Belépés
A tavasz kedvencei: szamóca, brokkoli, cékla és cukkini
... szénlábnyomot, és ez pozitív hatással van a környezetre.

A tavasz egyik nagy kedvence a cseresznye. Kicsik és nagyon is egyaránt kedvelik, legalábbis az emberek többsége imádja ezt a roppanós, zamatos gyümölcsöt. A cseresznye nemcsak finom, hanem nagyon egészséges is, köszönhető ez a magas rosttartalmának, a benne található C-vitaminnak és a gyümölcsben található antoci...
2024-04-16 20:38:13
Az eper flavonoidjainak gyógyhatásairól
... 3 csésze eper,
1 evőkanál méz,
1 citrom,
egy csipet só,
5 dkg fetasajt.

Elkészítése:
Blansírozzuk a spárgát, majd azonnal dobjuk jeges vízbe, hogy roppanós maradjon. Vágjuk fel kisebb darabokra. Az epret mossuk meg és szeleteljük fel. Keverjük össze a spárgát és az epret egy salátástálban. Keverjük el a citrom levét, a mézet és a sót, öntsük...
2024-03-25 22:00:40
Elegáns gyógyító a spárga
... a főtt spenót és a főtt spárga valamint a húsok fogyasztása következtében lerakodó húgysavkő okoz.

A spárgát legjobb állítva főzni, hogy amikor a szára puha, a finom fej még roppanós maradjon. Spárgafőző edénynek bármilyen magas falú edény megfelelő, amiben megállnak a szárak. A spárgát csak forrásban lévő, enyhén sós vízbe helyezd, ha nem krémlevest szeretnél készíten...
2024-02-27 21:33:47
Mángold
... a piacon, mindig figyeljük meg frissességét. A tapasztalat azt mutatja, hogy idővel a mángoldlevelek, hasonlatosan a csemegekukoricához, veszítenek édességükből.

Csakis zöld, roppanva törő, erőteljes levelű mángoldot válasszunk. A hamar fonnyadásnak induló leveleket hűtőszekrényben, lazán zacskóba tekerve 2-3 napig tarthatjuk. Csak felhasználás előtt mossuk meg. Blansír...
2024-02-15 21:24:21
Zsíros kenyér
Böröczki Mihály

Még emlékszem a nagy ívű karajra,
a béle fehér volt, a héja barna,
jó roppanós, kemencetűz sütötte,
csak zsír, kenyér és semmi más fölötte,
már hunyt szemmel is megleltem a vindőt,
s az adakozó disznó úgyis itt nőtt,
a sietségben sóval nem vesződtem,
lót-futva ettem, mégis nagyra nőttem,
ez adott erőt, iramot a l...
2024-02-12 04:58:45
Csirkemell párolt körtével
... és magházkiszúróval a csumáját kivesszük.
2 A bort a szegfűszeggel és a fahéjjal felforraljuk, majd betesszük a megpucolt körtét és az édesítőszert. Pároljuk 4-5 percig, fontos, hogy roppanós maradjon, ne főjön szét.
3 A csirkemellet felszeleteljük, fűszerezzük a fűszersóval.
4 A dijoni mustárt elkeverjük az olívaolajjal, és ebbe beleforgatjuk a húst, egy éjszakán k...
2024-02-09 18:29:34
Böröczki Mihály: Zsíros kenyér



Böröczki Mihály

Zsíros kenyér


Még emlékszem a nagy ívű karajra,

a béle fehér volt, a héja barna,

jó roppanós, kemencetűz sütötte,

csak zsír, kenyér és semmi más fölötte,

már hunyt szemmel is...
2024-02-09 09:06:20
Téli csend
... jele...



cs
...
2024-02-02 21:15:25
Ady Endre - Jó Csönd-herceg előtt
... fütyörészek.
Hátam mögött jön tíz-öles
Jó Csönd-herc...
2023-12-13 00:43:17
Nagy Ilona versei
... mocskos szürkén lapít fenn az ég,
a plexifal sem szűz-jégvirágos,
az arcomon a hideg keze tép,

deres homály rázza fel az álmot,
egy jeges magány húz a parkon át,
roppan egy ág, ledob egy faháncsot,
a reccsenése dérhúsokba vág,

földre hullva szétporlad szerényen,
mint bepiszkított, összetört csoda,
nagyot kondul lassú szívver...
2023-12-05 21:00:20
1 2 3 ................100 101 ........151 152 ........200 201 202 
Címkék: Böröczki Mihály, Nagy Ilona, tavasz kedvencei, eper flavonoidjainak, tavasz egyik, emberek többsége, cseresznye nemcsak, magas rosttartalmának, benne található, gyümölcsben található, epret mossuk, citrom levét, főtt spenót, főtt spárga, húsok fogyasztása, spárgát legjobb, szára puha, spárgát csak, hamar fonnyadásnak, béle fehér, héja barna, adakozó disznó, sietségben sóval, csumáját kivesszük, fahéjjal felforraljuk, megpucolt körtét, csirkemellet felszeleteljük, dijoni mustárt, hideg keze, jeges magány, reccsenése dérhúsokba, magházkiszúróval, flavonoidjainak, gyógyhatásairól, hűtőszekrényben, rosttartalmának, felszeleteljük, mángoldlevelek, beleforgatjuk, szénlábnyomot, következtében, salátástálban, szegfűszeggel, fonnyadásnak, édesítőszert, frissességét, olívaolajjal, édességükből, bepiszkított, felhasználás, csirkemellet, hasonlatosan, felforraljuk, blansírozzuk, környezetre, tapasztalat, fűszerezzük, fűszersóval, elkészítése, fütyörészek, fogyasztása, gyümölcsben, szeleteljük, csipkebogy, legalábbis, cseresznye,
© 2013 TVN.HU Kft.