Belépés
Lengyel választások - A végeredmény szerint is alsóházi többséget szerzett a Jog és Igazságosság
... önállóan is többséggel rendelkezik.
Jaroslaw Kaczynski, a PiS elnöke sajtóértekezletén a végeredményekre reagálva leszögezte: pártja a szavazatok számát és arányát tekintve a rendszerváltás utáni választások történetében a legmagasabb támogatottságot szerezte, ezzel legitimációt kapott politikája, a "jó változás" folytatásához.
A szenátusi eredmények kapcsán Kaczynski el...
2019-10-14 23:22:39
Lengyel választások - Andrzej Duda: a magas részvétel cáfolja, hogy Lengyelországban gond lenne a demokráciával
...
A lengyel elnök arra utalt, hogy a választáson az 1989-es rendszerváltás óta rekordmagas, az előzetes eredmények szerint hatvan százalékot meghaladó részvételt rögzítettek. "Megmutattuk, hogy Lengyelországban demokrácia van" - jelentette ki Duda, utalva feltehetőleg lengyel ellenzéki politikusok ezzel ellentétes értelmű nyilatkozataira, valamint a Varsóval szemben elindított ...
2019-10-14 14:01:40
Nyílt társadalmi párbeszédre van szükség a látássérült emberek integrációjához
... törekszik, hogy ahol ez lehetséges, megvalósuljon a látássérült gyerekek integrált oktatása. Mint mondta, Magyarország ezen a téren "súlyos hagyományokkal" rendelkezik, hiszen a rendszerváltásig a fogyatékkal élők gyerekeket szegregáltan oktatták, kisegítő intézményekbe jártak.
Ebből a helyzetből kellett 1990-ben elmozdulni, hogy ahol csak lehetséges, ezek a gyerekek integrál...
2019-10-14 13:41:53
Lengyel választások - A lengyel sajtó a kormánypárt mérsékelt megerősödéséről és az ellenzéki Polgári Koalíció
... okozója".
Rafal Chwedoruk politológiaprofesszor a Polsat News kereskedelmi hírtévében kiemelte: a PiS a rekordmagas részvétel mellett a legnagyobb mértékű győzelmet érte el a rendszerváltás utáni lengyel választások történetében. Ezzel legitimációt nyert eddigi politikája folytatásához. A mandátumkiosztási rendszer miatt azonban várhatóan kisebb lesz az alsóházi többsége, min...
2019-10-14 11:41:44
Lengyel választások - Többen szavaztak délig, mint az előző parlamenti választás idején
...
A rendszerváltás óta eddig kilenc alkalommal tartottak parlamenti választást Lengyelországban. A legutóbbi, 2015-ös szavazáson délig 16,47százalékos volt a részvételi arány, vagyis 1,67 százalékkalkevesebb, mint most. A szavazóhelyiségek bezárásáig 2015-ben az erre jogosultak viszonylag nagy hányada,közel 51 százalék voksolt.
Leszámítva az első, részben szabad 1989-es v...
2019-10-13 16:31:41
Lengyel választások - Magas részvétel várható a vasárnapi szavazáson
... százalék) nőtt a korábbi, 2014-es szavazáshoz képest. "Arra számítunk, hogy most is sokkal magasabb lesz (az előző lengyel parlamenti választásnál jegyzettnél)" - tette hozzá.
A rendszerváltás óta a tizedik parlamenti választást tartják vasárnap Lengyelországban. Leszámítva az első, részben szabad 1989-es választást, amelyen 62,7 százalékos volt a részvételi arány, a legtöbbe...
2019-10-12 12:49:13
Magyar Levente: a vártnál is sikeresebb volt a horvátországi gazdasági fejlesztési program
... hogy Magyarországon bizakodó a hangulat. A kormány intézkedései nyomán mind demográfiailag, mind az ország lelkületét illetően is vannak olyan pozitív változások, amelyek szintea rendszerváltási évekhezfoghatók - emelte ki.
Örömének adott hangot, hogy 100 év után Magyarország végre van annyira erős, hogy a határon túli közösségek helyzetét is érdemben javítani tudja.
"En...
2019-10-11 14:31:33
Semjén: Habsburg Ottó valódi európai értékeket képviselt
... hasonlóképpen EP-képviselőként megjelenítője volt az európai értékeknek, amelyeket az ő idejében az Európai Unió valóban vallott - közölte a politikus.
A Habsburg Ottó és a rendszerváltás című konferencia a Habsburg Ottó Alapítvány első nyilvános budapesti rendezvénye, amely a Magyar Tudományos Akadémia épületében kezdődött csütörtök este és pénteken egész nap előadásokkal f...
2019-10-11 12:21:10
Gulyás Gergely: Habsburg Ottó szerette Magyarországot
... Európa másik feléről - idézte fel a miniszter.
Habsburg Ottó nem fogadta el a jaltai világrendet, de realista volt, és minden nap ránézett a térképre. Amikor pedig eljött a rendszerváltás, készen állt segíteni - mondta Gulyás Gergely.
Habsburg Ottó magyar volt, tudatosan döntött így, és ezt vállalta is - fűzte hozzá a kormánypárt politikus.
Hozzátette: a két világhá...
2019-10-10 20:02:31
Gazdasági rendszerváltást szorgalmaz a Jobbik
...
Hangsúlyozta, újra kell tárgyalni a multicégek stratégiai megállapodásait, kikötve azokban a magyarországi bérek "lassú, de a termelékenység növekedése által engedett" emelését.
Hozzátette, az egymást váltó kormányok által "indokolatlanul kényeztetett" nemzetközi vállalatok közteherviselésbe vonásával, megadóztatásával lehet forrást teremteni a fizetésemelésekre.
Á...
2019-10-10 14:41:40
1 2 3 ..............540 ........810 .......1079 1080 
Címkék: Andrzej Duda, Polgári Koalíció, Magyar Levente, Habsburg Ottó, Gulyás Gergely, Jaroslaw Kaczynski, Rafal Chwedoruk, Polsat News, Európai Unió, Habsburg Ottó Alapítvány, Magyar Tudományos Akadémia, végeredmény szerint, magas részvétel, látássérült emberek, lengyel sajtó, kormánypárt mérsékelt, ellenzéki Polgári, előző parlamenti, vasárnapi szavazáson, horvátországi gazdasági, végeredményekre reagálva, szavazatok számát, rendszerváltás utáni, legmagasabb támogatottságot, szenátusi eredmények, lengyel elnök, 1989-es rendszerváltás, előzetes eredmények, látássérült gyerekek, fogyatékkal élők, helyzetből kellett, gyerekek integrál, rekordmagas részvétel, legnagyobb mértékű, mandátumkiosztási rendszer, alsóházi többsége, részvételi arány, szavazóhelyiségek bezárásáig, erre jogosultak, előző lengyel, tizedik parlamenti, kormány intézkedései, ország lelkületét, határon túli, európai értékeknek, rendszerváltás című, jaltai világrendet, kormánypárt politikus, multicégek stratégiai, magyarországi bérek,
© 2013 TVN.HU Kft.