|
|
|
... kevergetjük, amíg a hús ki nem fehéredik.
Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és jócskán nyomunk mellé ketchup-ot és legalább 3-4 evőkanál piros aranyat. 25-30 percig rotyogtatjuk az egészet, ha szükséges, vizet öntünk hozzá, hogy jó szaftos legyen, és tovább fűszerezünk.
Hozzáadjuk az alaposan lemosott vörös és a fehérbab konzervet,és az egészet jól... |
2018-02-16 23:34:43 |
|
|
|
|
|
|
... sajtot, és fedő nélkül, állandó keverés közben mérsékelt tűzön besűrítjük. Ekkor beletesszük a vékonyra szeletelt gombát, sózzuk, a szokásosnál kicsit erősebben borsozzuk, és 5 percig rotyogtatjuk, majd a tűzről levéve, fedő alatt langyosra kihűtjük. Fokhagymával bedörzsölt tálkába szedjük, s hideg helyre tesszük. Tálaláskor a tetejét megszórjuk vágott petrezselyemmel.
Elkész... |
|
2018-02-08 10:39:29 |
|
|
|
|
|
|
... finomra vágott fokhagymát is. Fűszerezzük kakukkfűvel, rozmaringgal és kevés pirospaprikával. Felöntjük a barna sörrel, majd mehet bele a passzírozott paradicsom és a víz fele. 20 percig rotyogtatjuk, majd a félkarikákra vágott sárgarépát is beleküldjük a raguba és hozzáöntjük a maradék vizet. További 40-50 percig főzzük.
A főtt burgonyát áttörjük egy nagyobb tálba, ad... |
2017-12-07 10:41:45 |
|
|
|
|
|
|
... pároljuk, és úgy 1,5 dl vízzel felengedjük, amikor látszik, hogy puhul a paprika, beletesszük a darabolt paradicsomot és a pürét. Most fogjuk sózni, borsozni, és hozzáadjuk a cukrot is. Rotyogtatjuk, kóstoljuk, és ha kell, tovább fűszerezzük ízlésünk szerint. A paradicsomot azért adjuk ilyenkor hozzá, mert a sava visszafogja a további puhulásban.
Amikor majdnem kész... |
|
2017-10-27 13:22:03 |
|
|
|
|
|
|
... szükség).
A gyümölcshúst elkeverjük a zselírozó cukorral (ugyanannyi cukrot vegyünk, ahány dkg a gyümölcspép). Hozzáadjuk a citromlevet és a gyömbért. Kevergetve felforraljuk, és 4 percig rotyogtatjuk. A habját leszedjük. Azonnal üvegekbe töltjük, lezárjuk, kb. 5 percre fejtetőre fordítjuk, és hűvös helyen tároljuk.
Csipkebogyós krémes
Hozzávalók:
A... |
|
2017-10-04 22:13:17 |
|
|
|
|
|
|
... hust, ételizesítő, bors, köménnyel, fokhagymával megszórjuk, elkeverjük,
ráöntünk 3 dl vizet és a fedőt rátéve f... |
2017-09-28 11:01:53 |
|
|
|
|
|
|
... pirítjuk.
2. Ezután a paradicsom következik, ami újabb 3-4 perc pirítást igényel. Ráöntjük a paradicsomlevet, megszórjuk a petrezselyem felével, sózzuk, borsozzuk, és 1-2 percig rotyogtatjuk.
3. Négy ,,lyukat" formázunk benne, beleütjük egyenként a tojásokat. Tovább sütjük 5 percig fedő nélkül, utána pedig 3 percig lefedve. Tálalásnál megsz... |
2017-09-09 22:47:54 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagymát. Erre jön a kakukkfű,és a felaprított vagy a szárított chili. Kicsit megfuttatjuk az olajon, majd hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk, borsot tekerünk rá, majd fedő alatt takarékon rotyogtatjuk.
A krumplit addig főzzük, amíg még nem esik szét. Miután megfőtt, alaposan lecsöpögtetjük, és hagyjuk, hogy a felesleges nedvesség eltávozzon belőle. Ha már langyos, a... |
2017-06-14 23:24:37 |
|
|
|
|
|
|
... A babérleveleket véglegesen eltávolítjuk. A zöldségeket botmixerrel pépesítjük, hozzáadunk 1 kanál mustárt, 1 kanál citromlét és 2 dl tejfölt. Felforraljuk és 2-3 percig kis lángon rotyogtatjuk. Visszahelyezzük a hússzeleteket.
A kívánt köretet elkészítjük. Én most, az időspórolás miatt mirelit zsemlegombócokat készítettem, a csomagoláson leírtak szerint.
... |
2017-03-18 07:39:10 |
|
|
|
|
|
|
... pirítjuk.
2. Ezután a paradicsom következik, ami újabb 3-4 perc pirítást igényel. Ráöntjük a paradicsomlevet, megszórjuk a petrezselyem felével, sózzuk, borsozzuk, és 1-2 percig rotyogtatjuk.
3. Négy ,,lyukat" formázunk benne, beleütjük egyenként a tojásokat. Tovább sütjük 5 percig fedő nélkül, utána pedig 3 percig lefedve. Tálalásnál megsz... |
2016-12-21 20:19:52 |
|
|
|
|