Belépés
Fülöp Attila: az egyház fontos résztvevője a szociális gondoskodásnak
... otthonainak működtetésében, emellett bővül azon idősotthonok száma, amelyekben ezt a finanszírozási formát igénybe vehetik.
Kitért arra is: országosan több mint 58 ezer férőhely áll rendelkezésre időseknek bentlakásos otthonokban, azokra az állam éves szinten hatvanmilliárd forintot költ.
A szociális biztonság megteremtéséhez közösségi feladatvállalás szükséges - hangsúl...
2019-12-05 19:53:04
Az IMF tovább javította a magyar gazdaság idei és jövő évi növekedési prognózisát
... amivel tovább erősíthető a gazdaság ellenálló képessége, és fenntartható a növekedés.
Az IMF elégedett a kormány középtávú költségvetési célkitűzéseivel. Ez ugyanis szélesíti a rendelkezésre álló költségvetési teret, amit egy későbbi esetleges visszaesés esetén fel lehet használni.
Az IMF konkrét, növekedésbarát bevételi és kiadási intézkedéseket szorgalmaz, mint például...
2019-12-05 16:42:49
Uniós tanács: a tőke szabad áramlása érdekében a tőkepiaci unió elmélyítésére van szükség
... megerősítve ezzel mind az unió finanszírozási képességét, mind pedig pénzügyi stabilitását.
Annak azonban, hogy a tőke áramlása teljesen zökkenőmentessé váljon, és a pénzügyi ágazatban rendelkezésre álló pénzügyi termékekhez és szolgáltatásokhoz könnyedén hozzá lehessen jutni, még vannak bizonyos szabályozási és egyéb jellegű akadályai. A tanács ezért fontosnak tartja a tőkep...
2019-12-05 16:32:56
A fogamzásgátló tabletta strukturális változást okoz az agyban egy új tanulmány szerint
... szájon át szedhető fogamzásgátló szerek strukturális hatásait az agyban. Ennek oka részben az, hogy a hipotalamusz nagyságának mennyiségi elemzése MRI-vizsgálatokkal még nem állt rendelkezésre - ismertette a kutatást az eurekalert.org tudományos portál.
"Nincsenek megfelelő kutatások a szájon át bevett fogamzásgátlók hatásáról az élő emberi agynak ebben a kicsi, de nagyon fon...
2019-12-05 15:42:14
A mádi bor egészségre gyakorolt hatását kutatja a Debreceni Egyetem
... hogy a kutatók a mádi laborban cukortartalom-mérést, mikrobiológiai vizsgálatokat is végeznek majd, hogy megismerjék a borhibákat.
Az új laboratóriumban olyan műszerek állnak rendelkezésre, amelyek képesek a borösszetevők minőségi szétválasztására, vegyületek azonosítására és mennyiségi meghatározására - tájékoztatott a professzor.
Tatárka József, Mád polgármestere arról...
2019-12-05 14:05:58
Hajvágási Naptár...
... samponokat, különösen ne ,,sls", tartalmúakat használjunk.
A hajhullás oka a legtöbb esetben örökletes, ennek megelőzésére azt mondják, hogy sajnos egyelőre nem áll rendelkezésre megfelelő módszer, pedig van több is! A vércsoport szerinti vegetáriánus, glutén-, laktóz- és glukózmentes táplálkozás, ha betartjuk a helyes ételtársítási szabályokat és étkezési sorrende...
2019-12-05 13:50:38
Gyermekszemészeti szűrőbuszt indítanak a legszegényebb településekre
... gyermekszemészeti szűrésekre specializálódott optometrista szakemberek érkeznek a települések iskoláiba és óvodáiba.
A szűrés ideje alatt videokonferencia keretében szemész szakorvos is rendelkezésre áll, aki online megtekintheti a műszeres vizsgálati eredményeket. Azokat a gyerekeket, akiknél ez indokolt, személyesen viszik szakorvoshoz.
A helyettes államtitkár elmondta...
2019-12-05 11:41:11
Többen meghaltak Lengyelországban egy családi házban történt gázrobbanásban
... munkálatok során átfúrták a gázvezetéket.
Mateusz Morawiecki kormányfő a Twitteren arról tájékozt...
2019-12-05 08:50:58
Illegális bevándorlás - HM, BM: jelentősen megnőtt a migrációs nyomás a déli határon
... közölte, Görögországban csaknem 110 ezer, Szerbiában több mint 30 ezer migránst tartanak nyilván.
A kormány célja garantálni az ország és a magyar emberek biztonságát, ehhez rendelkezésre állnak a szükséges személyi feltételek és eszközök - mondta Kontrát Károly.
Jelezte: bízik abban, hogy az új Európai Bizottság változtat a menekültügyi politikán, és a migránsok szétosz...
2019-12-04 16:01:20
PM-államtitkár: a munkaerőpiaci reform célja a foglalkoztatás növelése
... a versenyszférában tudjon elhelyezkedni - jelezte.
Hozzátette: a munkaerőhiány kezelését célzó megyei foglalkoztatási program megvalósítására 2021-ig 3,3 milliárd forint áll rendelkezésre. Az innovatív foglalkoztatási paktum keretében többek közt 47 ember vállalkozóvá válását segítették, a célcsoportok számára képzéseket indítottak, a fiatalok pályaválasztási kiállításokon i...
2019-12-04 15:20:52
1 2 3 ................777 778 ........1166 1167 ........1554 1555 
Címkék: Fülöp Attila, Debreceni Egyetem, Hajvágási Naptár, Tatárka József, Mateusz Morawiecki, Kontrát Károly, Európai Bizottság, egyház fontos, szociális gondoskodásnak, magyar gazdaság, tőke szabad, tőkepiaci unió, fogamzásgátló tabletta, legszegényebb településekre, családi házban, migrációs nyomás, déli határon, munkaerőpiaci reform, foglalkoztatás növelése, finanszírozási formát, állam éves, szociális biztonság, gazdaság ellenálló, kormány középtávú, rendelkezésre álló, későbbi esetleges, unió finanszírozási, tőke áramlása, pénzügyi ágazatban, tanács ezért, hipotalamusz nagyságának, mádi laborban, borösszetevők minőségi, legtöbb esetben, vércsoport szerinti, helyes ételtársítási, települések iskoláiba, szűrés ideje, műszeres vizsgálati, helyettes államtitkár, kormány célja, magyar emberek, szükséges személyi, menekültügyi politikán, migránsok szétosz, versenyszférában tudjon, munkaerőhiány kezelését, innovatív foglalkoztatási, célcsoportok számára, fiatalok pályaválasztási, versenyszférában,
© 2013 TVN.HU Kft.