|
|
|
... mellett a szlovén gasztronómiában előkelő helyt foglaló tárkony is megjelenik az édes süteményben. A poticát sok esetben nem is búzalisztből készítik, hanem hajdinalisztből, kukorica- vagy rozslisztből. A poticát - amely a szlovén karácsonyi asztal egyik fontos eleme - a XV. század környékén már a környékbeli országokba is szállították, nagyjából 60 változata ismert.
... |
2015-06-22 23:05:10 |
|
|
|
|
|
|
... trappista sajtot lereszeljük. Elkészítés: A sajtokat összegyúrjuk az apróra vágott anyagokkal, ízesítjük sóval, fehér borssal. A masszából golyókat formázunk és duplán bepanírozzuk. Rozslisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, majd ismét a tojásba és a zsemlemorzsába panírozzuk. Bő olajban, közepes lángon megsütjük. Zöldséges rizst készítettem mellé. Jó étvágyat kívánok... |
|
2012-06-22 10:46:13 |
|
|
|
|
|
|
... Vajazott tepsiben - miután a tetejét tojássárgájáva... |
2010-11-17 20:38:27 |
|
|
|
|
|
|
... szeletelt zöldpaprika, 1 gerezd szétnyomott fokhagyma, darabka uborka (cukkíni) felszeletelve, 2 dl tejföl, aprított kapor.
A halakat megforgatjuk a sóval, borssal ízesített rozslisztben, lassú tűzön vajban barnára sütjük.
A zöldségeket enyhén megpároljuk, beleöntjük a tejfölt, beletesszük a kaprot, fokhagymát és jól átmelegítjük.
A mártásból minden halszeletr... |
|
2008-12-01 23:36:01 |
|
|
|
|