Belépés
Dió koch
... hozzávalók 4 főre

* 6 tojás
* 6 ek cukor
* 1 citrom reszelt héja
* 6 ek darált dió
* 4 ek darált keksz
* vaj

Mártáshoz:

* 1/2 l tej
* 3 ek dió
* 1 cs vaníliás cukor
* 3/4 cs főzés nélkül készíthető vanília ízű pudingpor
* 1 tk diópálinka (vagy rum)
[/c...
2010-09-22 20:51:43
L Csaba
LÁSZLÓFFY CSABA
Három barokk

Barocci*

A védelem a skorpió-vigyor
ellen, rőtrozsda pókháló-halálba
gabalyodó, földszürke, viaszsárga
földi lét... Mire új borod kiforr,
Barocci mester, megtérhetsz unott
Urbinódba, a tompa fénybe hulló
színekhez s álmodhoz. Az el nem múló
pillanat (amiért élsz, jól tudod) |...
2010-09-22 20:48:37
Rózsaszörp (különlegesség)
Rózsaszörp (különlegesség)
A piros, illatos rózsaszirmokból készítjük.
Elkészítése: Harminc dkg szirmot 2 l hideg vízzel felteszünk főni, és addig forraljuk, amíg a víz megpirosodik, a szirmok pedig színtelenek lesznek. Ekkor a levet szűrőbe tett tüllön átszűrjük, a levével azonos mennyiségű cukorral kb. 15 percig főzzük, kiforrázott üvegekbe töltjük, lekötjük vagy du...
2010-09-22 20:47:15
Ribiszkeszörp
Ribiszkeszörp
Hozzávalók: piros és fehér ribiszke (vagy csak fekete ribiszke) tetszés szerinti mennyiségben, 1 l gyümölcsléhez: 1 kg cukor, 5 dl víz, 1 mokkáskanál nátrium-benzoikum. Kissé munkaigényes.
Elkészítése: A gyümölcsöt szárastól langyos vízbe tesszük, és fél óráig áztatjuk. Ezután váltott vízben többször megmossuk, lecsöpögtetjük. Villával lehúzzuk a szemek...
2010-09-22 20:45:33
Feketeribizli-szörp variációk
Feketeribizli-szörp 1.
Elkészítése: Egy porcelán- vagy üvegtálba összekeverünk 1 kg ribizlit, 6 dl vizet, 1/2 kk. szalicilt és 1 kk. borkősavat. Sűrű szitára öntjük, és nyomkodás nélkül egy napig csepegni hagyjuk. A kifolyt léhez ugyanannyi súlyú kristálycukrot adunk. Ezt is egy napig állni hagyjuk, de többször megkeverjük, hogy a cukor elolvadjon. Üvegekben hűvös helyen tá...
2010-09-22 20:44:40
Rebarbara-lé
Rebarbara-lé
Elkészítése: Az apróra vágott rebarbarát turmixba tesszük, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, simára zúzzuk. 1 l folyadékhoz 1 g nátrium-benzoikumot adunk, jól elkeverjük. Uborkásüvegbe tesszük és 2 napig, többször megkeverve, állni hagyjuk. Egy nagy gézbe, vagy vászonba öntjük, sarkait összefogva fellógatjuk. Hagyjuk, hogy magától lecsurogjon. Nyomkodni nem...
2010-09-22 20:44:01
Paradicsomlé fűszeresen
Paradicsomlé fűszeresen
Hozzávalók: 1 l paradicsom ivólé, 1 kis fej vöröshagyma, fél citrom leve, 1-1 késhegynyi őrölt szerecsendió-virág, ízlés szerint só és cukor
Elkészítése: A megtisztított vöröshagymát apróra vágom, s 1 dl paradicsomlével pépesre turmixolom. Ezután hozzáöntöm a többi paradicsomlevet, a citromlevet, és a fűszereket is beleszórom, 1-2 percig kever...
2010-09-22 20:43:38
Narancsszörp narancshéjból
Narancsszörp narancshéjból
Hozzávalók: 4-5 nagyobb narancs héja, 2-3 db nagy édes sárgarépa, 6-8 l víz, 50-70 dkg cukor, 2 doboz citrompótló, 2-3 dl Jaffaszörp
Elkészítése: A narancshéjat és a répát apróra vágom, és 1, 5- 2 liter vízben megfőzöm, lehűtöm és összeturmixolom. A 6-8 l vizet a cukorral és a citrompótlóval felforralom, lehűtöm. A kettőt összekeverem leszűrö...
2010-09-22 19:59:42
Narancsszörp
Narancsszörp
Elkészítése: Felfőzünk 4 l vizet 40 dkg cukorral és 1 db citrompótlóval, majd kihűtjük. Közben puhára főzünk 4-4 sárgarépát és narancsot, átturmixoljuk. A két levet összeöntjük....
2010-09-22 19:59:17
Narancsízű szörp eszenciából
Narancsízű szörp eszenciából
Hozzávalók: 0. 6 kg cukor, 0. 7 l víz, 1 vérnarancsaroma, 10 g citromsav, 1 citrom leve
Elkészítése: Elkészítjük a cukorszörpöt (víz + cukor + citromsav felforralva). Kihűlés után állandó keverés mellett hozzáadjuk a vérnarancs-esszenciát és a citrom levét. Ha a szörpöt hosszabb ideig kívánjuk eltartani, a leírt mennyiségben oldjunk föl még...
2010-09-22 19:58:31
1 2 3 ......6983 6984 ....10390 10391 10392 10474 10475 ...13965 13966 13967 
Címkék: LÁSZLÓFFY CSABA, tompa fénybe, szirmok pedig, levet szűrőbe, levével azonos, gyümölcsöt szárastól, porcelán- vagy, napig csepegni, kifolyt léhez, napig állni, cukor elolvadjon, apróra vágott, nagy gézbe, megtisztított vöröshagymát, többi paradicsomlevet, répát apróra, citrompótlóval felforralom, kettőt összekeverem, citrom levét, szörpöt hosszabb, leírt mennyiségben, paradicsomlével, rózsaszirmokból, paradicsomlevet, összeturmixolom, vérnarancsaroma, lecsöpögtetjük, citrompótlóval, kristálycukrot, különlegesség, megtisztított, gyümölcsléhez, narancshéjból, ribiszkeszörp, összekeverünk, átturmixoljuk, uborkásüvegbe, feketeribizli, narancsszörp, paradicsomlé, mennyiségben, vöröshagymát, szerecsendió, munkaigényes, cukorszörpöt, megpirosodik, összekeverem, narancshéjat, citrompótló, színtelenek, elkészítése, benzoikumot, citromlevet, megtérhetsz, felforralom, mokkáskanál, kiforrázott, összeöntjük, megkeverjük, eszenciából, vöröshagyma, felforralva, fellógatjuk, elkészítjük, lecsurogjon, folyadékhoz, esszenciát, összefogva,
© 2013 TVN.HU Kft.