Belépés
Miért fogyasszunk nyáron sok bogyós gyümölcsöt?
... gyümölcsök közül ezek a legegészségesebbek. Annyi pozitív hatásuk van, hogy a szervezetünk hálás lesz, ha bőségesen kap belőlük. Nem véletlen, hiszen nagyon magas az antioxidáns-tartalmuk, rengeteg vitamint tartalmaznak, így a rendszeres fogyasztójuk nagy valószínűséggel elkerülheti a súlyos és krónikus betegségeket.

A bogyós gyümölcsök nyáron teremnek, a piros és feket...
2021-06-18 22:48:57
Nem szabad, hogy a múlt a kelleténél jobban nyomasszon...
... megváltható, és hogy a lelkünk újjászülethet. Sokan nem tudnak élni ezzel a csodával. Pedig ha az a sok nyomasztó élmény, kín, szenvedés, halál, megalázás, félelem, amit átéltünk, az a rengeteg baj, amit magunknak okoztunk, vagy mások, akár a szüleink is, nem lenne elfeledhető, és nem nyílna alkalom egy új életre, az emberi élet már régen megszűnt volna a Földön.
A sejtjeid ...
2021-06-18 10:39:43
Emlékezetem hálója
Emlékezetem hálója

Emlékezetem hálójába fogva
percek vergődnek:
Rab madár.
Szállnának tova,
szállnának messze
az Idő-rengeteg után.
Nem engedem a hálóból kiszállni,
míg nem értem bús titkukat.
Mért lettek foglyok?
Mért nem szabadok?
A szívem ez után kutat.
- Az egyik azt mondja:
valami teher húz.
- Szól a m...
2021-06-17 15:52:30
Felfordulás
A tegnapi kavarodás nyomai még az esti műszakban is éreztették hatásukat. A gyorsvonatok jelentős késéssel közlekedtek. Közben vágányzáram is volt és rengeteg elmaradt tehervonat. Megdolgoztam a pénzemért.
Megérkezett a meleg. Lassan el lehet indítani a klímát. ...
2021-06-17 15:46:12
Legendás kincseket rejt a Duna Esztergomnál
... találtak, az arannyal megrakott ládák pontos helyét egyelőre még homály fedi.


A legenda szerint 1526-ban a mohácsi csata után a magyar királyi udvar tagjai kincsekkel, rengeteg arannyal megpakolt hajókkal menekültek nyugatra, így elhajóztak Esztergom mellett is, de itt támadás érte a hajóhadat, ami elsüllyedt és a kincseket elnyelte a folyó.

A legenda ...
2021-06-10 22:30:18
Tündérszikla
... nép, s a szikla tövében nyíló halványkékbe játszó fehér virágot a Hold Leányának. S mindenki tudja a Tündérszikla történetét is.
Réges-régen ez a hegy nem volt ilyen kopár, hanem rengeteg fenyves borította, mint a környező hegyeket. Csúcsa, csakúgy mint a többi hegyé, az eget verdeste. A rengeteg fenyves között volt egy kis tisztás, rajta kis falucska bújt meg.
A fenyves...
2021-06-09 13:53:09
A szívvédő articsóka
... cinarin és kvercetin. Mivel nagyon sok fitonutrienset is tartalmaz, ezért a világon az egyik antioxidánsokban leggazdagabb zöldségnek számít.

Az articsókával kapcsolatban is rengeteg kutatást végeztek. Megállapításra került, hogy kiemelkedő a koleszterinszint-csökkentő hatása. Egy kutatásba olyan embereket vontak be, akik magas koleszterinnel küzdöttek. A 12 héten át ta...
2021-06-08 22:59:09
Tanú
... elvadulva.

Jöttél, - hogy honnan, te tudod.
A lábad térdig elkopott.
Zugot kerestél, hol neked
hely jut, megbújhat gyermeked
s hol végre már kialhatod
a rengeteg iszonyatot.
S lásd, jutott hely nekem, neked,
lett föld, hol lábad megveted.
Sírtál, hallották. Kértél, adtak.
Holmijaid, (mik fönnakadtak
egy emberbokron) megm...
2021-06-08 11:32:11
Ezüst gyémánt pinty.......
... madarainak fészkében letáborozni, ami néha katasztrófális következményekkel jár. Egyáltalán nem verekedős típus, inkább határozott kiállásunak mondanánk.
Tenyészidőszakban kapjon rengeteg friss és száraz fűmagot. Ha a pázsitfüveket zölden gyűjtjük be, és laza, jól szellőző textilzacskóban megszáríthatjuk, a magot könnyen kirázhatjuk belőlük, és elraktározhatjuk ínséges időkre...
2021-06-07 14:20:53
Szeretettel köszöntjük a PEDAGÓGUSOKAT!
... nézem,
hatvan picike fej egyszerre int
s egyszerre pislant százhúsz kis verébszem.
Hatvan picike, fürge szív dobog,
hatvan kis ember, mennyi sok gyerek
Amerre nézek, mint egy rengeteg,
kezek, kezek és újra csak kezek.
Mint kócbabácskák a török bazárba,
egy hűs terembe csöndesen bezárva,
az orruk, a fülük, mint az enyém
s a feje is ...
2021-06-05 21:45:03
1 2 3 ...........2391 2392 ......3587 3588 ......4782 4783 4784 
Címkék: Duna Esztergomnál, Hold Leányának, kelleténél jobban, szívvédő articsóka, szervezetünk hálás, rendszeres fogyasztójuk, bogyós gyümölcsök, lelkünk újjászülethet, emberi élet, hálóból kiszállni, tegnapi kavarodás, esti műszakban, gyorsvonatok jelentős, arannyal megrakott, legenda szerint, mohácsi csata, magyar királyi, kincseket elnyelte, szikla tövében, környező hegyeket, többi hegyé, eget verdeste, rengeteg fenyves, egyik antioxidánsokban, articsókával kapcsolatban, kutatásba olyan, lábad térdig, rengeteg iszonyatot, pázsitfüveket zölden, magot könnyen, török bazárba, koleszterinszint, antioxidánsokban, elraktározhatjuk, megszáríthatjuk, valószínűséggel, textilzacskóban, katasztrófális, fitonutrienset, megállapításra, koleszterinnel, pázsitfüveket, pedagógusokat, újjászülethet, gyorsvonatok, betegségeket, kócbabácskák, tartalmaznak, fogyasztójuk, szervezetünk, tündérszikla, esztergomnál, halványkékbe, leggazdagabb, kapcsolatban, megdolgoztam, articsókával, antioxidáns, megváltható, elkerülheti, elfeledhető,
© 2013 TVN.HU Kft.