|
|
|
...
Hozzávalók:
2 egész tojás, 8 tojássárgája, 28 dkg darált mandula, 28 dkg vaníliás cukor, 3 evőkanál finom kiflimorzsa, 8 tojás habja, 2 szelet reszelt csokoládé, lekvár.
Elkészítés:
A 2 egész tojást, a 8 tojássárgáját a darált mandulával és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd beletesszük a kiflimorzsát, és végül a 8 tojás habját óvatosan közékeverjük.... |
2010-12-20 05:12:28 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
15 dkg vaj, 1 csomag vaníliás cukor, 20 dkg porcukor, fél citrom reszelt héja, 6 tojás, 5 dkg liszt, 20 dkg darált mák, 5 dkg mazsola, 5 dkg szárított gyümölcs, 3 evőkanál rum. A bevonathoz: 5 dkg sárgabarackdzsem, 4 evőkanál pirított mandula, kakaópor. A cukormázhoz: 25 dkg porcukor, 2 tojásfehérje, 1 citrom leve.
Elkészítés:
A szárított gyümölc... |
|
2010-12-20 05:07:47 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
A töltelékhez: 25 dkg darált mák, 3,7 dl tej, 10 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, 2,5 dkg vaj, 1 tojás, 5 dkg étkezési keményítő, 10 dkg marcipánmassza.
A tetejére: 20 dkg vaj, 25 dkg liszt, 5 dkg darált mandula, 20 dkg cukor, csipetnyi só, fél teáskanál őrölt fahéj.
A tésztához: 15 dkg félzsíros tehéntúró, 5 evőkanál tej, 6 evőkanál olaj, 7,5 d... |
2010-12-20 05:07:14 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
4 tojás, 15 dkg finom kristálycukor, 5 dkg hámozott őrölt mandula, 10 dkg gríz, egy fél citrom leve és reszelt héja, 6 dkg sárgabaracklekvár, 4 dl tejszín, 5 cl Cointreau (vagy narancslikőr), egy csomag vaníliás cukor, vaj és liszt a tortaformához, csokoládéreszelék a díszítéshez.
Elkészítés:
A 4 tojás sárgáját a cukor egyharmadával habosra kever... |
|
2010-12-20 04:59:51 |
|
|
|
|
|
|
... márványlapra borítjuk, és vizes késsel elsimítjuk. Ha kihűlt, megdaráljuk, félretesszük.
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a pörkölt, darált mogyorót, a reszelt csokoládét és a tojások habját. Nagy tortaformában kisütjük.
A krémet a következőképpen készítjük, amíg a tészta sül: a tojások sárgáját a feketekávéval, kevés liszttel és a c... |
|
2010-12-20 04:59:18 |
|
|
|
|
|
|
... cukor meg liszt, 8 dkg őrölt mandula vagy dió.
Elkészítés:
Az élesztős tésztát az alaprecept szerint elkészítjük, annyi különbséggel, hogy 1 evőkanál kakaóport meg 4 evőkanál reszelt csokoládét is belekeverünk. Pihentetés után kivajazott tepsibe simítjuk. A barackot elfelezzük, kimagozzuk, majd a szemeket kockákra vágjuk, a tésztára szórjuk. A vajat a cukorral,, a lisztt... |
2010-12-20 04:52:34 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
30 dkg zsemlemorzsa, 30 dkg darált mandula, 1 evőkanál kakaó, 6 egész tojás, 12 dkg vaj, 12 dkg cukor, 3 evőkanál gyümölcsszörp, 1/2 citrom reszelt héja és leve, késhegynyi őrölt fahéj, 50 dkg cseresznye.
Elkészítés:
A tojássárgáját cukorral kikeverjük, majd a vajjal tovább keverjük. A zsemlemorzsát összekeverjük a darált mandulával és a kakaóval... |
2010-12-20 04:50:24 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
Aranygaluska: 50 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 3 dl tej, 20 dkg vaj, 3 tojás, 10 dkg mandula, 10 dkg mazsola.
Borsodó: 1 liter bor, 5 dl víz, vanília, fahéj tetszés szerint, fél citrom reszelt héja, 3 tojás, 15 dkg cukor.
Elkészítés:
A galuska készítése: Az élesztőt langyos tejben kevés cukorral megkelesztjük. A három tojás sárgáját a 10 dkg vaj... |
2010-12-20 04:49:19 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
8 dl tejföl, 8 dl tejszín, 10 evőkanál porcukor, 2 citrom reszelt héja, 1,5 citrom leve, 2 csomag babapiskóta.
Elkészítés:
A tejszínt habbá verjük, a tejfölt a cukorral és a citrommal kikeverjük. Óvatosan elegyítjük a két krémet, majd babapiskótával rétegezve tálba tesszük. Gyümölccsel díszítve, hűtőbe rakjuk.
Jó étvágyat!... |
2010-12-20 04:48:03 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
35 dkg reszelt alma, 35 dkg kristálycukor, 3 tojás, 1 csomag sütőpor, késhegynyi fahéj, csipet só, 35 dkg liszt.
Elkészítés:
A hozzávalókat jól összekeverjük, és zsírozott, lisztezett tepsiben 175°C-on 30-40 percig sütjük.
Olcsó, egyszerű, gyors és finom!... |
2010-12-20 04:40:41 |
|
|
|
|