Belépés
Nincs Cím
... szemed rám, szürke virág.

II.
Víg ma a reggel. Nap kacagó szép képe kacsint
és tele szájjal rámnevet egy csöppnyi, buta felhő,
brüsszeli csipke a széle, fehér a ruhája, hiú rá,
lám, pocsolyának szürke vizében nézegeti.
Néni a sarkon újságot árul, furcsa a nap ma,
ő is nevet. Tán százezer évvel rámmosolyog.
Ó, tudom én, mi kacag ma a lé...
2006-11-12 13:33:49
Nincs Cím
... többiek, a még baba nélküli fejecskék közül ketten vele örültek és csak egy ici-picit irigykedtek. A harmadik viszont fitymálva nézte a kész Pötyikét. Pfuj! Közönséges játékbaba lett! És a ruhája! Ennek örül az a kis ostoba?
Nagyanyó most Pancsikat vette kézbe. Pancsika nézte a ruhahalmot, mi tetszene neki, de nem tudta eldönteni. Talán az a piros... Viszont azt tudta, és nag...
2006-11-12 13:26:45
A dézsás örökzöldek ...
... vagy lenvászonnal, fóliával máris hathatós védelmet biztosítottunk.

A kabátkát raffiával vagy spagócával rögzítsük. A hőszigetelő hatást tovább fokozhatjuk, ha az edény fala és ruhája közé száraz leveleket, avart, esetleg szalmát tömködünk. Azonban ha a dézsakabát beázik, máris romlanak az esélyek. Ezért jobb a dézsát fedett helyen tartani. Ha erre nincs lehetőségünk, a...
2006-11-09 21:00:16
Gregor József
... (1987), Erzsébet-díj (1987)

Főbb szerepei: Sarastro (A varázsfuvola), Falstaff, Mefisztó (Faust), Ozmin (Szöktetés a szerájból), Borisz Godunov, Pomádé király (Pomádé király új ruhája), Don Pasquale, Bartolo, Basilio (A sevillai borbély), Don Magnifico (Hamupipőke), Szilágyi Mihály (Hunyadi László), Don Alfonso (Cosí fan tutte), Dulcamara (Szerelmi bájital).
...
2006-11-04 00:09:34
Emberek élnek itt
... arcvonása
mosolyból torzul néma éjszakákon.

Járnak, rajtuk szégyenletes teher:
oktalan tárgyat szolgálni hiába,
és testén mindnek elfonnyad ruhája,
és szép kezük korán öregszik el.

Tömeg tolong és nem kíméli őket,
bár gyöngék mind és olykor tétovák -
néma talppal nyo...
2006-10-31 10:54:49
Galagonya
Weöres Sándor: Galagonya

Őszi éjjel
izzik a galagonya
izzik a galagonya
ruhája.
Zúg a tüske,
szél szalad ide-oda,
reszket a galagonya magába.
Hogyha a Hold rá fátylat ereszt:
lánnyá válik,
sírni kezd.
Őszi éjjel
izzik a galagonya
izzik a galagonya
ruhája....
2006-10-24 18:00:21
Elgondolkodtató 1..
... vállamat, és továbbmentem.
Ahogy sétáltam, láttam, hogy egy csapat fiú közeledik felé. Odafutottak hozzá, kiverték a könyveit a kezéből, és elgáncsolták, úgyhogy teljesen piszkos lett a ruhája. A szemüvege elrepült, és körülbelül 3 méterre a füvön landolt. Felnézett, s a szeme kimondhatatlan szomorúságot tükrözött.
Odasiettem hozzá, és ahogy a szemüvegéért kúszott, könny...
2006-10-16 11:19:42
Sikerült, túléltem!
... megtakláltuk a megfelelőt.
Heuréka!!!
Pár holmi nekün...
2006-10-14 19:29:42
Sötét felhők!
... kellőképpen csibészek is! Ez mindennél fontosab! A férjem rengeteget dolgozik, alig látjuk sajnos, nem tudom hogy tudnék segíteni neki? Persze ki tudja magát pihenni itthon, van tiszta szép vasalt ruhája, s mindíg a kedvenceit főzöm, de vajon elég ez? Nem beszél arról hogy nem lenne így jó, tehát neki biztosan jó, vagy nem?
Egy semminek, egy nullának érzem magam. Ma az utcár...
2006-10-06 18:57:43
Ferenchét, Búzahét, vetőhét
Göcsejben a vetésre legalkalmasabb hétnek az ún. ferenchetet tartották. Vásárosmiskén pedig ez a nap volt a szüret kezdete. Előtte kanászostorral durrogtattak a hegyen a gonosz, rossz szellemek elűzésére.
A Mura-vidéki és szlavóniai földművesek a Ferenc-nap körüli hetet búzahétnek nevezik.
Vetőhét, búzahét a Dunántúlon és az Alföldön sokfelé Ferenc napjának a hete volt. A...
2006-10-04 21:20:24
1 2 3 ..............384 385 .......577 578 .......768 769 770 
Címkék: Nincs Cím, Gregor József, Borisz Godunov, Szilágyi Mihály, Hunyadi László, Weöres Sándor, dézsás örökzöldek, sarkon újságot, ici-picit irigykedtek, harmadik viszont, kész Pötyikét, kabátkát raffiával, hőszigetelő hatást, edény fala, dézsakabát beázik, dézsát fedett, sevillai borbély, galagonya magába, szemüvege elrepült, füvön landolt, szeme kimondhatatlan, szemüvegéért kúszott, férjem rengeteget, kedvenceit főzöm, nullának érzem, vetésre legalkalmasabb, szüret kezdete, hete volt, elgondolkodtató, kimondhatatlan, legalkalmasabb, biztosítottunk, kanászostorral, vásárosmiskén, szemüvegéért, elgáncsolták, továbbmentem, durrogtattak, lenvászonnal, lehetőségünk, megtakláltuk, szomorúságot, varázsfuvola, szégyenletes, hőszigetelő, pocsolyának, ferenchetet, rámmosolyog, irigykedtek, kellőképpen, földművesek, odafutottak, fokozhatjuk, ruhahalmot, kedvenceit, örökzöldek, éjszakákon, spagócával, rengeteget, közönséges, hamupipőke, megfelelőt, búzahétnek, dunántúlon, körülbelül, szlavóniai, dézsakabát, odasiettem, eldönteni, galagonya,
© 2013 TVN.HU Kft.