Belépés
Kemencés kalács
... gesztenyés kalács lett.)

Majd felvert tojással a kalácsokat alaposan megkentem. Végül fa saslik nyárssal a kalácsokat meg szúrkáltam, hogy a gőz majd sütés közben kijöhessen, ne repedjenek meg.
Az első tepsin lévő kalácsok már süthetők is, aztán sorban a többi.
Mi 180-200 fokon sütjük. Érdemes azért egy darab alufóliát kikészíteni, hogy ha a teteje nagyon piru...
2022-06-30 23:22:06
Őszibarack
... hűtőszekrényben pihentetni.Pihenés után 75dkg liszttel jól összedolgozzuk,majd diónyi nagyságú tésztákat gömbölygetve megsütjük.(előmelegített sütőben170-180C-féltakarékon15 perc kb.ne repedjenek ki,szép aranysárga legyen)Még melegen kikaparjuk a belsejét...(kiskanállal).
Ezt a morzsát leöntjük 1dl langyos tejjel.A 10dkg vajat habosra kavarunk 10dkg cukorral(ha sötétebb kréme...
2016-10-27 16:36:26
Őszibarack süti
... hűtőszekrényben pihentetni.Pihenés után 75dkg liszttel jól összedolgozzuk,majd diónyi nagyságú tésztákat gömbölygetve megsütjük.(előmelegített sütőben170-180C-féltakarékon15 perc kb.ne repedjenek ki,szép aranysárga legyen)Még melegen kikaparjuk a belsejét...(kiskanállal).
Ezt a morzsát leöntjük 1dl langyos tejjel.A 10dkg vajat habosra kavarunk 10dkg cukorral(ha sötétebb kréme...
2015-10-24 22:47:11
Zöldparadicsom télire
... (szegfűbors, szegfűszeg, fahéj), reszelt gyömbér vagy citromhéj

Elkészítése:
A megmosott paradicsomot annyi vízzel, amennyi ellepi, megfőzzük, de arra ügyeljünk, hogy ne repedjenek szét. A vizet leöntjük, a zöldséget átpasszírozzuk. Lassú tűzön forraljuk, és amikor sűrűsödik, hozzáadjuk a cukrot. Állandó kevergetéssel sűrűre főzzük. Az utolsó negyedórában adjuk ho...
2015-09-19 19:00:12
Vinyete - erdélyi padlizsánkrém
... cukor
citromlé
fekete bors

Elkészítés:

A megmosott padlizsánok szárát levágjuk, a felületüket villával sűrűn megszurkáljuk, hogy sütés közben ne repedjenek meg. A tűzhely felső, forró vaslapján forgatva, 220 °C-os sütőben 40-50 percig a héjában ráncosodásig sütjük. A megsült padlizsánokat hideg vízben kissé kihűtjük, majd meghámozzuk. Akkor ...
2015-09-17 21:36:49
Mint az angolok - avagy teázzunk ötkor /Afternood tea/
... tejet, amit aztán a tea szeretetével együtt az angolok át is vettek.

Bár az is igaz, hogy a tejjel pont annyira le lehetett hűteni a forró teát, hogy a porcelán csészék ne repedjenek meg a forró italtól...

A tea igazi hagyományát azonban II. Károly király és portugál hitvese, Catherine de Braganza infánsnő teremtette meg Angliában. Az ő teafogyasztási szokása...
2015-05-28 15:16:37
Őszi barack
... hűtőszekrényben pihentetni.Pihenés után 75dkg lissztel jól összedolgozzuk,majd diónyi nagyságú tésztákat gömbölygetve megsütjük.(előmelegitett sütőben170-180C-féltakarékon15 perc kb.ne repedjenek ki,szép aranysárga legyen)Még melegen kikaparjuk a belsejét...(kiskanállal)
Ezt a morzsát leöntjük 1 d tejjel. 10 dkg vajat habosra kavarunk 10 dkg cukorral 2 k.kakaóval,majd 4 k. ba...
2014-12-16 18:30:56
Töltött paprika ismét
... hozzávalóit (darált hús, rizs, só, őrölt bors, apróra vágott, vagy reszelt hagyma, tojás) összekeverjük, majd óvatosan a paprikákba töltjük. Csak annyira legyünk óvatosak, hogy a paprikák ne repedjenek szét! Nagyobb fazékba, sorba rakva tesszük fel főni, annyi enyhén sós vízben, hogy ellepje. A vízbe tehetünk őrölt pirospaprikát, de csak a színe miatt, valamint beleöntjük a paradi...
2014-08-18 07:02:02
x
... konyhában.
Mikor már nem ragad a tojássárgája, lekenem tojásfehérjével és újabb fél óráig szikkadni hagyom, de most hűvös helyen. Fogpiszkálóval 3 helyen megszúrkálom a kifliket, hogy ne repedjenek szét a keletkező gőztől, majd 180°C-ra előmelegített sütőbe tolom, és aranybarnára sütöm.
Máktöltelék:
A töltelékhez felforralok kb. 1,5 dl tejet 20 deka cukorral, 2 c...
2014-06-09 15:52:26
Szőlőbefőtt
... cukrot feloldju...
2012-12-21 10:37:46
1 2 3 4 
Címkék: kalácsokat alaposan, első tepsin, darab alufóliát, teteje nagyon, morzsát leöntjük, 10dkg vajat, megmosott paradicsomot, vizet leöntjük, zöldséget átpasszírozzuk, utolsó negyedórában, megmosott padlizsánok, felületüket villával, tűzhely felső, héjában ráncosodásig, megsült padlizsánokat, tejjel pont, forró teát, porcelán csészék, forró italtól, paprikákba töltjük, vízbe tehetünk, színe miatt, keletkező gőztől, töltelékhez felforralok, hűtőszekrényben, tojásfehérjével, teafogyasztási, zöldparadicsom, fogpiszkálóval, összedolgozzuk, átpasszírozzuk, megszurkáljuk, padlizsánkrém, padlizsánokat, pirospaprikát, előmelegített, összekeverjük, kevergetéssel, előmelegitett, megszúrkálom, ráncosodásig, féltakarékon, gömbölygetve, aranybarnára, negyedórában, tojássárgája, szeretetével, paradicsomot, máktöltelék, töltelékhez, hozzávalóit, szőlőbefőtt, hagyományát, kiskanállal, kikészíteni, elkészítése, felforralok, felületüket, padlizsánok, meghámozzuk, szegfűbors, szegfűszeg, repedjenek, pihentetni, őszibarack, kikaparjuk, aranysárga,
© 2013 TVN.HU Kft.