Belépés
Illegális bevándorlás - Csaknem ötven határsértőt fedeztek fel a román határon egy teherautóban
... közös ellenőrzés során a menetlevél szerint Franciaországba tartó jármű rakterében található dobozok mögött 38 megbújt külföldi férfit, öt nőt és öt kiskorú gyermeket fedeztek fel a határrendészek.
Kihallgatásuk nyomán kiderült, hogy szíriai, szomáliai, iraki, afganisztáni, egyiptomi és palesztin illegális bevándorlókról van szó, akik azt állították, hogy Nyugat-Európába akar...
2020-07-31 12:22:13
Illegális bevándorlás - Sok migránst találtak egy török furgonban a Nagylak 2 - Csanádpalota határátkelőhelyen
... szerint a bolgár állampolgár által vezetett furgon - az iratok szerint - autóalkatrészeket szállított Törökországból Ausztriába, és nem sokkal éjfél után jelentkezett kilépésre. A határrendészek kockázatelemzés alapján rendelték el a jármű alapos átvizsgálását. A tehertérből 16 férfi, két nő és két gyerek került elő. A szíriai és palesztin állampolgárságú bevándorlók azt mondták, ...
2020-06-25 10:52:02
Illegális bevándorlás - Török embercsempészt tartóztattak le a román hatóságok
...
A határrendészek az illegális migráció megfékezését célzó péntek hajnali művelet során Temeskirályfalva (Cralovat) területén, 120 kilométernyire a Nagyalak-Csanádpalota határátkelőtől ellenőrizték a gyanús járművet. A helyszínre egy egészségügyi egységet is kihívtak, hogy végezze el a jármű utasainak járványügyi szűrését, majd a határrendészet székhelyére kísérték őket.
...
2020-06-06 12:52:01
Illegális bevándorlás - A Dunába borult egy migránsokat szállító csónak a szerb-román határon, többen eltűntek
...
A román határrendészet Drobeta Turnu Severin-i egységének a szóvivője elmondta: a határrendészek a 924-es folyami kilométernél a Dunában úszó, segítségért kiáltó embereket vettek észre. Két motorcsónakkal a helyszínre siettek, és kilenc embert kimentettek a vízből. Valamennyien a fulladás határán voltak.
Az előzetes vizsgálatból az derült ki, hogy két szerbiai embercsem...
2020-04-17 08:01:06
Koronavírus - Mégsem gyülekezhetnek a templomoknál húsvétkor a román ortodox egyház hívei
... szétosztásukról.
Azokhoz a kórházakhoz, szociális otthonokhoz és karanténközpontokhoz, ahol nincs pap, a feltámadás éjszakáján szolgálatot teljesítő rendőrök, csendőrök, tűzoltók, és határrendészek viszik el a szent lángot - erősítette meg a belügyminiszter.
Vela azt követően visszakozott, hogy az ortodox egyháznak tett engedményeket több közéleti szereplő és politikai p...
2020-04-15 23:33:39
Koronavírus - A román ortodox egyház együttműködik a belügyminisztériummal az ortodox húsvét megünneplésében
... társasházak előtt legfeljebb három lakó várakozhat, akik továbbadják a lángot a többi szomszédnak.
A feltámadás éjszakáján szolgálatot teljesítő rendőrök, csendőrök, tűzoltók, és határrendészek maguk is szerepet vállalnak abban, hogy a szent láng eljusson a kórházakba, szociális otthonokba és karanténközpontokba.
Romániában a koronavírus-járvány miatt március 24-e óta k...
2020-04-14 20:43:11
Illegális bevándorlás - Moldovából gumicsónakon érkező határsértőket tartóztattak fel a román határrendészek
...
A nyolctagú csoportot az illegális bevándorlás megfékezését célzó moldovai és román együttműködés eredményeképpen állították meg. A határsértőket a moldovai hatóságok fedezték fel hőérzékelő kamerával: ők riasztották a Stalinesti térségében szolgálatot teljesítő román kollégáikat.
A határsértők kihallgatása során kiderült: az egy nőből, egy 3 éves gyerekből és hat 22 és ...
2020-03-05 17:32:04
Illegális bevándorlás - Figyelmeztető lövésekkel állítottak meg a román határrendészek két határsértőt a román-
...
Az esetről a román határrendészet számolt be honlapján vasárnap. A határrendészek szombaton 23 óra tájt figyeltek fel két férfire, akik gyalog haladtak Magyarország felé. A két határsértő nem állt meg a határrendészek felszólítására, és ötven méterre közelítette meg az államhatár vonalát. A határrendészek két levegőbe leadott lövésselkésztették megállásra a férfiakat.
Az...
2020-01-26 16:58:46
Illegális bevándorlás - A román határrendészek 19 határsértőt állítottak meg a magyar határ közelében
...
Kevéssel éjfél után hőkamerákkal észleltek a határrendészek egy tizenöt tagú csoportot, amely a Bihar megyei Bors térségében gyalogosan tartott Magyarország felé, és száz méterre közelítette meg a román-magyar államhatárt. Az előzetes vizsgálat szerint a 12 felnőttből és három kiskorúból álló csoportot iraki állampolgárok alkották, akik a zöld határon szerettek volna Magyaror...
2019-12-31 11:51:16
Illegális bevándorlás - Menedékkérők próbáltak Romániából átszökni a magyar határon
...
A csoportot vasárnap este fedezték fel a határrendészek az illegális migráció megelőzését célzó járőrözésük során Nagypél (Pelu) térségében. Az előállított 19 felnőttet és négy tizenéves kiskorút a határrendészet varsándi székházába szállították.
Kihallgatásuk során megállapították, hogy 18-an közülük etiópiai, bangladesi, afgán és iraki állampolgárok, akiket menedékkér...
2019-12-02 12:01:17
1 2 3 .5 6 7 8 9 10 11 
Címkék: Törökországból Ausztriába, Drobeta Turnu Severin-i, román határon, török furgonban, román hatóságok, migránsokat szállító, szerb-román határon, templomoknál húsvétkor, román ortodox, ortodox húsvét, román határrendészek, magyar határ, magyar határon, menetlevél szerint, bolgár állampolgár, iratok szerint, határrendészek kockázatelemzés, jármű alapos, illegális migráció, gyanús járművet, egészségügyi egységet, jármű utasainak, határrendészet székhelyére, román határrendészet, szóvivője elmondta, 924-es folyami, helyszínre siettek, fulladás határán, előzetes vizsgálatból, feltámadás éjszakáján, szent lángot, ortodox egyháznak, többi szomszédnak, szent láng, nyolctagú csoportot, illegális bevándorlás, moldovai hatóságok, határsértők kihallgatása, határrendészek szombaton, határrendészek felszólítására, államhatár vonalát, tizenöt tagú, román-magyar államhatárt, előzetes vizsgálat, zöld határon, csoportot vasárnap, határrendészet varsándi, temeskirályfalva, megünneplésében, kockázatelemzés,
© 2013 TVN.HU Kft.