|
|
|
... amelyek kiugró, gyors vércukoremelkedést okoznak és ezzel fokozzák az inzulin kibocsátást a szervezetünkben. Egyenletes vércukor értékeket érhetünk el, ha odafigyelünk a megfelelő rostbevitelre (például a zöldségek, gyümölcsök, teljes kiőrlésű gabonák révén). Ennek minimális alsó határa 25g/nap. (Érdemes figyelni rá, hogy ne essünk azonban túlzásba, mert ha hirtelen növeljük a ros... |
2022-06-16 10:30:54 |
|
|
|
|
|
|
... keksz. A teljes kiőrlésű gabonák sok rostot tartalmaznak, ez pedig jótékony hatással van a szervezet vércukor- és vérzsír szintjére. A cukorbetegeknek ezért különösen figyelniük kell a rostbevitelre. Tévézéshez például inkább ezt rágcsáljunk.
3. Chips - a sütőből. Nem kell lemondanunk a kedvenc esti sorozatunkhoz elnassolt chipsről sem, de sokkal egészségesebb, ha... |
2015-12-22 15:56:24 |
|
|
|
|
|
|
... korban csökken a zsírszükséglet, a felnőttek számára ajánlatos értéket közelíti meg, amely 35%. A szénhidrát mennyiségnek 50-55 energia%-ot kell kiadnia.
•Nagyon fontos a rostbevitelre figyelni, hiszen a legtöbb gyermek ebben a korban székrekedésben szenved.
•A folyadékpótlást lehetőleg tiszta vízzel vagy rostos levekkel oldjuk meg, de a cukrozott italokat me... |
2011-08-09 16:20:15 |
|
|
|
|
|
|
... finomítatlan, évszaknak megfelelő, otthon készített.)
- Elősegítse a felhalmozott - az immunrendszert és anyagcserét terhelő salakanyagok kiürítését, (Itt nagy szerep hárul a megfelelő rostbevitelre. Pl a vastagbéldaganatok előfordulását csökkentik, mivel az étkezési rostok magukhoz kötik és távol tartják a hámsejtektől az epesavakat, nehézfémeket, szteroidokat és más mérg... |
2010-05-16 13:23:35 |
|
|
|
|
|
|
... doktornő.
A fűszeres, intenzív ízektől hamarabb eltelünk
Típushiba a fogyókúráknál, hogy a diétázó nem fogyaszt elegendő mennyiségű folyadékot, illetve nem ügyel a rostbevitelre, azaz a zöldségek és gyümölcsök arányának étrenden belüli növelésére.
"Ha finom ízeket érzünk, hamarabb jóllakunk, hamarabb telítetté válunk, és nem vág... |
2010-02-16 21:56:36 |
|
|
|
|
|
|
... pedig arra kell törekedni, hogy minden bevitt 1000 kalóriára 20-30 g rost jusson. A fogyasztott vízoldékony és nem vízoldékony rostok aránya 1:3 legyen.
Természetesen a rostbevitelre nem a búzakorpa, zabkorpa vagy rosttabletta a legkedvezőbb forma, hanem cereáliák: barnakenyér és teljes kiőrlésú lisztből készült termékek, müzlik, gyümölcsök, bab, zö... |
2008-03-10 10:24:52 |
|
|
|
|