Belépés
A Magyar Polgári Párt a székelyföldi autonómiatervezet újbóli parlamenti benyújtásáról döntött
... - áll a közleményben.
Az MPP országos választmánya Pethő Istvánt, a párt Kovászna megyei önkormányzati képviselőjét választotta elnökévé, és arról is döntött, hogy a párt ügyvezető elnöki tisztségét Salamon Zoltán, a Hargita megyei szervezet elnöke tölti be.
A választmány elhatározta, hogy tárgyalásokat kezdeményez a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel (RMDSZ) az eur...
2019-01-14 09:31:24
A csíksomlyói ferencesek megerősítették, hogy június 7. és 10. között lesz a csíksomlyói búcsú
...
A ferencesek azt követően adtak ki közleményt, hogy pénteken a román elnöki hivatal és a Vatikán bejelentette: május 31. és június 2. között Romániába látogat Ferenc pápa. A katolikus egyházfő június 1-jén látogat Csíksomlyóra.
Oláh Zoltán kanonok, a Gyulafehérvári Főegyházmegye pápalátogatás ügyében illetékes sajtóreferense korábban az MTI-nek elmondta, hogy a pápa a c...
2019-01-11 19:32:04
Ferenc pápa június 1-jén tart Csíksomlyón szabadtéri szentmisét
... készülődést. Az önkormányzati vezető a magyar és a román diplomácia sikereként értékelte, hogy a pápa nem csak "villámlátogatásra" érkezik, hanem három napot tölt Romániában.
A román elnöki hivatal és a Vatikán pénteken jelentette be, hogy Ferenc pápa május 31. és június 2. között Romániába látogat. A katolikus egyházfő Bukarest mellett Jászvásárra (Iasi), a romániai görögkat...
2019-01-11 15:11:45
Csíksomlyót is felkeresi Ferenc pápa május végi romániai látogatásán
... között lesz Romániában, és Bukarest mellett Jászvásárra (Iasi), a romániai görögkatolikusok szellemi központjának számító Balázsfalvára, valamint a csíksomlyói Mária-kegyhelyre is elmegy. Az elnöki hivatal rövid közleménye szerint a látogatás további részleteit a későbbiekben ismertetik.
Ferenc pápát 2017-ben hívták meg a román hatóságok és a romániai római katolikus egyház. ...
2019-01-11 12:31:43
Törvényességi kifogásokra hivatkozva utasította el Iohannis a román kormányfő miniszterjelöltjeinek kinevezését
... idézett elő a kormányátalakítás hátráltatásával, és előírta, hogy az elnök "haladéktalanul" válaszoljon a miniszterelnöknek. Ennek tett most eleget Iohannis, egy hónapos késéssel.
Az elnöki hivatal honlapján két, Dancilának címzett levelet tettek közzé: az elsőben Iohannis azt indokolta meg, hogy miért tagadta meg Ilan Laufer és Lia Olguta Vasilescu kinevezését a fejlesztési,...
2019-01-10 13:11:43
A román védelmi miniszter a vezérkari főnök mandátumát meghosszabbító elnöki rendelet visszavonását kéri
...
A jobboldali elnökkel nyílt konfliktusban álló szociálliberális kormány a közigazgatási bíróságon akarja elérni az általa kifogásolt elnöki rendelet megsemmisítését. Ezt akkor teheti meg, ha az elnök az előzetes panaszban foglalt felszólításnak egy hónapon belül nem tesz eleget.
Az ügyészségi vezetők leváltásának, és egyes kormánytagok lecserélésének megtagadása után Ioh...
2019-01-09 11:42:31
Elhárította a román elnöki hivatal a terrorváddal elítélt székelyek szabadon bocsátását sürgető petíciót
... szerintük jogi alapot nélkülöző, eljárásjogi hibákat tartalmazó, etnikai alapon, az erdélyi magyarság megfélemlítésének céljából meghozottnak ítélet megsemmisítése érdekében.
A román elnöki hivatal egyik tanácsa által aláírt válaszlevelet Kulcsár-Terza József háromszéki képviselő tárta a nyilvánosság elé. Az elnöki hivatal az igazságszolgáltatás függetlenségére, a hatalmi ága...
2019-01-08 11:21:14
Ideiglenes tárcavezetőket volt kénytelen jelölni a román kormányfő, miután az elnök elutasította miniszterjelöl
... elé vitte az ügyet, amely megállapította, hogy Iohannis alkotmányos konfliktust idézett elő a kormányátalakítás hátráltatásával, és azt is előírta számára, hogy "haladéktalanul" adja ki az elnöki rendeletet a lemondott miniszterek felmentéséről, illetve adjon indoklással ellátott választ a kormányfőnek az általa jelölt új tisztségviselőkkel kapcsolatban.
Az alkotmánybírósági ...
2019-01-07 13:42:40
A román államfő kiadta az elnöki rendeletet két miniszteri tisztség megüresedéséről
...
A jobboldali elnök ezzel a - hetek óta halogatott - döntéssel az alkotmánybíróság határozata alapján járt el, miután a taláros testület megállapította, hogy Iohannis alkotmányos konfliktust idézett elő, amikor nem hajtotta végre a Viorica Dancila szociáldemokrata kormányfő által kért minisztercseréket.
Az elnök azonban egyelőre csak részlegesen hajtotta végre az alkotmán...
2019-01-03 18:51:35
Nemzetközi körözést adott ki a román rendőrség Olosz Gergely volt RMDSZ-szenátor ellen
... 2010-ben az akkor parlamenti képviselő Oloszt négy vállalkozó lefizette, hogy előnyös szerződésekhez juttassa cégeiket, kihasználva azt, hogy korábban a román energiaár-szabályozó hatóság elnöki tisztségét töltötte be. Az ügyészek szerint Olosz Gergely összesen félmillió eurónak megfelelő jogtalan anyagi haszonban részesült különböző formában.
Olosz Gergely 2007-2008-ban a ro...
2019-01-03 14:54:29
1 2 3 ................52 53 ........79 80 ........104 105 106 
Címkék: Magyar Polgári Párt, Olosz Gergely, Pethő Istvánt, Salamon Zoltán, Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel, Oláh Zoltán, Gyulafehérvári Főegyházmegye, Ilan Laufer, Olguta Vasilescu, Kulcsár-Terza József, Viorica Dancila, székelyföldi autonómiatervezet, csíksomlyói ferencesek, csíksomlyói búcsú, román kormányfő, román védelmi, vezérkari főnök, román elnöki, terrorváddal elítélt, elnök elutasította, román államfő, elnöki rendeletet, román rendőrség, párt Kovászna, párt ügyvezető, választmány elhatározta, katolikus egyházfő, önkormányzati vezető, román diplomácia, romániai görögkat, romániai görögkatolikusok, csíksomlyói Mária-kegyhelyre, elnöki hivatal, látogatás további, későbbiekben ismertetik, román hatóságok, romániai római, kormányátalakítás hátráltatásával, hónapos késéssel, elsőben Iohannis, jobboldali elnökkel, közigazgatási bíróságon, általa kifogásolt, előzetes panaszban, hónapon belül, ügyészségi vezetők, erdélyi magyarság, lemondott miniszterek, általa jelölt, jobboldali elnök,
© 2013 TVN.HU Kft.