Belépés
Sütőtökkrémleves
... folyamatos kevergetéssel,
nehogy a fokhagyma megégjen. 1 percig
hagyd a tűzön, majd vedd le az edényt.
A leveskockát vagy levesalapot a forralt vízbe dobva 2-3 percig rotyogtatni kell.
Rakd hozzá a pirított hagymát és a feldarabolt sütőtököt, amit kb. 10 perc alatt kell puhára főzni. Ízlés szerint sózz, borsozd. Turmixgép segítségével krémesítsd.
Rakd v...
2019-10-26 18:47:50
A legjobb ímmunerősitő ételek nyárra
...1. Erőleves

Kinek van kedve, ereje három-négy órán át rotyogtatni a húslevest vasárnaponként a tűzhelyen ebben a nagy kánikulában? Arról nem beszélve, hogy ilyenkor annyira nem is kívánjuk a kiadós, forró nedűt, pedig jó lenne gyakrabban enni belőle nyáron is. A húsleves ugyanis rendkívül gazdag hasznos immunerősítő aminosavakban és olyan ásványi anyagokban, amelyek a cs...
2018-06-16 15:41:36
Készítsünk cukormentes szilvalekvárt
... felét hagyjuk szépen kimagozva, kettőbe vágva, a másik felét pedig daráljuk le. Majd az egészet tegyük oda egy fazékba főni, negyedóránként keverjünk egyet rajtuk.

Addig kell rotyogtatni, amíg egy pasztaszerű állagot nem kapunk, és az eredeti mennyiség felére nem esik össze a lekvárunk. Ezután rakjuk bele a szárított és felaprított dióbelet, a felkockázott fél citromot ...
2015-09-27 15:19:42
Rubinvörös szilvalekvár
... kis citromlével ízesítsük még.

Ízesíthetjük még rummal, vagy borral, vagy marcipánnal is. Ezeket mindig a főzés végén kell a lekvárhoz adnunk, és már csak 5-6 percig szabad rotyogtatni. A forró lekvárt lekvárbetöltő tölcsér segítségével tisztára mosott üvegekbe töltjük, majd kupakkal lezárjuk. Öt percre fejre állítjuk, így biztosan sokáig eltartható lesz.

Szi...
2015-09-06 19:24:40
Muszaka recept
... meg, majd öntsük fel a tejjel, forraljuk fel, és
szórjuk bele a reszelt szerecsendiót. Ez alatt az idő alatt elkészül a hús, bele lehet tenni a
paradicsomokat, és pár percig rotyogtatni.
Egy tűzálló tálba először padlizsánt, majd a szerecsendiós besamelmártást, majd pedig a
paradicsomos húst kell rétegezni, és addig ismételni, amíg minden el nem fogy. Az utolsó...
2014-10-13 22:16:41
Muszaka
... meg, majd öntsük fel a tejjel, forraljuk fel, és
szórjuk bele a reszelt szerecsendiót. Ez alatt az idő alatt elkészül a hús, bele lehet tenni a
paradicsomokat, és pár percig rotyogtatni.
Egy tűzálló tálba először padlizsánt, majd a szerecsendiós besamelmártást, majd pedig a
paradicsomos húst kell rétegezni, és addig ismételni, amíg minden el nem fogy. Az utolsó...
2014-09-18 23:57:02
Gombás-tejszínes spagetti
... kevergessük. Ha ne hígnak találnánk, beleszórhatunk óvatosan egy-két kiskanál lisztet főzés közben... A legvégén kell belekeverni a finomra vágott petrezselymet, és még egyet-kettőt rotyogtatni vele. Közben főzzük ki a megszokott módon a spagettit. (Javaslat: ne főzzük túl puhára, szűrés után öblítsük át hideg vízzel, tegyük 1-2 evőkanál olajra, keverjük óvatosan meg, melegítsük f...
2014-02-20 21:29:25
Tejszínes gomba spagetti tésztával
... fűszereket, kevergessük..Ha hígnak találnánk beleszórhatunk óvatosan 1-2 kiskanál lisztet főzés közben.A legvégén kell beletenni a finomra vágott petrezselyemzöldet és még egyet-kettőt rotyogtatni vele.Közben főzzük ki a megszokott módon a spagettit.szűrés után öblítsük le hideg vízzel,1-2 kanál olajjal melegítsük fel lassú tűzön.
Tálaláskor a spagetti tetejére szedjünk a már...
2013-12-11 11:44:35
Sokat lehet spórolni a szappanfőzéssel
... hagyják, s naponta háromszor megkeverik. Ha a zsiradék felvette a vizet (lekvár jellegű lesz), akkor után töltik. Az öt nap letelte után lassú tűzön mindössze egy óra hosszáig főzik. Sem rotyogtatni, sem megkavarni nem szabad. Ezután a kész szappan feljön a víz színére, s azt óvatosan lemeregetik.

Kiderül, a szappanfőzés egyéb előkészületeket is igényel, például formát ...
2012-08-27 09:52:12
x
... marha nyelvet fel szeletelve, de az macerasabb, hisz ezt pacolni kell, majd le venni a hartyat rolla ,es fel szeletelni, majd a majdnem kesz szoszba bele tenni, es meg ot-tiz percig rotyogtatni finoman, egy oraja ezt mondom, hogy a vadas szoszt fott hussal szervirozzuk
#1418
2008. december 3. 19:39
Válaszolj!






Gombá...
2011-11-23 05:19:37
1 2 
Címkék: legjobb ímmunerősitő, fokhagyma megégjen, leveskockát vagy, forralt vízbe, pirított hagymát, feldarabolt sütőtököt, húslevest vasárnaponként, tűzhelyen ebben, nagy kánikulában, húsleves ugyanis, másik felét, egészet tegyük, fazékba főni, pasztaszerű állagot, eredeti mennyiség, főzés végén, lekvárhoz adnunk, forró lekvárt, reszelt szerecsendiót, tűzálló tálba, szerecsendiós besamelmártást, legvégén kell, finomra vágott, megszokott módon, spagetti tetejére, zsiradék felvette, kész szappan, szappanfőzés egyéb, hartyat rolla, majdnem kesz, vadas szoszt, sütőtökkrémleves, szappanfőzéssel, előkészületeket, paradicsomokat, besamelmártást, vasárnaponként, negyedóránként, beleszórhatunk, szerecsendiós, aminosavakban, kevergetéssel, lekvárbetöltő, petrezselymet, szerecsendiót, szilvalekvárt, ímmunerősitő, szervirozzuk, immunerősítő, ízesíthetjük, segítségével, paradicsomos, szilvalekvár, felkockázott, szappanfőzés, cukormentes, rotyogtatni, pasztaszerű, kánikulában, lemeregetik, marcipánnal, citromlével, belekeverni,
© 2013 TVN.HU Kft.