Belépés
Hét újabb pályázatot támogat a Nemzeti Filmintézet
... Csurgó Csaba, valamint Kárpáti György Mór forgatókönyveinek fejlesztését is támogatta, valamint az SZFE dokumentumfilm-rendező osztályának diplomafilmjeit és a MOHOLY 125 című MOME-rendezvénysorozatot.
Az NFI a korábban megítélt támogatások kifizetésének átütemezésével is segíti a mozgóképszakmát. Az átütemezéseknek köszönhetően a produkciók most felkészülhetnek a veszélyhely...
2020-04-07 16:12:11
Megkezdődött a Szent István 2025 programsorozat
... államalkotó népet formált az íjfeszítő népek csoportjaiból -, de nemcsak az Árpád-háznak, hanem az akkor itt élő népeknek is; autonómiák halmazából épített fel egy államot - mondta el a rendezvénysorozat pénteki budapesti sajtótájékoztatóján az emberi erőforrások minisztere.
Kásler Miklós hozzátette: Szent István a sztyeppei után a második, keresztény magyar államot alapított...
2020-03-06 11:51:33
Kultúrházak éjjel-nappal - Ezer ingyenes program az idei rendezvénysorozaton
... amelynek feladatát a közművelődési intézmények látják el, Magyarország pedig jelentős közművelődési hálózattal rendelkezik.
Elmondta, hogy Kultúrházak éjjel-nappal idei rendezvénysorozatára eddig 400 szervezet regisztrált mintegy ezer programmal.
A programsorozat célja megmutatni a közösségi művelődést szolgáló intézmények és az ott dolgozó szakemberek tevékenységének s...
2020-02-04 14:31:47
Tudomány Világfóruma - Pacsay-Tomassich Orsolya: a tudomány az innováció gyökere
... évfordulója.
A Tudomány Világfórumát Áder János köztársasági elnök és Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke nyitotta meg szerdán a Művészetek Palotájában.
A rendezvénysorozat középpontjában idén a tudomány etikájának és felelősségének vizsgálata állt. A találkozó hat plenáris ülésen és csaknem harminc szekcióban várta a résztvevőket, emellett több kísé...
2019-11-23 14:51:39
Boros Anita: országszerte 410 akcióval hívják fel a figyelmet a héten a hulladék csökkentésére
... Minisztérium kiemelt prioritásként tekint a fenntarthatóság megismertetésére és érvényesítésére, hogy az a mindennapjaink természetes részévé váljon - hangsúlyozta az államtitkár.
A rendezvénysorozat a hulladék keletkezésének csökkentésével, újrahasznosításával összefüggő gyakorlatok bemutatására szolgál.
Az államtitkár szerint a kezdeményezés célja, hogy az állampolgáro...
2019-11-18 12:52:02
Olasz gasztronómiai világhét a tudatos táplálkozás jegyében
... gasztronómiai programot, amely a biodiverzitás és a fenntartható mezőgazdaság témáit zászlajára tűző, 2015-ös Milánói Világkiállítás üzenetét viszi tovább.
Hozzáfűzte, a rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet az úgynevezett mediterrán diéta előnyeire, hiszen az olasz étkezés kiválóan illeszkedik a mai kornak az egészséges táplálkozás melletti és a túlsúlyosság ell...
2019-11-16 12:11:30
Ismét megrendezik A zene éjszakáját Budapesten
... komolyzenei tradíciók egyre harmonikusabban élnek együtt a könnyebb, kortárs műfajokkal. Ennek a kettősségnek a jegyében rendezik meg az idén harmadik alkalommal A zene éjszakája rendezvénysorozatot a főváros születésnapja alkalmából. A programot a Budapesti Fesztiválzenekar és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ szervezi Budapest Főváros Önkormányzata támogatásával....
2019-11-09 16:11:42
Keszthelyen folytatódik a roma kulturális roadshow
...
Langerné Victor Katalin, a Belügyminisztérium társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán felidézte, hogy a 13 állomásos rendezvénysorozat célja a roma kultúra sokszínűségének bemutatása, a roma és nem roma művészek, illetve közönségeik egymásra találása jegyében.
A roma kultúra értékeiről úgy fogalmazott: egész Európában egye...
2019-11-05 09:58:19
Országszerte programokat rendez középiskolásoknak a Startup Campus
...
Azt írták, a rendezvénysorozat egyes állomásain 80-100 fiatal előadásokon és innovációs műhelymunkában vehet majd részt.
Az innovációs középiskolai roadshow-val a Startup Campus célja, hogy ösztönözzék vállalkozások alakítását. Ennek érdekében nemzetközi tapasztalataikat, gondolkodásmódjukat és technikáikat osztják meg a fiatalabb generációval.
A program előzmények...
2019-10-22 07:04:31
Héttorony Fesztivál - Világ- és népzenei fesztivál Makovecz Imre házaiban
... évfordulója lesz.
Zsigmond László, a Kós Károly Egyesülés társigazgatój...
2019-10-21 14:32:08
1 2 3 .....21 22 ...32 33 ...42 43 
Címkék: Nemzeti Filmintézet, Szent István, Tudomány Világfóruma, Pacsay-Tomassich Orsolya, Boros Anita, Startup Campus, Héttorony Fesztivál, Makovecz Imre, Csurgó Csaba, Kárpáti György Mór, Kásler Miklós, Tudomány Világfórumát Áder János, Lovász László, Magyar Tudományos Akadémia, Művészetek Palotájában, Milánói Világkiállítás, Budapesti Fesztiválzenekar, Budapesti Fesztivál-, Turisztikai Központ, Budapest Főváros Önkormányzata, Langerné Victor Katalin, Zsigmond László, Károly Egyesülés, innováció gyökere, hulladék csökkentésére, tudatos táplálkozás, zene éjszakáját, roma kulturális, korábban megítélt, átütemezéseknek köszönhetően, produkciók most, íjfeszítő népek, rendezvénysorozat pénteki, emberi erőforrások, sztyeppei után, közművelődési intézmények, programsorozat célja, közösségi művelődést, rendezvénysorozat középpontjában, tudomány etikájának, fenntarthatóság megismertetésére, hulladék keletkezésének, államtitkár szerint, kezdeményezés célja, fenntartható mezőgazdaság, rendezvénysorozat célja,
© 2013 TVN.HU Kft.