|
|
|
... Vérant
Egy nő nagyon könnyen válhat barátok között "a" nővé, és akkor a barátság úgy reped ketté, mint a szikla a fagyban, a szerelem ugyanis még a víznél is erősebb, mert mélyebbre hatol és hatalmasabb a kiterjedése.
Stefan And... |
2016-01-13 19:45:13 |
|
|
|
|
|
|
... zegernye
Megjött a téli zegernye,
Fagy kopog, szakad a hó,
Vén Idő rianásában
Múltakat idéz a Szó.
Fehér lepelben a világ,
Gőgösen reped a jég,
Szegény Jelen önbizalma
Rossz Jövőre se elég.
Ásítanak a fellegek,
A Hold lábán jégcipő,
Mintha most... |
|
2016-01-05 16:23:30 |
|
|
|
|
|
|
..."Így nem reped meg
Vigyázzunk, ne tegyük túl meleg sütőbe a feltekert bejglit, mert az nagyon hamar megbarnul, és ne tegyük alacsony hőmérsékletűbe se, mert akkor viszont túlkelhet a tészta. A mákos vagy diós patkónk akkor nem reped szét, ha felül megszurkáljuk a KÉSZ süteményt, így ki tud jönni belőle a gőz, és nem robbantja szét két kezünk és türelmünk kemény munkáját.... |
2015-12-23 13:11:41 |
|
|
|
|
|
|
Ha vajat használsz margarin helyett, akkor több lisztet fog felvenni.
Fontos még a pihentetés. Megszurkálás, tojással lekenés. Majd kis idő után ismételni!
Így tuti, hogy nem reped meg.
... |
|
2015-12-22 23:37:27 |
|
|
|
|
|
|
Hátibácsi! Már a sütőben az ötödik próba.
És karácsonyig ha megszakadok, is készítek egy repedés menteset.
Egyébként a diós már nem reped. Ha elkészül, felteszek képeket. ... |
|
2015-12-22 22:43:32 |
|
|
|
|
|
|
A töltelék nedvességtartalma miatt reped meg. Ha nem főzöd a mákot., akkor nem reped meg.
Kenjed meg a kinyújtott tésztát vagy tojással, vagy valamilyen lekvárral, s úgy rá a cukrozott főzetlen darált mákot! Mindenképpen tanácsos feltekerés után, sütés előtt kötőtűvel megszurkálni a tésztát a töltelékig, hogy a gőz távozni tudjon! A sütés hőmérsékletére is ügyelni kell!... |
2015-12-20 07:36:34 |
|
|
|
|
|
|
Mikor nem reped meg a bejgli tésztája?
A karácsonyi sütés egyik alapvető - ha nem a leglényegesebb - kérdése, hogy a bejgli ne repedjen meg. A bejgli a következő esetekben nem reped meg nagy valószínűséggel:
- A tésztát ne kelesszük túl puhára és ne készítsük túl sok tejjel.
- A töltelékben ne legyen sok cukor.
- Ne tegyünk túl sok tölteléket a tészt... |
2015-12-17 08:19:43 |
|
|
|
|
|
|
Az a jó ha megreped! Amelyik nem reped meg, az nem bejgli hanem bodag! :-)... |
2015-12-15 23:38:21 |
|
|
|
|
|
|
...... |
2015-12-15 21:25:59 |
|
|
|
|
|
|
... zenélnek.
Énekük oly bús,szív-ölő óda,
Hol a régi büszkeség,a fény,a pompa?!
Hozzánk szól,kikben egyforma szív dobog,
Hogy nem védtük meg a magyar Váradot!
Még lázad a vér, de reped az ér,
S elfolyik az utolsó erény:a remény,
Már csak az emlék szövi át,
És meghajolnak az ódon Paloták.
(Net foot Varadrol és saját gondolatok.)
Andrea... |
2015-12-12 08:29:41 |
|
|
|
|