Belépés
Becsaptak a hajnali fények . . .
...Szerető szív nélkül , saját börtönöd
foglya vagy , a fénytelen ablakok mögött .
Rejtély a sorsod , magad sem ismered ,
ki segíthet , nem lehet más , mint Istened .
Magányos lelkedben a bánat , mi...
2022-09-23 22:26:58
Márai Sándor: A négy évszak
... mozdulatokkal élünk, óvatosan és gazdaságosan, mint a bölcs állatok, melyek lecsökkentik ilyenkor az élet tevékenységét, mozdulatlansággal védekeznek, lassított érveréssel szunyókálnak és pislogva, rejtélyes félálomban várják a napot.
E hetekben, tél vége felé, tanácsos különösebb erőpazarlás nélkül élni: rövideket írni - legföljebb négy, öt sort egyszerre -, mint a medvék....
2022-09-17 21:00:17
Nem mindenre a természet, az anyaföld tanít-e minket?

Nem mindenre a természet, az anyaföld tanít-e minket? A földnek szíve van. Aki ráborul s fülét odaszorítja közös tápláló anyánk barna testéhez, rejtélyes dobogást hall alant, mintha egy óriási kalapács tompa ütései volnának, száz mérföldnyire mélyen belsejében; a szíve dobog...
2022-09-13 00:21:39
Katonai helyzet Ukrajnában
... elismerésére, amit akkor (még)
megtagadott.
Február 17-én Joe Biden elnök bejelentette , hogy Oroszország a
következő napokban megtámadja Ukrajnát. Honnan tudta ezt? Ez
egy rejtély. De 16. óta a Donbass lakosságára kilőtt tüzérségi
lövedék száma drámaian megnövekedtek, amint azt az EBESZ
megfigyelőinek napi jelentései mutatják. Természetesen sem a...
2022-09-12 21:45:31
Attila mágikus kardja
... Béla Lengyelországból gyűjtött seregek élén tört bátyjára, aki a mosoni csatában halálos sebet kapott. Így avathatták Magyarország királyává I.Bélát, de uralma nem tartott sokáig: 1063-ban rejtélyes baleset következtében meghalt. (Bővebben lásd: A legnagyobb magyar királyok c.kötet)

Halálát követően a német seregek támogatását maga mögött tudó Salamon fejére visszakerül...
2022-09-07 20:30:28
Kopi Luwak - A világ legdrágább kávéja
... úgynevezett nedves erjesztése során végbemenő enzimatikus emésztéssel), majd megjelennek az állat ürülékében. Miután ezt összegyűjtötték és abból kinyerték a kávét, megpörkölik, majd ízesítik. Rejtély, hogy erre ki és hogyan jött rá, mindenesetre a szumátriai lakosok ennek köszönhetik hírnevüket.
És hogy milyen az íze? Megkóstoltuk..
Nehézkés, testes, krémes, kicsit a k...
2022-09-05 17:25:40
A Pilis életre kel


Magyar Atlantisz

A Pilist egész évben kirándulók, túrázók, síelők százai, amatőr és hivatásos kutatók keresik fel, és valamilyen rejtélyes módon az ideérkezők közül azokat is hamarosan megszállja egyfajta különös nyugalom, akik semmit se hallottak a hely szelleméről.
...
2022-09-01 09:05:55
A rossz agyműködés ellen
... is.

Ha a fenti tanácsok közül minél többet sikerül megfogadni, rövid időn belül pozitív változások indulnak el a szervezetünkben. Az agyi köd ezzel együtt továbbra is bonyolult és rejtélyes probléma, aminek megfejtésén még dolgoznak a kutatók.
Forrás : ...
2022-08-17 00:21:16
Spurgeon - Augusztus 10
... elbátortalanodnak, és ekkor szükségük van az Úrnak erre a "Ne félj" üzenetére. Gyakran nyugodtak vagyunk a viharban, és izgatottság vesz erőt rajtunk a csend idején. Ez olykor magunknak is rejtély, de áldott legyen az Úr neve, aki megért minket és megfelelő pillanatban megvigasztal.

Az Úr hozzáfűzi még ezt is: "Én vagyok jutalmad." Nem azt mondja: "Meg akarlak jutalmazn...
2022-08-10 20:57:21
Csitáry Hock Tamás - Idézetek
... áll veled a boltban. Mindenütt ott van. Nem látod, de ott van. És várja, hogy megszólítsd. Mert csak ennyit kell tenned. De te félsz tőle. Mert azt hiszed, megfoghatatlan, elérhetetlen, rejtélyes. Hogy nincs. Ezért lemondasz róla. Pedig csak meg kell szólítanod. Elmondanod neki, hogy mit szeretnél, mire vágysz. (...) És a Csoda teljesíti.

Csitáry-Hock Tamás: Mosolyvaráz...
2022-06-24 22:00:26
1 2 3 ...............545 546 .......817 818 ........1089 1090 1091 
Címkék: Márai Sándor, Kopi Luwak, Csitáry Hock Tamás, Béla Lengyelországból, Magyar Atlantisz, Csitáry-Hock Tamás, hajnali fények, négy évszak, anyaföld tanít-e, világ legdrágább, rossz agyműködés, fénytelen ablakok, bölcs állatok, élet tevékenységét, földnek szíve, óriási kalapács, szíve dobog, mosoni csatában, legnagyobb magyar, német seregek, állat ürülékében, szumátriai lakosok, ideérkezők közül, hely szelleméről, fenti tanácsok, csend idején, lengyelországból, vlssjgeendhwhlqu, szervezetünkben, összegyűjtötték, megfoghatatlan, megfigyelőinek, gedohxvvryzcnb, tevékenységét, következtében, megnövekedtek, mozdulatokkal, természetesen, elérhetetlen, magyarország, mérföldnyire, bejelentette, elismerésére, megvigasztal, megkóstoltuk, szunyókálnak, povmcboslaqw, gazdaságosan, lecsökkentik, mindenesetre, pillanatban, úgynevezett, lakosságára, izgatottság, odaszorítja, visszakerül, zakrsbctsef, erőpazarlás, megszólítsd, támogatását, szelleméről, megtagadott, köszönhetik, megpörkölik, mosolyvaráz, oroszország, emésztéssel, enzimatikus,
© 2013 TVN.HU Kft.