érdeklődés övezi ...
2019-12-30 09:41:08
Kortárs képzőművészek munkái láthatóak a pécsi m21 Galériában
... például lomtalanításokon talált diaképekből létrehozott műalkotás, valamint az első 3D nyomtatással készített pisztoly makettjei. Egyes alkotások olyan aktuális társadalmi kérdésekre reflektálnak, mint a mesterséges intelligencia.
A közleményben kitértek arra, hogy a Derkovits-ösztöndíjra a 35. életévüket be nem töltött művészek pályázhatnak és legfeljebb három egymást követ...
2019-12-13 18:57:55
A Mágnás Miska című operettet mutatja be a Vígszínház
... szemtelensége" - fogalmazott a rendező, hozzátéve, hogy ezt az ősváltozatot "karcolták" meg, kerestek olyan új kifejezéseket, hangsúlyokat a szövegkönyvben, amelyek a mai életünkre reflektálnak.
Mint mondta, egy vadul, szenvedélyesen, jól eljátszott színházi előadás megmutatja a történet minden vetületét, mélységét, fényét, és így a mű egész gazdagsága láthatóvá, hallhatóvá v...
2019-10-22 07:05:39
Stuttgartban látható a Petőfi Irodalmi Múzeum gasztronómiáról szóló tárlata
... írók konyhai eszközei, edények, tányérok, evőeszközök, poharak sokaságát tekinthetik meg a látogatók.
A kiállításon német nyelvre fordított magyar irodalmi szövegek segítségével reflektálnak napjaink gasztro-őrületére, megmutatják, hogy nemcsak az evés öröme vagy az étel hiánya az örök jelenség, de a róla való beszéd is.
A kiállítást B. Szabó Dezső, a stuttgarti Magyar K...
2019-10-18 13:11:24
Nemzetközi projekt indult a régió rómaiak utáni népességének feltérképezésére
... források, melyek a régészet és a genetika által felvetett kérdések (közösségek szerveződése, társadalmi hierarchia, etnikumok, életmód, háború, erőszak, munkakörülmények stb.) mindegyikére reflektálnak, így az eredmények ezekkel való összevethetősége és összevetése különösen érdekes problémát jelent - mutat rá az akadémia közleménye.
A program keretében mintegy 6000 temetkezé...
2019-10-11 13:53:49
1 2 3 4 5 7 8 9 10 
Címkék: Dobszay-Meskó Ilona, Láng István, Mágnás Miska, Petőfi Irodalmi Múzeum, Placcc Fesztivállal, Állami Számvevőszék, Schiffer András, Peleskey Ákos, Balaton-felvidéki Fejlesztési Egyesület, Magyar Nemzeti Múzeum, Magyar Cirkuszművészeti Múzeum, Ludwig Múzeum, Dobszay-Meskó Ilonának, Szabó Dezső, Magyar, ország legsikeresebb, most induló, régió rómaiak, saját maga, akciók reflektálnak, helyzetre vagy, művész saját, projektet támogató, vitapartnerek kitértek, ügyészség munkájára, tihanyi turisztikai, vendégek által, pályázatra olyan, pandémiás helyzetben, intézményi összefogással, herceg egy-egy, mondatok számára, átigazolási piac, labdarúgás világából, piac aktualitásaira, előző átigazolási, mesterséges intelligencia, közleményben kitértek, történet minden, kiállításon német, evés öröme, étel hiánya, örök jelenség, róla való, stuttgarti Magyar, genetika által, eredmények ezekkel, akadémia közleménye, program keretében, lomtalanításokon, összevethetősége, feltérképezésére, munkakörülmények, cirkuszművészeti,
© 2013 TVN.HU Kft.