Belépés
Gyermeknap
... megsegítését szolgáló akciók szervezése volt.
Ezen a napon minden nagyobb településen játékos programokat, versenyeket, báb- és színielőadásokat rendeznek a gyermekek számára. Hasonló rendezvény már a II. vh. előtt is létezett: gyermekhét, amely először 1931. májusában került megrendezésre, elsősorban jótékonysági céllal.

Minden kedves Barátom, Látogatóm gyermekein...
2019-05-26 14:05:39
Szent Tamás apostol lábánál
... május 26., vasárnap | 13:01
1938. május 15-én, tíz nappal a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus megnyitója előtt a Pécsi Nemzeti Színházban missziós díszünnepélyt szerveztek. A rendezvény egyik vendége egy kínai kisfiú volt - az ő történetét olvashatjuk Schmelczer-Pohánka Éva, a Pécsi Egyházmegyei Könyvtár vezetője írásában.

Bővebben http://www.magyar...
2019-05-26 13:17:00
Folyamatosan bővül a brit Konzervatív Párt vezetői posztjáért indulók névsora
... felmérések szerint a legesélyesebb utódjelölt - már több mint egy héttel Theresa May pénteki bejelentése előtt jelezte indulási szándékát. Johnson múlt csütörtökön egy manchesteri üzleti rendezvényen vett részt, és arra a hallgatói kérdésre, hogy megpályázza-e a Konzervatív Párt vezető posztját, ha May távozik, úgy válaszolt, hogy "természetesen".
Theresa May pénteki bejelent...
2019-05-25 14:42:17
Megnyílt a 35. Salgótarjáni Tavaszi Tárlat
... megdöbbentő vagy a zsenialitás határát súroló művet, de kárpótol bennünket az egységesen jó színvonal és az egyes alkotásokban rejlő értékek.
A bemutatott anyag - a tárlat kiírásának és a rendezvény hagyományainak megfelelően - a festészet, az egyedi és sokszorosított grafika, továbbá a plasztika műfajait öleli fel. A 35. tárlat jelentős részét, a csaknem 120 alkotás mintegy ...
2019-05-25 12:41:56
„A püspök reggelije” című dokumentumfilm
... viszonylag keveset tud a közvélemény. Arra biztatta a rendezőt, hogy folytassa a filmet, és a püspöknek a romániai kommunizmus időszakát felölelő további életútját is dolgozza fel.
A rendezvényen Zágoni Balázs és Csendes László, az egykori román kommunista titkosszolgálat, a Securitate irattárát vizsgáló bizottság tagja beszélgetett a film készítéséről, illetve az egykori püs...
2019-05-24 23:38:26
EP-választás - Merkel: kívülről és belülről is támadják az Európai Unió alapértékeit
... kell mondanunk, hogy az EPP ezt nem tűri el" - mondta a német kancellár.
Angela Merkel nem vett részt a választási küzdelemben, a müncheni gyűlés volt az egyetlen hivatalos kampányrendezvény, amelyen megjelent.
Beszédében kiemelte: minden erejét megfeszítve dolgozik azért, hogy az EPP csúcsjelöltje, Manfred Weber legyen az Európai Bizottság következő elnöke. Nem "megoszt...
2019-05-24 20:49:32
EP-választás - Egy új, centrista képviselőcsoportba várja Ciolos pártját az európai liberálisok frakcióvezetője
...
Guy Verhofstadt az ellenzéki USR-PLUS szövetségnek az európai parlamenti választási kampányzáró rendezvényén vett részt, nem pedig a liberális európai pártcsalád, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE) romániai tagpártjának rendezvényén. A szintén ALDE-nak rövidített román Liberálisok és Demokraták Szövetsége a szociáldemokratákkal együtt kormányozza Romániát...
2019-05-24 19:59:26
Megalapításának 125. évfordulóját ünnepli a Magyar Közgazdasági Társaság
... tanács tagja a küldöttgyűlésen az egyesület idei terveiről elmondta, hogy a közgazdász szakma legnagyobb éves konferenciájának szeptember 5-7. között az idén Nyíregyháza ad otthont. A rendezvényre idén is 800-900 szakembert várnak a Kárpát-medencéből és a visegrádi országokból.
Az 1894. május 27-én megalakult, jelenleg több mint háromezer tagot számláló, 23 szakosztállyal és...
2019-05-24 16:39:31
A környezettudatosságot népszerűsíti az ITM Zöld út akciója
... a Zöld Út elnevezésű eseménysorozat megnyitóján, pénteken Budapesten elmondta, hogy az akció részeként hulladékokból készült műalkotásokat mutatnak be a fővárosban a Millenárison. A rendezvény célja, hogy megmutassa a hulladékban rejlő erőforrást - fogalmazott. Az ingyenesen látogatható Ecodesign kiállítás péntektől vasárnapig tart.
Szombaton országszerte 20 hipermarketben hí...
2019-05-24 16:29:31
Áder János látogatást tett a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon
... oktatókon keresztül megjelenik, egyre több embert vonz évről évre Gödöllőre. Megjegyezte: fesztivál három napja alatt több tízezren látogatnak a programokra, emellett idén kapcsolódnak a rendezvényhez más vidéki helyszínek is, amelyeken keresztül minden eddiginél több emberhez jut el a környezet- és természetvédelem fontosságának üzenete.
Áder János beszélt arról is, hogy az ...
2019-05-24 13:59:30
1 2 3 .............1369 1370 .......2053 2054 .......2737 2738 2739 
Címkék: Szent Tamás, Konzervatív Párt, Salgótarjáni Tavaszi Tárlat, Európai Unió, Magyar Közgazdasági Társaság, Áder János, Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon, Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, Pécsi Nemzeti Színházban, Schmelczer-Pohánka Éva, Pécsi Egyházmegyei Könyvtár, Theresa May, Zágoni Balázs, Csendes László, Angela Merkel, Manfred Weber, Európai Bizottság, Demokraták Szövetsége Európáért, Demokraták Szövetsége, Zöld Út, brit Konzervatív, püspök reggelije&#8221, európai liberálisok, gödöllői Nemzetközi, napon minden, gyermekek számára, rendezvény egyik, kínai kisfiú, legesélyesebb utódjelölt, héttel Theresa, manchesteri üzleti, hallgatói kérdésre, zsenialitás határát, egyes alkotásokban, bemutatott anyag, tárlat kiírásának, rendezvény hagyományainak, plasztika műfajait, romániai kommunizmus, rendezvényen Zágoni, egykori román, film készítéséről, német kancellár, választási küzdelemben, müncheni gyűlés, egyetlen hivatalos, ellenzéki USR-PLUS, európai parlamenti, liberális európai,
© 2013 TVN.HU Kft.