Belépés
Népegészségügyi kutatás kezdődik a Debreceni Egyetemen
... nem végeztek Magyarországon.
A program keretében külön hangsúlyt kap az északkelet-magyarországi romák egészségügyi állapotának felmérése, jelenleg ugyanis a cigányságnak sem az egészségi, sem pedig a halálozási mutatóiról nincsenek megbízható adatok - közölte.
A kutatás - amelybe kétszer 500 embert vonnak be - a dohányzási, alkoholfogyasztási, táplálkozási szokásokat,...
2017-12-11 18:53:20
A romák egészségügyi ellátásáról is egyeztetett Balog Zoltán a görög miniszterelnökkel
... elmondta: fő célként fogalmazták meg az egészségügyre szánt források hatékony és igazságos felhasználását.
Balog Zoltán a megbeszélés speciális témájaként határozta meg a romák egészségi állapotának javítását, valamint hozzáférésük segítését az egészségügyi rendszerhez. Rámutatott, ez mindkét ország számára probléma.
Alekszisz Ciprasz részt vesz az Egészségügyi Világsz...
2017-09-12 13:13:40
Ónodi-Szűcs: az emberek egészségi állapotáért legkevésbé az egészségügyi ellátórendszer felelős
... praxisközösség számát száz fölé növelik jövőre uniós és hazai forrásból, és a területi ellátási különbségek ellensúlyozására húsz szűrőbusz indul a hátrányos kistérségekbe.
Mint mondta, az egészségi állapot javítását célzó intézkedések komplex beavatkozást igényelnek, amihez szorosan hozzátartoznak a szociális intézkedések, az iskolázottság javítása és a családok támogatása.|...
2017-06-09 13:41:58
Krónika 12. rész (vitanap, napirend után)
... Teleki László beszélt arról, hogy a nagyrészt fizikai munkát végző romák körében szintén csak 2-3 százalék éli meg a nyugdíjas kort, ezért a kabinetnek többet kellene költenie a lakosság egészségi állapotának javítására.
Korózs Lajos - ugyancsak az MSZP frakcióból - úgy fogalmazott, egy civilizált országban léteznie kellene rokkantsági nyugdíjnak.
Selmeczi Gabriella (Fi...
2017-06-06 21:34:07
Európa Tanács: Magyarországnak többet kell tennie a romák diszkriminációja ellen
... iskola 8. osztályát, ez pedig komoly hátrányba sodorja őket a munkaerőpiacon. A roma gyerekeknek a friss adatok szerint mindössze 1 százaléka jut el a felsőoktatásig.
A romák az egészségi állapot szempontjából is hátrányos helyzetben vannak, a születéskor várható élettartamuk mintegy 10 évvel rövidebb a lakossági átlagnál.
A magyarországi kisebbségek nagy részének ugyana...
2016-09-19 07:07:29
WHO: az európai országokban hasonlóan rossz a roma lakosság egészségi állapota
...
Östlin Piroska a WHO által szervezett rendezvényen közölte: a romák élettartama akár 10-15 évvel alacsonyabb, mint a többségi társadalomé, a problémák közösek, de egészségi állapotuk javítását az egészségügyi tárcák egyik országban sem tudják önállóan megoldani.
A világszervezet különböző programokat szervez a helyzet pontos feltárása és kezelése, a roma lakosság egészsé...
2016-06-01 13:21:57
Cigányok Angliában
... állniuk a kiakolbólításuk költségeit is: augusztusban a Marble Arch mellett tanyázó 37 cigány közül két személyt ültettek fel a repülőre, és toloncoltak haza (egyikőjük önként ment, rossz egészségi állapota miatt), ami az adófizetőknek 200 fontjába került.

Az utcán alvó cigók előszeretettel telepednek meg a legdrágább üzletek előtt a Parke Lane környékén, a Dorchester H...
2014-11-24 23:00:34
A romák egészségi helyzetéről kezdődött nemzetközi tanácskozás Pécsen
... kommunikációs szakemberek cserélnek tapasztalatot.
Östlin Piroska, WHO Europe programfelelőse az MTI-nek elmondta: ma még nagyon kevés kutatás létezik az idősebb korosztályhoz tartozó romák egészségi állapotáról, életkörülményeiről, és arról, hogy miért halnak meg a romák tizenöt évvel fiatalabban az uniós átlagéletkornál.
Tény ugyanakkor, hogy Európában a legtöbb roma ...
2014-10-27 20:27:49
Nem a halomra gyilkolt idős magyarok miatt aggódik az EB
Nem a halomra gyilkolt idős magyarok, hanem a "roma társadalom" egészségi állapota miatt aggódik az EB

A "roma közösség" aránytalanul nagy arányban szenved olyan egészségügyi problémáktól, amelyek esetében meghatározó a szociális helyzet - aggodalmaskodik egy uniós jelentés, amelyet csütörtökön tett közzé az Európai Bizottság. (A következő lépés feltehetően már az les...
2014-09-06 11:32:03
Nem a halomra gyilkolt idős magyarok, hanem a "roma társadal
...2014-09-04. 15:30
Nem a halomra gyilkolt idős magyarok, hanem a "roma társadalom" egészségi állapota miatt aggódik az EB

A "roma közösség" aránytalanul nagy arányban szenved olyan egészségügyi problémáktól, amelyek esetében meghatározó a szociális helyzet - aggodalmaskodik egy uniós jelentés, amelyet csütörtökön tett közzé az Európai Bizottság. (A következő lépés fe...
2014-09-05 07:25:18
1 2 3 4 
Címkék: Debreceni Egyetemen, Balog Zoltán, Európa Tanács, Cigányok Angliában, Alekszisz Ciprasz, Egészségügyi Világsz, Teleki László, Korózs Lajos, Selmeczi Gabriella, Östlin Piroska, Marble Arch, Parke Lane, Dorchester, Európai Bizottság, romák egészségügyi, görög miniszterelnökkel, emberek egészségi, egészségügyi ellátórendszer, romák diszkriminációja, európai országokban, roma lakosság, romák egészségi, halomra gyilkolt, program keretében, halálozási mutatóiról, egészségügyre szánt, megbeszélés speciális, egészségügyi rendszerhez, területi ellátási, hátrányos kistérségekbe, egészségi állapot, szociális intézkedések, iskolázottság javítása, családok támogatása, nagyrészt fizikai, nyugdíjas kort, kabinetnek többet, lakosság egészségi, civilizált országban, roma gyerekeknek, friss adatok, születéskor várható, lakossági átlagnál, magyarországi kisebbségek, romák élettartama, többségi társadalomé, problémák közösek, egészségügyi tárcák, világszervezet különböző, helyzet pontos, kiakolbólításuk költségeit,
© 2013 TVN.HU Kft.