Belépés
Paradicsomos káposztaleves
... puha, hozzáadjuk a paradicsompürét, és azzal együtt
teljesen puhára főzzük. Egy kevés olajon világosra pirítjuk a lisztet, berántjuk a levesünket, és további 10 percig csendesen rotyogtatjuk. A halat 1 × 1 cm kockákra vágjuk, megsózzuk, és kevés forró olajon hirtelen megsütjük. A forró levest ezzel a halkockabetéttel tálaljuk. Bár a káposztától enyhén édeskés lesz, ha még éde...
2011-02-17 14:23:43
Paradicsom leves
... sót, borsot. ( Figyelem: nem kell a hagymát először megpirítani, mint más leveseknél, hanem mindent egyszerre kezdünk el főzni!)
Alacsony hőmérsékleten, fedő altt, kb 1 órán at rotyogtatjuk, néha-néha azért megkeverjük meg, hogy ne ragadjon a lábas aljára a paradicsom! Ne adjunk hozzá extra vizet, ugyanis a paradicsomban van elég folyadék!
Amikor a zöldségek teljesen meg...
2011-02-12 13:03:19
Birskörtebefőtt
... kinyomjuk. Lemérünk 4 dl birskörtelevet, felforraljuk 2 evőkanál citromlével...
2011-02-08 12:49:19
Almás-balzsamecetes libamáj
... vágott hámozott almát.

10-15 perc alatt, miközben hozzáadjuk a fűszereket és a balzsamecettel is meglocsoljuk, lefedve puhára pároljuk. Végül fedő nélkül hozzáadva a brandyt rotyogtatjuk rövid ideig, hogy elpárologjon a leve, és kicsit megpiruljon.

Amikor kissé meghűlt, aprítógéppel vagy merülő turmixszal pépesítjük. Egy kerek tálat kibélelünk baconszeletekke...
2011-02-04 12:37:54
Rozmaringos ringló
... A narancs levét kinyomjuk. A rozmaringot leöblítjük.
A gyümölcsöt összekeverjük a narancslével, az aszúval, a rozmaringgal és a befőző cukorral. A forrástól szá...
2011-02-03 19:16:22
Kolbászos tésztarakottas
... megtisztított és apróra vágott hagymával együtt megfuttatjuk. A reszelt sárgarépát beleszórjuk, majd a borral és a levessel felengedjük, és a paradicsompürét hozzáadjuk. 8-10 percig rotyogtatjuk, majd a leszűrt tésztát beleforgatjuk, és a tűzről lehúzzuk. A mártáshoz a lisztet a vajon megpezsegtetjük, a tejjel felengedjük. A megtisztított, megmosott spenótot leforrázzuk, majd a be...
2011-01-29 14:40:36
Receptek
... számítanunk. Amíg a puliszka kissé kihűl, 80 g vajon üvegesre pároljuk az apróra megvágott hagymát, hozzáadjuk az elmorzsolt vagy felkockázott sajtot, végül a tejet és lassú tűzön addig rotyogtatjuk, amíg a sajt teljesen fel nem olvad. Kivajazunk egy tűzálló tálat, az aljéra simítunk egy réteg puliszkát, erre egy réteg sajtkrémet, és így tovább, amíg a hozzávalók elfogynak, a tete...
2011-01-27 20:02:56
Glögg (forralt bor
... fél csésze mazsola
fél csésze mandula
5 darab aszalt füge

Elkészítés:

A hozzávalókat összeöntjük, és nagyon alacsony hőmérsékleten 4...
2011-01-26 06:58:57
Egyszerű, de nagyszerű
... turmixolhatjuk. Belenyomjuk a fokhagymagerezdet, fűszerezzük ízlés szerint. A méz kissé édeskéssé varázsolja, ami kül...
2011-01-25 21:43:36
Kedd menüajánlat
... belőle a gőz, kinyitjuk, és megkóstoljuk. Ha szükséges, még sózzuk, és borsozzuk.

7.) Visszatesszük a tűzre, és hozzáadjuk a bort, majd takarék lángon további 30-60 percig rotyogtatjuk, hogy finom puha legyen.



Megjegyzés:
A receptet Mirza (Morzsá...
2011-01-17 19:46:45
1 2 3 ...11 12 13 14 .17 18 .22 23 24 
Címkék: kevés olajon, forró levest, halkockabetéttel tálaljuk, káposztától enyhén, hagymát először, lábas aljára, zöldségek teljesen, brandyt rotyogtatjuk, kerek tálat, narancs levét, rozmaringot leöblítjük, gyümölcsöt összekeverjük, befőző cukorral, reszelt sárgarépát, levessel felengedjük, paradicsompürét hozzáadjuk, leszűrt tésztát, tűzről lehúzzuk, vajon megpezsegtetjük, tejjel felengedjük, puliszka kissé, apróra megvágott, elmorzsolt vagy, sajt teljesen, tűzálló tálat, aljéra simítunk, réteg puliszkát, réteg sajtkrémet, hozzávalók elfogynak, hozzávalókat összeöntjük, receptet Mirza, halkockabetéttel, paradicsompürét, baconszeletekke, birskörtebefőtt, megpezsegtetjük, tésztarakottas, turmixolhatjuk, receptgaleriak, birskörtelevet, balzsamecettel, visszatesszük, megtisztított, balzsamecetes, hőmérsékleten, beleforgatjuk, összekeverjük, paradicsomban, káposztaleves, hozzávalókat, rotyogtatjuk, aprítógéppel, rozmaringgal, felkockázott, felforraljuk, meglocsoljuk, elpárologjon, paradicsomos, megfuttatjuk, megkóstoljuk,
© 2013 TVN.HU Kft.