|
|
|
... keveréke csipkebogyóolajjal kiegészítve valóságos gyógyí... |
2011-02-14 20:31:15 |
|
|
|
|
|
|
... százalékkal kisebb volt a legtöbb flavonoidot fogyasztók körében (a felső 20 százalékban), mint a legkevesebb flavonoidot fogyasztókéban.
Érdemes sok málnát, szedret, áfonyát, ribizlit fogyasztani
Érdekes módon a nőkben nem találtak kapcsolatot a teljes flavonoidfogyasztás és a Parkinson-kór ki alakulása között. Azonban a részletesebb elemzés azt mutatta, hog... |
|
2011-02-14 08:29:23 |
|
|
|
|
|
|
... van-e összefüggés a flavonoidbevitel és az egyik leggyakoribb idegrendszeri sorvadással járó betegség, a Parkinson-kór kockázata közt.
Érdemes sok málnát, szedret, áfonyát, ribizlit fogyasztani
Érdekes módon a nőkben nem találtak kapcsolatot a teljes flavonoidfogyasztás és a Parkinson-kór kiakalulása között. Azonban a részletesebb elemzés azt mutatta, hogy a... |
2011-02-14 07:07:27 |
|
|
|
|
|
|
... szabadgyök-fogónak a sötét színű bogyók számítanak, valamint a zöld és a fekete tea. Egy pohár bodzabogyólé például felér 55 pohár almalével. A sötét színű bogyós gyümölcsök, például a bodza, a ribizli vagy az áfonya fantasztikus hatásukat a színüket adó anthociánnak köszönhetik, melyek a bogyósok más hatóanyagaival együtt, kiváló gyökfogók. Hetente többször tanácsos ilyen gyümölc... |
|
2011-02-13 21:44:34 |
|
|
|
|
|
|
... kutatások eredménye szerint az alma fogyasztása a tüdő működésére is jótékonyan hat.
Sült alma
Hozzávalók 2 személyre:
55 g vaj
4 teáskanál ribizli
4 teáskanál nyers nádcukor
4 teáskanál mandulapehely
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt szerecsendió
2 db rétesalma, meghámozva, kimagozv... |
|
2011-02-13 20:32:36 |
|
|
|
|
|
|
... vaj
● csipet só
● 3 dkg cukor
● 5 dkg darált mandula
● 1 tojás
A töltelékhez:
● 60 dkg mirelit áfonya
● 1 dl sötét ribizlilé
● 4 cl narancslikőr
● 1 mokkáskanál fahéj
● 6 dkg cukor
● 8 lap zselatin
Elkészítés:
A lisztet deszkára szitáljuk, rász... |
2011-02-13 09:38:30 |
|
|
|
|
|
|
... összeforraljuk. Tálaláskor a finomra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk
Hawai gyümölcsleves
Hozzávalók:
4 személyre:
8 dl narancslé, 20 dkg őszi befőtt, 10 dkg mirelit ribizli, 10 dkg ananász, 1 db limet (vagy ˝ citrom), dl tejszín, 2 dkg cukor, 1 db tojássárgája
Elkészítés:
A tojássárgáját kikeverjük cukorral, felengedjük a tejszínnel és ho... |
2011-02-13 09:37:13 |
|
|
|
|
|
|
... teát; szendvicsünkhöz pedig szeljünk fel 1 fej friss paradicsomot és 1 db paprikát. Ha édes reggelire vágyunk, fogyaszthatunk kétszersültet házi szilvalekvárral, eper-, meggy-, málna-, ribizlidzsemmel, esetleg barackízzel. Reggelizhetünk joghurtot is, ebben az esetben szórjunk bele friss gyümölcsöt, aszalt szilvát.
Tízóraira válasszunk friss, nyers gyümölcsöt, szőlőt, szilvát... |
2011-02-12 17:03:32 |
|
|
|
|
|
|
... gyümölcsöket is jobb önmagukban fogyasztani az erjedéses és savasító folyamatok elkerülése végett) gyümölcs (alma, banán, magnó, őszibarack, sárgabarack, bogyós és piros gyümölcsök (málna, ribizli, szeder, áfonya, eper) - ezeket bátran variálhatod, ez legyen kb. 60 %-ban) és bármilyen ehető zöld növény kb. 40 %-ban (spenót, sóska, petrezselyem zöldje, sárgarépa zöldje, pity... |
2011-02-12 13:32:04 |
|
|
|
|
|
|
... sütjük.
2, Felszeleteljük az almákat. Elkészítjük a zselatinos ,,krémet" a zselatinból és a gránátalmaléből, vagy ha nincs kedvünk főzőcskézni, 1 üveg kemény lekvár /megy, ribizli, szilva stb./ is megteszi. Ha kissé kihűlt a krém, hozzákeverjük 2 gránátalma belsejét.
3, Elrendezzünk a felszeletelt almákat a piskótán, majd rákenjük a lekvárt, utána ... |
2011-02-12 12:59:20 |
|
|
|
|