Belépés
A nélkülözhetetlen fűszerek
A fűszerek nem csak ételeink ízesítői, hanem természetes gyógyszerek, amik helyesen alkalmazva egészségünket is óvják. A helyes étkezés és fűszerelés egészség megóvó hatását a kínai orvosok már évezredekkel ezelőtt jól tudták. Arra törekedtek, minden betegük egye egészségesre magát, mert honoráriumot csak addig kaptak, amíg az általuk kezelt család tagjai egészségesek voltak.
...
2020-01-21 10:21:10
Olasz gasztronómiai világhét a tudatos táplálkozás jegyében
...
Massimo Rustico, Olaszország magyarországi nagykövete szombaton, egy budapesti sajtótájékoztatón elmondta: ezekben a napokban a világ minden olasz nagykövetsége megrendezi a gasztronómiai programot, amely a biodiverzitás és a fenntartható mezőgazdaság témáit zászlajára tűző, 2015-ös Milánói Világkiállítás üzenetét viszi tovább.
Hozzáfűzte, a rendezvénysorozat célja, hogy...
2019-11-16 12:11:30
Medvehagyma

Tavaszi, friss medvehagyma szőnyeg

Mindegy, hogy reggelente fagy van és olyan hideg, hogy még a könny is az arcunkra dermed: ha medvehagyma van a piacon, akkor már van ok az örömre és a reményre, hogy jön a tavasz.

A medvehagyma a legeslegelső színfolt a hosszú, sötét, savanyúság...
2019-03-16 14:22:11
Mezei sóska gyógyhatásairól



Mezei sóska - az árok szélén termett antibiotikum:
A sóska jelentős mennyiségben tartalmaz C-vitamint, csersavakat, cukrokat és ásványi összetevőket. Mivel nagy mennyiségű sóskasav található benne, húgyhólyag- vagy vesebetegségben szenvedők nem fogyaszthatj...
2019-03-11 21:25:57
Céklás rizottó II.
... céklapürét. Megkóstoljuk, hogy elég sós-e, ha nem, ízlés szerint sózzuk. Leh...
2018-08-13 23:51:36
Zöldséges-csirkés rizottó
... sütőben készre főtt.

A zöldségféléket vajon megpároltam, és tálaláskor a tányérra rendeztem.|...
2018-06-21 23:36:06
Gombás-májas rizottó
... Amikor már félig megpuhult a rizs, hozzáadjuk a zöldborsót, a mája...
2018-06-14 23:45:41
Bocuse d'Or - Norvégia nyerte az európai döntőt
...
A világ legrangosabb gasztronómiai megmérettetésének tartott szakácsverseny kontinensdöntőjén két nap alatt Európa tíz-tíz országának egy-egy szakácsa mérte össze tudását, közülük tízen jutottak tovább a 2019-es lyoni világdöntőbe: a három dobogós és Magyarország mellett Finnország, Franciaország, Belgium, Izland, Nagy-Britannia és Olaszország csapata. Különdíjat a finn és a ...
2018-06-12 19:13:06
Zöldborsós rizottó
... vajjal összemelegített borsót.
A rizottót parmezánnal megszórva, bazsalikomlevéllel díszítve kínáljuk.

...
2018-06-07 23:52:46
Roston sült csirkemell rizottóval és spárgával
... ízlés szerint
bors ízlés szerint
olívaolaj
1 db egész csirkemell
1 ek vaj
1/2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csésze rizotto rizs
1 dl száraz fehérbor
2-3 dl húsleves
parmezán

Elkészítés

A spárgát előkészítjük: a fás szárakat eltávolítjuk és megmossuk a feje...
2018-06-05 23:30:42
1 2 3 ........31 32 ....46 47 ....61 62 63 
Címkék: Massimo Rustico, Milánói Világkiállítás, nélkülözhetetlen fűszerek, tudatos táplálkozás, európai döntőt, helyes étkezés, kínai orvosok, általuk kezelt, budapesti sajtótájékoztatón, világ minden, gasztronómiai programot, fenntartható mezőgazdaság, rendezvénysorozat célja, arcunkra dermed, legeslegelső színfolt, árok szélén, sóska jelentős, zöldségféléket vajon, tányérra rendeztem, világ legrangosabb, 2019-es lyoni, három dobogós, rizottót parmezánnal, spárgát előkészítjük, nélkülözhetetlen, vesebetegségben, gyógyhatásairól, medvehagymazold, összemelegített, világkiállítás, zöldségféléket, szakácsverseny, egészségünket, nagykövetsége, balintcseppek, gasztronómiai, magyarországi, franciaország, biodiverzitás, legeslegelső, egészségesre, honoráriumot, egészségesek, évezredekkel, fenntartható, mezőgazdaság, előkészítjük, mennyiségben, antibiotikum, eltávolítjuk, fogyaszthatj, legrangosabb, megkóstoljuk, világdöntőbe, összetevőket, magyarország, olaszország, medvehagyma, parmezánnal, táplálkozás, vöröshagyma,
© 2013 TVN.HU Kft.