|
|
|
Karácsonyi kacsasült
Elkészítés: ( kb: 120 perc)
A kacsát kívül-belül besózzuk, belsejét bedörzsöljük borssal és a szárított füvekkel, beletesszük a rozmaringot. Tűzálló tálba fektetjük, meglocsoljuk az olvasztott vajjal, mellé tesszük az apróra vágott s... |
2010-11-04 21:03:21 |
|
|
|
|
|
|
... kb. 2 ujjnyi vastag szeletekre. Ezután saját tenyerünkkel kicsit ellapogatjuk, amennyire tudjuk.
4. A bacon szeleteket kiterítjük, és kb. 23 cm-enként teszünk rájuk egy-egy rozmaringot, majd mindegyik husit körbetekerjük egy-egy ilyen rozmaringos baconnel.
5. Kerekre igazítjuk a formájukat, majd 3-4-esével felszúrjuk őket oldalról hústűkre vagy bambusz (saslik) pál... |
|
2010-11-04 15:48:50 |
|
|
|
|
|
|
... reszelt hagyma,
5 dkg reszelt sajt.
A párizsit metéltre vágjuk, és egy kevés vajban pirított reszelt hagymára tesszük. Hozzátesszük a fölszeletelt gombát, sót, borsot, rozm... |
2010-11-03 14:35:05 |
|
|
|
|
|
|
...
Elkészítése: Húsos füstölt szalonnát csíkokra vágunk, megpirítjuk. A frissen kifőzött spagettit, átforgatjuk vele. Tejföllel elkevert tojást és rozmaringot adunk hozzá és átpirítjuk. Reszelt sajttal megszórjuk, de ezt nem pirítjuk.... |
|
2010-11-03 05:14:00 |
|
|
|
|
|
|
... húst, a reszelt hagymát, majd a reszelt zellert, a reszelt sárgarépát, és néhány percig együtt pirítjuk. Ezután tesszük bele a paradicsompürét, sót, borsot, az elkapart fokhagymát, a rozmaringot, az apróra vágott petrezselymet, és lefedve, kis lángon legalább 1 óra hosszat pároljuk. Addig megsütjük a palacsintát, és megreszeljük a sajtot. Lapos kerek tálra tesszünk egy palacsintát... |
|
2010-11-03 05:02:22 |
|
|
|
|
|
|
... lecsöpögtetjük. A húst és a kolbászt nagyobb darabokra vágjuk, a szárított vargányát melegvízbe áztatjuk. 2 evőkanál olívaolajon kissé megpirítjuk négybe vágott hagymát, a zsályát, a rozmaringot és a petrezselymet, majd az edény szélére húzzuk (de benne hagyjuk). Beletesszük a kockára vágott húst és addig pirítjuk amíg már a közepe sem véres. Kivesszük az olajból és beletesszük a ... |
2010-11-03 04:45:14 |
|
|
|
|
|
|
... borsozott hússzeleteket forró olajban hirtelen megsütjük, és egy tányérra tesszük. Ebben az olajban megpároljuk az apróra vágott hagymát, rátesszük a cikkelyekre vágott paradicsomot, sót, rozmaringot, borsot, babérlevelet, petrezselymet, fokhagymát. A húst visszarakva, fedő alatt, félig puhára pároljuk. A félig párolt húsra rátesszük a gombát, és már együtt pároljuk puhára. A tész... |
2010-11-02 20:55:09 |
|
|
|
|
|
|
... kiskanálnyi finomra vágott vöröshagymát, megforgatunk rajta két feldarabolt kis csirkét, és cikkekre belevágunk egy fél kiló paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy ágacska rozmaringot, egy babérlevelet, és fedő alatt addig pároljuk, míg a hús megpuhul. (Olaszországban még kevés vörösborral is szokták ízesíteni, de a nélkül is finom.) Mikor a pecsenye már puha, tűzálló tál... |
2010-11-02 20:49:16 |
|
|
|
|
|
|
... fűszerezésénél jellegzetes ízhatásokra törekszenek. Valamennyi nálunk is ismert fűszerfélét használják, kivéve a pirospaprikát. Ezen kívül nagy előszeretettel használják a sáfrányt és a rozmaringot. Borjúsültjük elképzelhetetlen zöldségágyba helyezett bőséges rozmaring nélkül. A különböző ételekhez készített kísérő mártásaiknál a színekre, a hagyma és fokhagyma karakterére és külö... |
2010-11-02 19:57:52 |
|
|
|
|
|
|
... feldarabolom, a póréhagymát felkarikázom. Felolvasztom a vajat, belerakom a zöldségeket. Pár percig állandó kevergetés mellett párolom, majd ráteszem a zúzott fokhagymát, a zellerlevelet és a rozmaringot.Ráöntök forró vizet, amennyi ellepi. Beleteszem az ételízesitőt vagy a leveskockát.
Megfőzöm puhára, majd botmixerrel pépesítem. Visszahelyezem a tűzre, öntök rá 1 bögre for... |
2010-11-01 15:34:05 |
|
|
|
|