|
|
|
... puha, hozzáadjuk a paradicsompürét, és azzal együtt
teljesen puhára főzzük. Egy kevés olajon világosra pirítjuk a lisztet, berántjuk a levesünket, és további 10 percig csendesen rotyogtatjuk. A halat 1 × 1 cm kockákra vágjuk, megsózzuk, és kevés forró olajon hirtelen megsütjük. A forró levest ezzel a halkockabetéttel tálaljuk. Bár a káposztától enyhén édeskés lesz, ha még éde... |
2011-02-17 14:23:43 |
|
|
|
|
|
|
... sót, borsot. ( Figyelem: nem kell a hagymát először megpirítani, mint más leveseknél, hanem mindent egyszerre kezdünk el főzni!)
Alacsony hőmérsékleten, fedő altt, kb 1 órán at rotyogtatjuk, néha-néha azért megkeverjük meg, hogy ne ragadjon a lábas aljára a paradicsom! Ne adjunk hozzá extra vizet, ugyanis a paradicsomban van elég folyadék!
Amikor a zöldségek teljesen meg... |
|
2011-02-12 13:03:19 |
|
|
|
|
|
|
... kinyomjuk. Lemérünk 4 dl birskörtelevet, felforraljuk 2 evőkanál citromlével... |
2011-02-08 12:49:19 |
|
|
|
|
|
|
... vágott hámozott almát.
10-15 perc alatt, miközben hozzáadjuk a fűszereket és a balzsamecettel is meglocsoljuk, lefedve puhára pároljuk. Végül fedő nélkül hozzáadva a brandyt rotyogtatjuk rövid ideig, hogy elpárologjon a leve, és kicsit megpiruljon.
Amikor kissé meghűlt, aprítógéppel vagy merülő turmixszal pépesítjük. Egy kerek tálat kibélelünk baconszeletekke... |
|
2011-02-04 12:37:54 |
|
|
|
|
|
|
... A narancs levét kinyomjuk. A rozmaringot leöblítjük.
A gyümölcsöt összekeverjük a narancslével, az aszúval, a rozmaringgal és a befőző cukorral. A forrástól szá... |
|
2011-02-03 19:16:22 |
|
|
|
|
|
|
... megtisztított és apróra vágott hagymával együtt megfuttatjuk. A reszelt sárgarépát beleszórjuk, majd a borral és a levessel felengedjük, és a paradicsompürét hozzáadjuk. 8-10 percig rotyogtatjuk, majd a leszűrt tésztát beleforgatjuk, és a tűzről lehúzzuk. A mártáshoz a lisztet a vajon megpezsegtetjük, a tejjel felengedjük. A megtisztított, megmosott spenótot leforrázzuk, majd a be... |
2011-01-29 14:40:36 |
|
|
|
|
|
|
... számítanunk. Amíg a puliszka kissé kihűl, 80 g vajon üvegesre pároljuk az apróra megvágott hagymát, hozzáadjuk az elmorzsolt vagy felkockázott sajtot, végül a tejet és lassú tűzön addig rotyogtatjuk, amíg a sajt teljesen fel nem olvad. Kivajazunk egy tűzálló tálat, az aljéra simítunk egy réteg puliszkát, erre egy réteg sajtkrémet, és így tovább, amíg a hozzávalók elfogynak, a tete... |
2011-01-27 20:02:56 |
|
|
|
|
|
|
... fél csésze mazsola
fél csésze mandula
5 darab aszalt füge
Elkészítés:
A hozzávalókat összeöntjük, és nagyon alacsony hőmérsékleten 4... |
2011-01-26 06:58:57 |
|
|
|
|
|
|
... turmixolhatjuk. Belenyomjuk a fokhagymagerezdet, fűszerezzük ízlés szerint. A méz kissé édeskéssé varázsolja, ami kül... |
2011-01-25 21:43:36 |
|
|
|
|