Belépés
Stuttgartban látható a Petőfi Irodalmi Múzeum gasztronómiáról szóló tárlata
... közleményében.
Mint írják, az étel élvezete és az evésben rejlő erotika, de akár furcsaságok bekebelezése is gyakran bukkan fel az irodalmi szövegekben. A kiállításon az írói relikviáknak egy sajátos, korábban aligha látható válogatását tálalják: klasszikus és kortárs írók konyhai eszközei, edények, tányérok, evőeszközök, poharak sokaságát tekinthetik meg a látogatók.
A ...
2019-10-18 13:11:24
Arany-emlékév - Átadták a felújított nagyszalontai Csonkatornyot
... új, interaktivitásra is törekvő, Honnan és hová elnevezésű kiállítás alapvető feladata az Arany Jánossal kapcsolatos legújabb irodalomtörténeti kutatások eredményeinek és azoknak a relikviáknak a bemutatása, amelyeket a 200 éve született költő még személyesen adományozott szülővárosának a múzeum létrehozásakor.
Budapesten a PIM szakemberei restauráltak 25 tárgyat, így példáu...
2018-03-14 13:12:59
Arany-emlékév - Megújul a nagyszalontai Csonkatorony
... Szilágyi Juditot, aki szerint az új, interaktivitásra is törekvő kiállítás alapvető feladata az Arany Jánossal kapcsolatos legújabb irodalomtörténeti kutatások eredményeinek, és azoknak a relikviáknak a bemutatása lesz, amelyeket a 200 éve született költő még személyesen adományozott szülővárosának a múzeum létrehozásakor.
A megújult Csonkatorony és az új állandó kiállítás a ...
2017-11-02 16:22:42
A második világháborús japán megszállás emlékeit állítja ki egy kínai magánmúzeum
... propagandaanyagok, de például lövedékek maradványait, japán tisztek kardjait is közszemlére teszik - tájékoztattak az Anzsen járáshoz tartozó Csiencsuan Múzeum illetékesei.
A relikviáknak egy új, 3500 négyzetméter alapterületű kiállítóterem ad majd otthont, amelyet kifejezetten arra a célra alakítottak ki, hogy a második világháborúban elkövetett japán rémtettek emlékhelye le...
2014-07-27 19:37:42
Egységében újul meg Kalocsa érseki központja
... és a kora gótikus második székesegyház körülményeiről - hangsúlyozta a főépítész.
Vörös Márta kiemelte a kalocsai érsekség első érseke, Asztrik csontmaradványainak és az érseki relikviáknak az azonosítását.
A márványkoporsót a 1910 körül végzett ásatások alkalmával találták meg és hibásan egy 12. század végén, valamint a 13. század elején élt érsek csontmaradványaival az...
2014-04-23 15:44:21
Bemutatják Pázmány Péter magánkönyvtárának darabjait
... tulajdonos nevét.
A könyvtár közlése szerint a szenzációs irodalom-, könyv- és könyvtártörténeti eredmény bemutatása segít megeleveníteni Pázmány Péter alkotói műhelyét; a nemzeti relikviáknak tekinthető nyomtatványok kiállításával a könyvtár és az egyetem tisztelegni kíván a 375 éve halott egyetemalapító bíboros-érsek emléke előtt.
A tárlathoz kapcsolódóan a könyvtár tu...
2012-12-13 09:21:36
Bajnokok nyara - interaktív kiállítás bemutatókkal
... aranyérmes volt, valamint Vígh László kormánybiztos.
"Az előző évtizedek fantasztikus sportsikereit láthatjuk ezen a kiállításon" - mondta Czene Attila. - "Remélem, ezeknek a relikviáknak a száma a londoni olimpiát követően növekedni fog."
Vígh László arról beszélt, hogy várhatóan több tízezer ember tekinti majd meg az interaktív kiállítást. Az érdeklődők kézbe vehetnek ...
2012-06-07 13:15:04
történések
... be vagyunk határolva, mert el kellett döntenem, hogy hány konnektort kérek, s hova.
El kellett mennem az IKEÁBA is, mert ott néztem ki üveg vitrinszekrényeket az érmeimnek, s a relikviáknak, de nem tudtam a pontos méreteket.
Most sem tudom, mert a szekrényé ugyan megvan, de csak saccolni tudom, hogy az aljzatkiegyenlítés milyen centi-emelkedést eredményez majd.
Nem ...
2011-02-07 20:59:08
Slayer thrash metal-együttes
... ügyük támogatójaként beállítva őket. Az is tény, hogy Hannemant több koncerten is látni lehetett a 80-as években horogkeresztes kitűzővel. A gitáros nagy fanatikusa a II. világháború-s relikviáknak édesapja révén, aki az európai fronton harcolt. Az említett kitűzőt is édesapja szerezte a háborúban. Egy interjúban Hanneman (az Angel of Death szövegének szerzője) rámutat, hogy azért...
2009-12-07 10:46:50
Feltárták a barlangrendszert
... cseppkőalakzatokra és - hála a barlang különleges mikroklímájának - különböző gerinctelen állatok jól konzerválódott maradványaira is rábukkantak. Egyes pókok, bogarak és lepkék akár jégkorszaki relikviáknak is tekinthetők - mondta Heinzelová.

Hozzátette, hogy a földalatti labirintusrendszer a turistaösvényeken kívül nagyon nehezen megközelíthető és szigorúan védett he...
2008-05-02 00:58:55
1 2 
Címkék: Petőfi Irodalmi Múzeum, Bemutatják Pázmány Péter, Arany Jánossal, Szilágyi Juditot, Csiencsuan Múzeum, Vörös Márta, Pázmány Péter, Vígh László, Czene Attila, felújított nagyszalontai, nagyszalontai Csonkatorony, második világháborús, kínai magánmúzeum, étel élvezete, evésben rejlő, irodalmi szövegekben, írói relikviáknak, múzeum létrehozásakor, bemutatása lesz, megújult Csonkatorony, célra alakítottak, második világháborúban, kora gótikus, kalocsai érsekség, érseki relikviáknak, 1910 körül, könyvtár közlése, szenzációs irodalom-, nemzeti relikviáknak, egyetem tisztelegni, tárlathoz kapcsolódóan, előző évtizedek, londoni olimpiát, interaktív kiállítást, érdeklődők kézbe, pontos méreteket, szekrényé ugyan, 80-as években, gitáros nagy, európai fronton, említett kitűzőt, interjúban Hanneman, barlang különleges, turistaösvényeken kívül, barlangrendszert, interaktivitásra, mikroklímájának, gasztronómiáról, márványkoporsót, szülővárosának, támogatójaként, megeleveníteni, megközelíthető, konzerválódott,
© 2013 TVN.HU Kft.