Belépés
Fekete-Győr András bohócot csinál magából – Schiffer A
... jogállamot nem lehet jogállam ellenében építeni. Megjegyezte ugyanakkor, ezt a kifejezést eredetileg a Zétényi-Takács-féle elévülési törvénnyel kapcsolatban Sólyom László vezette Alkotmánybíróság mondta ki az 11/1992-es határozatban. Kitért arra is, annak a hajdani Alkotmánybíróságnak tagja volt Vörös Imre is, és megszavazta a határozatot.

Ismert: Fleck Zoltán egyetemi ...
2021-03-19 20:30:17
Fekete-Győr András bohócot csinál magából – Schiffer A
... jogállamot nem lehet jogállam ellenében építeni. Megjegyezte ugyanakkor, ezt a kifejezést eredetileg a Zétényi-Takács-féle elévülési törvénnyel kapcsolatban Sólyom László vezette Alkotmánybíróság mondta ki az 11/1992-es határozatban. Kitért arra is, annak a hajdani Alkotmánybíróságnak tagja volt Vörös Imre is, és megszavazta a határozatot.

Ismert: Fleck Zoltán egyetemi ...
2021-03-19 20:29:51
A román elnök kihirdette a két éves privatizációs stopról szóló törvényt
... hogy az állam mekkora részesedéssel rendelkezik az említett társaságokban. A jogszabály a már folyamatban lévő privatizációkat is leállítja.
A liberális kormány megtámadta az alkotmánybíróságon a törvényt, de a taláros testület nem talált kivetni valót benne, így az elnök asztalára került.
A liberális kormány szerint a privatizációs stop bizonytalanságot kelt a versenysz...
2020-08-13 15:52:25
Elfogadta a családi pótlék lépcsőzetes emeléséről szóló rendeletet a román kormány
... gyermek támogatása kerülne veszélybe, ha a kormány azonnal megduplázná a családi pótlékot, ahogyan azt a parlament által tavaly decemberben elfogadott törvény előírja és amire immár alkotmánybírósági döntés is kötelezi a kormányt. Ehhez a koronavírus-járvány okozta előre nem látott kiadások miatt 2,3 milliárd lej (165 milliárd forint) hiányzik az idei költségvetésből - olvasható a...
2020-07-31 21:03:02
Lépcsőzetesen akarja emelni a családi pótlékot a román kormány
... megduplázását, de a rendeletet a baloldali parlamenti többség később elvetette, a kormány pedig hiába emelt alkotmányossági óvást a költségvetési fedezet nélküli parlamenti döntés ellen: az alkotmánybíróság a családi pótlék megduplázásáról szóló törvény végrehajtására kötelezte a kormányt.
A szerdán előkészített - azonnal hatályba lépő, a parlament által később megvitatandó -...
2020-07-29 21:13:40
Koronavírus - Iohannis szociáldemokrata ellenfeleit tette felelőssé a súlyos romániai járványhelyzetért
...
Iohannis szerdai sajtóértekezletén rámutatott: a jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL) kisebbségi kormányát a korábbi karanténintézkedések jogalapját eltörlő alkotmánybírósági döntés fosztotta meg a járvány féken tartásának egyik legfontosabb eszközétől, a fertőzöttek elkülönítésének és a velük érintkezők karanténba helyezésének lehetőségétől.
Ebben a helyzetben a korm...
2020-07-29 19:13:36
Koronavírus - Romániában megközelítette a 900-at az új esetek száma
... hogy nem nyilváníthatták gyógyultnak őket (nem volt két egymást követő tesztjük negatív).
A GCS szerint 913 fertőzöttet saját kérésére engedtek haza, mivel július 3. óta egy alkotmánybírósági határozat következtében senkit sem lehet akarata ellenére kórházi kezelésre vagy karanténra kötelezni.
Romániában kedden ér véget a járvány elleni védekezést nehezítő joghézag, miu...
2020-07-18 14:01:44
Koronavírus - Elfogadta a román parlament a karanténtörvényt
...
A "karanténtörvényként" emlegetett jogszabály elfogadása azért vált sürgőssé, mert egy alkotmánybírósági döntés nyomán július 3-a óta senkit sem lehet hozzájárulása nélkül kórházban, vagy karanténban tartani Romániában.
Az alkotmánybíróság kimondta, hogy az állampolgári alapjogokat csak törvénnyel lehet korlátozni, ezért hatályon kívül helyezték az egészségügyi miniszter...
2020-07-16 22:03:50
Bizalmatlansági indítvánnyal fenyegetőznek a román szociáldemokraták, ha a kormány nem duplázza meg a családi p
...
A kétkamarás parlamentben a legnépesebb frakciókkal rendelkező ellenzéki politikai erő azt követően vetette fel ismét a kormánybuktatás lehetőségét, hogy szerdán az alkotmánybíróság elutasította a kormány beadványát, amely a családi pótlék megkétszerezésének halasztását elutasító jogszabály ellen nyújtottak be. A taláros testület megállapította, hogy az a törvény, amellyel a ...
2020-07-15 18:36:45
Elutasította a román alkotmánybíróság az államfő óvását a Trianon-törvény ügyében
... diszkrimináció tilalmát és a polgárok jogegyenlőségét garantáló előírást, és inkább politikai nyilatkozat, mintsem egy jogokat és kötelezettségeket meghatározó jogszabály.
Az alkotmánybíróság szavazattöbbséggel - sajtóértesülések szerint 5-4 arányban - megalapozatlannak ítélte az elnök óvását, s megállapította: a kihirdetésre váró jogszabály kifogásolt előírásai nem sértik az...
2020-07-15 14:16:26
1 2 3 .........33 34 .....50 51 .....66 67 68 
Címkék: Fekete-Győr András, Schiffer, Sólyom László, Vörös Imre, Fleck Zoltán, Nemzeti Liberális Párt, román elnök, családi pótlék, román kormány, családi pótlékot, súlyos romániai, román parlament, román szociáldemokraták, román alkotmánybíróság, államfő óvását, kifejezést eredetileg, állam mekkora, említett társaságokban, liberális kormány, taláros testület, elnök asztalára, privatizációs stop, kormány azonnal, parlament által, idei költségvetésből, baloldali parlamenti, kormány pedig, költségvetési fedezet, szerdán előkészített, jobbközép Nemzeti, járvány féken, fertőzöttek elkülönítésének, velük érintkezők, alkotmánybírósági határozat, járvány elleni, alkotmánybírósági döntés, alkotmánybíróság kimondta, állampolgári alapjogokat, egészségügyi miniszter, kétkamarás parlamentben, legnépesebb frakciókkal, kormánybuktatás lehetőségét, alkotmánybíróság elutasította, kormány beadványát, polgárok jogegyenlőségét, elnök óvását, kihirdetésre váró, alkotmánybíróság, bizonytalanságot, karanténtörvényt,
© 2013 TVN.HU Kft.