|
|
|
Narancsízű szörp eszenciából
Hozzávalók: 0. 6 kg cukor, 0. 7 l víz, 1 vérnarancsaroma, 10 g citromsav, 1 citrom leve
Elkészítése: Elkészítjük a cukorszörpöt (víz + cukor + citromsav felforralva). Kihűlés után állandó keverés mellett hozzáadjuk a vérnarancs-esszenciát és a citrom levét. Ha a szörpöt hosszabb ideig kívánjuk eltartani, a leírt mennyiségben oldjunk föl még... |
2010-09-22 19:58:31 |
|
|
|
|
|
|
Bajor burgonyakrém leves
Hozzávalók: 25 dkg kenőmájas, 2 evőkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 30 dkg zöldborsó, só, bors, majoránna, bazsalikom, petrezselyem, 1 csomag burgonyapehely, 1 l húsleves. Elkészítése: Az olajban megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a kenőmájast. Húslevessel fölengedjük, és belekeverjük a burgonyapelyhet. Felforraljuk, beletesszük a fűszereket, majd fogyas... |
|
2010-09-22 19:56:28 |
|
|
|
|
|
|
Alkoholos narancsszörp
Elkészítése: Egy kg narancs héját vékonyan lehámozzuk, keskeny csíkokra vágjuk, és csavaros szörpös üvegbe téve 1, 5 - 2 dl tiszta alkoholt öntünk rá. Az üveget lezárjuk, és naponta többször felrázva 2-3 hétig állni hagyjuk. Egy l vízből és 1, 5 kg cukorból szirupot főzünk, forralás közben a habját leszedjük, majd hűlni hagyjuk. Az alkoholos narancski... |
2010-09-22 19:56:19 |
|
|
|
|
|
|
Rostos meggyszörp
Elkészítése: A leszárazott, megmosott és kimagozott meggyet áttörjük, vagy húsdaráló apró lyukú tárcsáján megdaráljuk. Minden l meggypéphez, 0. 5 dl vízből és 50 dkg cukorból főzött, szirupot öntünk, jól elkeverjük, üvegekbe töltjük, a tetejére kevés nátrium-benzoikumot szórunk, lekötjük, és kb. 30 percig gőzöljük.... |
|
2010-09-22 19:55:57 |
|
|
|
|
|
|
Meggyszörp 1.
Elkészítés: 80 perc + 12 óra Nehézség: 1
Elkészítése: Apró szemű érett cigánymeggyből kiválogatjuk a romlott szemeket, és a többit jól megmossuk. Ép zománcú edényben a magjával együtt összenyomjuk, másnapig állni hagyjuk, akkor szűrőre tesszük, hogy a leve lecsurogjon. Minden liter léhez 80 dkg cukrot mérünk, ráöntjük a meggylevet, és 20 percig ... |
|
2010-09-22 19:55:12 |
|
|
|
|
|
|
Málnaszörp nyersen
Elkészítése: Egy kg átválogatott málnához egy késhegynyi borkősavat, és egy mokkáskanálnyi szalicilt keverünk, a gyümölcsöt összezúzzuk, és 6 dl vizet öntünk hozzá. Az egészet egy tüllzacskóba öntjük, a zacskót felakasztjuk, alá egy tálat teszünk a lecsepegő lének, és így hagyjuk egy napig. A gyümölcs leve magától kell, hogy lecsepegjen, a zacskót nyomkod... |
2010-09-22 19:53:50 |
|
|
|
|
|
|
Málnaszörp friss gyümölcsből meleg úton
Elkészítése: 1 kg friss, érett, romlatlan málnát megtisztítunk, összetörjük, 1. 5 l vizet, 30 g kristályos citromsavat és 5 g szalicilsavat adunk hozzá. Jól elkeverjük, lefedve, lehetőleg hűvös helyen (nehogy megerjedjen) állni hagyjuk másnapig. Közben párszor alaposan fölkeverjük, majd sűrű vászonkendőn enyhe nyomogatással leszűrjük.... |
2010-09-22 19:53:30 |
|
|
|
|
|
|
Málnaszörp hideg úton, előerjesztéssel
Elkészítése: 5 kg málnát megtisztítunk, összezúzzuk, hozzáadunk 2 l vizet és 5 dl vízben külön feloldott 50 g kristályos citromsavat, majd az egészet 2-3 napig állni hagyjuk (előerjesztés). Szűrővásznon szűrjük, hagyjuk lecsepegni, de a málnát nem nyomkodjuk ki, mert zavaros levet kapunk. A szűrt lé minden literéhez 1 kg kristálycukrot... |
2010-09-22 19:53:05 |
|
|
|
|
|
|
Málnaszörp 1.
Elkészítés: 60 perc + 24 óra Nehézség: 1
Hozzávalók: 1kg málna, 1kg cukor, 1 kk. szalicil, 1 evőkanál rum.
Elkészítése: A málnát fél liter vízzel összetörjük, és egy napig hideg helyen pihentetjük. Másnap hozzáadjuk a cukrot, a szalicilt és a rumot, addig kevergetjük, míg a cukor el nem olvad, majd finom szűrőn átszűrjük, lecsepegtetjük. A ... |
2010-09-22 19:51:55 |
|
|
|
|
|
|
...
"Mikor pedig megszűnt beszélni, mondta Simonnak: Evezz a mélyre, és vessétek ki hálóitokat fogásra." Lukács 5,4
Jézus, amikor belépett Simon hajójába, azt kérte, hogy vigye kissé beljebb. Már belülről beszél Jézus Simonhoz. Olyan jó, ha belülről hallod Jézust, és lefordítja neked az Igét személyre szólóan. Akkor tudhatod, rólad van szó. Amint... |
2010-09-22 19:28:38 |
|
|
|
|