Belépés
Vega chilis bab
... elhagyható)
1/2 zellergumó
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
chili

bors
cukor
zöld fűszerek (a legfinomabb akkor lesz, ha házi bazsalikomot, kakukkfüvet és rozmaringot használunk)

Elkészítés:

A kockára vágott hagymát megpirítom, majd hozzáadom a turmixgépben nagyon apróra vágott zellert, répát és fehérrépát. ...
2008-09-17 21:55:57
Zöldfűszeres csirkemell
... perc alatt készre pároljuk. Amikor a csirkemell megpuhult, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, metélőhagymát, egy-két levél bazsalikomot, borsikafüvet, 1-1 ágnyi kakukkfüvet, rozmaringot, és még egyszer felforraljuk. Használhatunk szárított fűszereket is, de akkor azokat a párolás elején tegyük az ételhez és maximum egy-egy kis csipetnyit. Párolt rizzsel körítve adjuk az as...
2008-09-05 22:53:42
Gombás-rizses hús
... olajat az edény aljára teszek, majd beterítem az edény alját a felkarikázott vöröshagymával. Rárakom a hússzeleteket. A hús tetejére szórom a fokhagymát, sót, őrölt borsot, zöldpaprikát, rozmaringot, beborítom a felszeletelt gombával, és felöntöm kb. 3 dl vízzel. Lefedem, és kb. 20 percig párolom. 20 perc után pirospaprikával megszórom, s beleöntöm a tejszínt, vagy ráteszem a tejf...
2008-08-21 22:31:46
Recept
... Hozzáadjuk a zöldségeket és pár percig kevergetve sütjük. Ezután a húscsíkokat is beletesszük, és fehéredésig erős lángon pároljuk-pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a babérleveleket, borókát, rozmaringot, kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk, aláöntjük a bort és fedő alatt addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Ha a levét elfőné, kevés vízzel/borral pótoljuk. Ha ez megtörtént, a levét kissé e...
2008-07-30 14:02:49
Bélszin Budapest módra
... túl magát mindenféle levekkel, és sütéskor sokkal egyszerűbb lesz a dolgunk. Jelen esetben 3-4 evőkanál olívaolajban elkevertem egy kisebb csokor apróra vágott (szinte őrölt-állagú) rozmaringot (csak a leveleket), egy kis oregánót (itt ki is fogyott a friss zöldfűszerem, a már többi bolti, szárított), majorannát, egy teáskanál őrölt gyömbért és egy kávéskanál őrölt szerecsendiót. ...
2008-07-19 16:30:59
Ízes-fűszeres tepsis csirke
... aljára öntöm az olívaolajat (persze lehet sima étolajjal is), körülbelül annyit, hogy vékonyan befedje mindenhol. Az olajba szórom a fűszereket: 4-5 babérlevelet, 3-4 kisebb ágacska rozmaringot (vagy úgy 1 teáskanál őrölt rozmaringot), és a kakukkfüvet (ez is 1 teáskanálnyi). Ezek után a hagyma következik. Elnegyedelem a lilahagymát, mivel mi nagyon szeretjük, így én 4-5 fejet szo...
2008-07-11 17:31:14
kecskesajtos
... kipréselem a maradék savót. A préselés mértékétől függ, hogy inkább túróra vagy friss sajtra hasonlít a végeredmény. A préselés után sózom, borsozom és belekeverem az...
2008-07-10 13:56:33
Mediterrán tepsis burgonya
... burgonyát megpucoljuk, és felkarikázzuk, a fokhagymát gerezdekre szedjük. Egy tepsi, vagy jénai tál aljára egy kevés vajat kenünk, és lefektetjük a krumplit. Rászórjuk a fokhagymát, a friss rozmaringot, és a zsályaleveleket. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

A végén öntsünk alá egy kevés vizet, hogy meg ne égjen, majd helyezzük a sütőbe. Magas fokozaton kb. 20 percig süt...
2008-06-30 23:21:00
Walpurgis éj
... Észak-Németországban és a Skandináv területeken. Számos rítus és varázslat létezik erre az éjszakára, de azt hiszem a legjobb, ha ezen az estén nyírfa ágacskákat tesztek ajtótok elé, s rozmaringot, borókát égettek. Úgy tartják, ha ezen az éjszakán egy fa alá ülsz, majd jól figyelsz, meglátod a Tündérkirálynőt, vagy meghallod lova patáinak hangját. Beltane egyébként az a nap melyen...
2008-06-20 18:00:36
Paprikaleves
... összekeverjük az olívaolajjal, kakukkfűvel, sóval, őrölt fehér borssal, és félretesszük. A felforrósított olajon megfuttatjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a curryt és a rozmaringot, majd 1 l vizet öntünk rá, és belemorzsoljuk a leveskockákat. Összeforraljuk, és amikor a zöldségek még roppanósak, levesszük a tűzről. A kenyérszeleteket megpirítjuk, és a paradicsomot r...
2008-06-19 00:18:20
1 2 3 ...................63 64 ..........95 96 ........120 121 122 .125 126 127 
Címkék: Bélszin Budapest, legfinomabb akkor, kockára vágott, turmixgépben nagyon, csirkemell megpuhult, finomra vágott, párolás elején, edény aljára, edény alját, felkarikázott vöröshagymával, felszeletelt gombával, levét elfőné, levét kissé, kisebb csokor, friss zöldfűszerem, teáskanál őrölt, kávéskanál őrölt, olajba szórom, hagyma következik, maradék savót, préselés mértékétől, préselés után, fokhagymát gerezdekre, kevés vajat, friss rozmaringot, végén öntsünk, kevés vizet, estén nyírfa, felforrósított olajon, kenyérszeleteket megpirítjuk, kenyérszeleteket, pirospaprikával, tündérkirálynőt, zsályaleveleket, felforrósított, belemorzsoljuk, babérleveleket, összeforraljuk, németországban, vöröshagymával, metélőhagymát, felkarikázott, hússzeleteket, leveskockákat, szerecsendiót, felkarikázzuk, petrezselymet, összekeverjük, használhatunk, olívaolajjal, bazsalikomot, zöldpaprikát, felszeletelt, megfuttatjuk, félretesszük, zöldfűszeres, paprikaleves, borsikafüvet, olívaolajban, elnegyedelem, teáskanálnyi, babérlevelet,
© 2013 TVN.HU Kft.