Belépés
Csodaleves karfiolból
...
vízben feloldott húsleves kockát és a tejet.
Szitálj 2 evőkanál lenmag lisztet 1 dl húsleves levéhez,
majd folyamatos kevergetés közben öntsd a leveshez.
Hagyd, hogy rottyanjon egyet, majd zárd el alatta a hőt.

Tipp:

Tetejére szórj reszelt sajtot és pirított bacont!
Díszítheted apróra vágott zöldhagymával,
vagy petrezselyemmel...
2020-10-10 07:41:48
Krumplipaprikás Jól figyeljetek most önjelölt szakácsok
... végre.

Csak addig öntöm fel kristálytiszta vízzel,
éppen hogy befedje. Azért még ne hízz el!
Már majdnem elkészült egy félóra sem kell,
virslidarabokkal csak rottyanjon egyszer.

Van már az asztalon kovászos uborka,
frissen sütött kenyér, s jó bor a torokba.
Lehet, most úgy érzed, megjött az étvágyad,
meséld el majd nekem te hogya...
2020-07-16 10:20:22
Illatos, tejszínes szilvaleves
... pudingporral, és adj hozzá két-három evőkanál főzőlevet. Így biztosan nem lesz csomós a habarás. A levest húzd le a tűzről, majd lassan keverget...
2019-11-06 13:18:18
Baconos sajtos tészta
... beledobjuk, majd készre pirítjuk. Kb. ekkorra forr fel a víz, szóval mehet a tészta úszni. Amikor már csak egy-két perce van a tésztának, a tejföl mehet bele a baconos pirulmányba, hogy ott rottyanjon egyet. Közben tésztát leszűrjük, és összekutyuljuk a baconos-fokhagymás-tejfölös szósszal. A reszelt sajt mehet a tetejére, és már készen is vagyunk.

http://gyerekm...
2017-09-25 12:54:37
A hónap slágere a zöldborsó
... fontos tápanyagok, de nem is szárad ki.

A zöldborsó főzés közben megtartja szép zöld színét és ízletesebb lesz, ha apróra morzsolt petrezselymet szórunk bele és csak egyet rottyanjon.
Szintén megőrzi szép élénkzöld színét a zöldborsó, ha a főzővízébe késhegynyi sütőport, szódabikarbónát vagy cukrot teszünk, és a megpuhult borsót rövid időre jeges vízbe mártjuk. ...
2017-06-21 19:58:27
Most komolyan, ki hogyan főzi a csirkepörköltöt, marhapörköltöt vagy a sertéspörköltöt?
... félbe vágva, a cseresznye paprikát egészben, a fűszereket. A pirospaprikát a végén tesszük bele. Kétféle pirospaprikát célszerű alkalmazni, egy színezőt és egy csípőset. A paprika is rottyanjon egyet, majd belekeverünk az egészbe egy pohár tejfelt. Miután ezzel is rottyant, a paprikás kész.
4. A nokedli:
1/2 kg liszthez 8 egész tojást és 4 tojássárgáját keverünk kevés te...
2017-05-18 23:50:33
Hagymás sajtkrémleves
... Hozzáadjuk a lisztet, megsózzuk, kurkumával ízesítjük, majd botturmix segítségével krémesre mixeljük. Ha sűrű, pici vizet adunk hozzá, ha híg, egy kis liszttel sűrítjük. Visszatesszük, hogy rottyanjon egyet, és máris tálaljuk. Pirítós kockákkal nagyon finom.



Megjegy...
2016-01-28 22:07:37
Cseresznyeleves
... vízzel csomómentesre keverjük. Egy szűrő segítségével beleszűrjük a levesbe, és jól elkeverjük. A pudingport kevés hideg vízzel elkeverjük, és szintén a leveshez adjuk, majd hagyjuk, hogy rottyanjon egyet az egész. Belekarikázzuk a citromot, és a levest hűtőfürdőbe tesszük. Amikor már kicsit kihűlt, hozzákeverjük a tejszínt, majd megkóstoljuk, és ha esetleg savanyú, cukorral édesí...
2015-06-15 11:08:26
Lecsós húsgombóc
... 30 dkg mosott rizs, 2 egész tojás, só, bors, paprika. Gyúrni, gombócokat formálni, edénybe tenni, felönteni annyi vízzel, hogy ellepje, tegyük tűzhelyre, ha felfőtt fedő alatt lassan rottyanjon kb 1 óráig.

Készítsünk lecsót 1 fej hagymából, 1 kg paradicsomból, 60 dkg paprikából, fűszerezést ne vigyük túlzásba!

3 kanál cukrot elkeverünk 1 nagy pohár tejfölben,...
2014-07-19 08:15:28
x
... 1-2 kanál levessel elkeverem a tejszínt jó simára, és a gyöngyöző levesbe öntöm folytonos keverés mellett. Kóstolom, és ha kell, sózom, ízlés szerint borsozom. A tejszínnel csak egyet rottyanjon.
Kissé lehűtöm (langyosra), és pirított kenyérkockával, sajtos kenyérszelettel vagy reszelt sajttal tálalom.
#2858
2011. március 13. 17:56
Válaszolj!
...
2014-05-28 06:51:39
1 2 3 4 
Címkék: hónap slágere, asztalon kovászos, levest húzd, tészta úszni, tejföl mehet, baconos pirulmányba, reszelt sajt, zöldborsó főzés, főzővízébe késhegynyi, megpuhult borsót, cseresznye paprikát, végén tesszük, pohár tejfelt, paprikás kész, szűrő segítségével, pudingport kevés, leveshez adjuk, levest hűtőfürdőbe, gyöngyöző levesbe, tejszínnel csak, virslidarabokkal, sertéspörköltöt, cseresznyeleves, szódabikarbónát, csirkepörköltöt, krumplipaprikás, kenyérszelettel, petrezselyemmel, belekarikázzuk, marhapörköltöt, kristálytiszta, kenyérkockával, összekutyuljuk, sajtkremleves, zöldhagymával, sajtkrémleves, petrezselymet, pirospaprikát, tojássárgáját, csomómentesre, visszatesszük, hozzákeverjük, paradicsomból, pudingporral, segítségével, megkóstoljuk, belekeverünk, mindmegette, szilvaleves, díszítheted, beleszűrjük, pirulmányba, figyeljetek, fűszerezést, hűtőfürdőbe, paprikából, fokhagymás, tápanyagok, ízletesebb, tejszínnel, elkeverünk, rottyanjon, beledobjuk, kurkumával, hozzáadjuk, elkeverjük, pudingport, alkalmazni, késhegynyi,
© 2013 TVN.HU Kft.