Belépés
Ima gyógyulásért
... légutakat és a tüdőmet, és töltsd el a Szentlélek leheletével, hogy szüntelenül dicsőíthesselek Téged.

Tanítványaiddal ezt üzented Keresztelő Szent Jánosnak: a vakok látnak, a sánták járnak, a leprások megtisztulnak, a halottak föltámadnak, a szegényeknek pedig hirdetik az Evangéliumot.
Ezért kérlek Téged, tégy engem is jellé, hogy a világ higgyen, és Rád találjon ...
2021-07-09 10:24:34
C. Horváth István atya elmélkedése 12.16
... megszabadított a gonosz lelkektől, sok vaknak pedig visszaadta szeme világát. Jézus tehát ezt válaszolta nekik: ,,Menjetek, jelentsétek Jánosnak, amit láttatok és hallottatok: Vakok látnak, sánták járnak, leprások megtisztulnak, siketek hallanak, halottak feltámadnak, a szegényeknek pedig hirdetik az evangéliumot. Boldog, aki nem botránkozik meg bennem." Lk 7,19-...
2020-12-16 10:20:54
Útravaló – 2020. december 16
... van, és reménykedik a szabadulásban. Ő is ki volt téve a megpróbáltatások okozta kétségeknek. Jézus pedig Izajásnak a messiási időkről szóló jövendölésével üzen neki: ,,vakok látnak, sánták járnak, leprások megtisztulnak..." Isten szabadító ereje Jézusban megjelent köztünk, de nem földi értelemben. Milyen belső küzdelem volt Keresztelő Jánosban! Őt miért nem szabadí...
2020-12-16 10:16:36
C. Horváth István Sándor elmélkedése 12.10
... felelt meg mindenben a korabeli Messiás-elképzeléseknek. Jézus ugyanis nem ítélkezőként, hanem szelíd és alázatos szolgaként tevékenykedett. Jézus pedig ezt válaszolja: ,,Vakok látnak, sánták járnak, leprások megtisztulnak, süketek hallanak, halottak feltámadnak, a szegényeknek pedig hirdetik az evangéliumot" (Mt 11,5). Ezzel tulajdonképpen arra kéri a Keresztelőt, hogy...
2020-12-10 13:10:56
1. adventi hét szerda 12.02
... könyvéből
Jézus sokakat meggyógyít, és megsokasítja a kenyeret.
Abban az időben Jézus a Galileai-tengerhez érkezett. Fölment egy hegyre, és leült. Nagy sokaság jött hozzá. Hoztak magukkal sántákat, bénákat, vakokat, némákat meg sok más beteget, és lába elé tették őket. Valamennyiüket meggyógyította.
Amikor a nép látta, hogy a némák beszélnek, a bénák meggyógyulnak, ...
2020-12-02 09:54:45
Halottak napja 11.02
... barátaidat és testvéreidet hívd meg, se a rokonaidat és gazdag szomszédaidat, akik majd téged is meghívnak és viszonozzák neked. Amikor vendégséget rendezel, hívd meg a szegényeket, bénákat, sántákat, vakokat. Így boldog leszel, mert ők nem tudják azt viszonozni neked. De amikor az igazak feltámadnak, megkapod jutalmadat."
.....................
2020-11-02 10:35:05
Gyógyító ima
... meg a légutakat és a tüdőmet, és töltsd el a Szentlélek leheletével, hogy szüntelenül dicsőíthesselek Téged.
Tanítványaiddal ezt üzented Keresztelő Szent Jánosnak: a vakok látnak, a sánták járnak, a leprások megtisztulnak, a halottak föltámadnak, a szegényeknek pedig hirdetik az Evangéliumot.
Ezért kérlek Téged, tégy engem is jellé, hogy a világ higgyen, és Rád találjon ...
2020-05-24 13:19:47
Nepomuki Szent János áldozópap és vértanú
... vagy-e az, akinek el kell jönnie, vagy valaki mást várjunk?" Jézus így válaszolt nekik: ,,Menjetek, és adjátok tudtul Jánosnak mindazt, amit láttok és hallotok: a vakok látnak, a sánták járnak, a halottak feltámadnak, a szegényeknek pedig hirdetik az örömhírt. Boldog az, aki nem botránkozik meg bennem!"
Mikor elmentek, Jézus így kezdett beszélni Jánosról a tö...
2020-05-16 08:27:45
Vándor az úton
... betölti az Írást, megváltja a népét
S védelmet talál Nála minden sorsüldözött.

De nem csak beszél, szavát tette igazolja:
A megszomorodott szívek újra reménykednek,
A sánták járnak, a némák beszélnek.
Kik holtak voltak a bűnben, most újra élnek.

Ember vagy Isten volt Ő, ítéljük meg magunk.
- Ha Ember? Csodákhoz erejét honnan vette?...
2020-02-27 21:14:22
Advent 3. vasárnapja 12.15
... vagy-e az, akinek el kell jönnie, vagy valaki mást várjunk?" Jézus igy válaszolt nekik: ,,Menjetek, és adjátok tudtul Jánosnak mindazt, amit láttok és hallotok: a vakok látnak, a sánták járnak, a halottak feltámadnak, a szegényeknek pedig hirdetik az örömhírt. Boldog az, aki nem botránkozik meg bennem!"
Mikor elmentek, Jézus így kezdett beszélni Jánosról a tö...
2019-12-15 07:22:26
1 2 3 7 10 11 13 14 
Címkék: Horváth István, Horváth István Sándor, Nepomuki Szent János, Keresztelő Szent Jánosnak, Keresztelő Jánosban, vakok látnak, sánták járnak, leprások megtisztulnak, halottak föltámadnak, szegényeknek pedig, világ higgyen, gonosz lelkektől, megpróbáltatások okozta, messiási időkről, időben Jézus, némák beszélnek, bénák meggyógyulnak, igazak feltámadnak, halottak feltámadnak, megszomorodott szívek, megpróbáltatások, dicsőíthesselek, elképzeléseknek, tanítványaiddal, jövendölésével, megszomorodott, tevékenykedett, tulajdonképpen, megszabadított, valamennyiüket, meggyógyította, szabadulásban, megtisztulnak, szomszédaidat, meggyógyulnak, evangéliumot, sorsüldözött, gyógyulásért, szegényeknek, megsokasítja, reménykednek, ítélkezőként, testvéreidet, föltámadnak, elmélkedése, jelentsétek, hallottatok, szegényeket, botránkozik, feltámadnak, viszonozzák, vendégséget, szüntelenül, leheletével, kétségeknek, reménykedik, magyarkurir, keresztelőt, barátaidat, meggyógyít, keresztelő, válaszolta, vasárnapja, értelemben, viszonozni,
© 2013 TVN.HU Kft.