Belépés
Tudomány Világfóruma - Pacsay-Tomassich Orsolya: a tudomány az innováció gyökere
... évfordulója.
A Tudomány Világfórumát Áder János köztársasági elnök és Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke nyitotta meg szerdán a Művészetek Palotájában.
A rendezvénysorozat középpontjában idén a tudomány etikájának és felelősségének vizsgálata állt. A találkozó hat plenáris ülésen és csaknem harminc szekcióban várta a résztvevőket, emellett több kísé...
2019-11-23 14:51:39
Boros Anita: országszerte 410 akcióval hívják fel a figyelmet a héten a hulladék csökkentésére
... Minisztérium kiemelt prioritásként tekint a fenntarthatóság megismertetésére és érvényesítésére, hogy az a mindennapjaink természetes részévé váljon - hangsúlyozta az államtitkár.
A rendezvénysorozat a hulladék keletkezésének csökkentésével, újrahasznosításával összefüggő gyakorlatok bemutatására szolgál.
Az államtitkár szerint a kezdeményezés célja, hogy az állampolgáro...
2019-11-18 12:52:02
Olasz gasztronómiai világhét a tudatos táplálkozás jegyében
... gasztronómiai programot, amely a biodiverzitás és a fenntartható mezőgazdaság témáit zászlajára tűző, 2015-ös Milánói Világkiállítás üzenetét viszi tovább.
Hozzáfűzte, a rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet az úgynevezett mediterrán diéta előnyeire, hiszen az olasz étkezés kiválóan illeszkedik a mai kornak az egészséges táplálkozás melletti és a túlsúlyosság ell...
2019-11-16 12:11:30
Ismét megrendezik A zene éjszakáját Budapesten
... komolyzenei tradíciók egyre harmonikusabban élnek együtt a könnyebb, kortárs műfajokkal. Ennek a kettősségnek a jegyében rendezik meg az idén harmadik alkalommal A zene éjszakája rendezvénysorozatot a főváros születésnapja alkalmából. A programot a Budapesti Fesztiválzenekar és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ szervezi Budapest Főváros Önkormányzata támogatásával....
2019-11-09 16:11:42
Keszthelyen folytatódik a roma kulturális roadshow
...
Langerné Victor Katalin, a Belügyminisztérium társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán felidézte, hogy a 13 állomásos rendezvénysorozat célja a roma kultúra sokszínűségének bemutatása, a roma és nem roma művészek, illetve közönségeik egymásra találása jegyében.
A roma kultúra értékeiről úgy fogalmazott: egész Európában egye...
2019-11-05 09:58:19
Országszerte programokat rendez középiskolásoknak a Startup Campus
...
Azt írták, a rendezvénysorozat egyes állomásain 80-100 fiatal előadásokon és innovációs műhelymunkában vehet majd részt.
Az innovációs középiskolai roadshow-val a Startup Campus célja, hogy ösztönözzék vállalkozások alakítását. Ennek érdekében nemzetközi tapasztalataikat, gondolkodásmódjukat és technikáikat osztják meg a fiatalabb generációval.
A program előzmények...
2019-10-22 07:04:31
Héttorony Fesztivál - Világ- és népzenei fesztivál Makovecz Imre házaiban
... évfordulója lesz.
Zsigmond László, a Kós Károly Egyesülés társigazgatój...
2019-10-21 14:32:08
Rákossy Balázs: fontos, hogy a nők is jelentősebb számban képviseltessék magukat a műszaki pályán
...
Rákossy Balázs a műszaki képzéseket és pályát népszerűsítő TechCsajok című rendezvénysorozat pécsi állomásának megnyitóján azt mondta, a jelenlegi tendenciákat figyelembe véve kijelenthető: a műszaki, technológiai eszközök, azok fejlődése határozza majd meg a jövő társadalmát az élet minden területén. Mindezek alapját, tette hozzá, a természettudományok és a műszaki tudományo...
2019-10-10 12:52:02
Design Hét - Országszerte több mint 250 program várja az érdeklődőket
... több száz helyszínen terjesztett programfüzet, valamint az esemény weboldala segíti.
Az idén negyvenéves Magyar Formatervezési Díj és a Design Management Díj átadására a rendezvénysorozat csütörtök esti ünnepélyes megnyitóján kerül sor. A díjazottak és a legkiemelkedőbb pályázók munkáiból nyíló, ingyenes kiállítás október 19-ig tekinthető meg a Hagyományok Házában.
A Des...
2019-10-03 14:38:12
Több mint száz kiállítás szerepel a Magyar Festészet Napja programjai között
...
A rendezvénysorozatot október 18-a, Szent Lukács, a festők védőszentjének ünnepe köré szervezték. Az ország egyik legnagyobb képzőművészeti eseménysorozatának célja, hogy felhívják a figyelmet a kortárs festészet és művészet fontosságára, feladataira, értékeire - hangzott el a rendezvénysorozat szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
Verebes György festőművész, a Szolnoki...
2019-10-02 14:51:35
1 2 3 .....21 22 ...32 33 ...41 42 43 
Címkék: Tudomány Világfóruma, Pacsay-Tomassich Orsolya, Boros Anita, Startup Campus, Héttorony Fesztivál, Makovecz Imre, Rákossy Balázs, Design Hét, Magyar Festészet Napja, Tudomány Világfórumát Áder János, Lovász László, Magyar Tudományos Akadémia, Művészetek Palotájában, Milánói Világkiállítás, Budapesti Fesztiválzenekar, Budapesti Fesztivál-, Turisztikai Központ, Budapest Főváros Önkormányzata, Langerné Victor Katalin, Zsigmond László, Károly Egyesülés, Magyar Formatervezési Díj, Design Management Díj, Hagyományok Házában, Szent Lukács, Verebes György, innováció gyökere, hulladék csökkentésére, tudatos táplálkozás, zene éjszakáját, roma kulturális, műszaki pályán, rendezvénysorozat középpontjában, tudomány etikájának, fenntarthatóság megismertetésére, hulladék keletkezésének, államtitkár szerint, kezdeményezés célja, fenntartható mezőgazdaság, rendezvénysorozat célja, úgynevezett mediterrán, olasz étkezés, egészséges táplálkozás, jegyében rendezik, idén harmadik, zene éjszakája,
© 2013 TVN.HU Kft.