Belépés
Csirkeraguleves
... tészta


Elkészítés

A szárnyakat keresztben, a csontok találkozásánál háromfelé vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a húst, a kockára vagy karikára vágott sárgarépát és gyökeret, a felszeletelt gombát és a borsót.
Pár percig pároljuk, majd felengedjük vízzel.
Sózzuk, és lassú tűzön főzzük addig, amíg a hús majdnem teljesen megpuhul. Ekk...
2018-11-09 18:21:48
Agrárkamara: a sárgarépa termőterülete újra elérheti a rendszerváltás körüli 2000 hektárt
...
Az MTI-nek hétfőn küldött közleményben a kamara kiemelte, jelenleg mintegy 1250 hektáron termesztenek Magyarországon sárgarépát.
A technológiai fejlődésnek köszönhetően 25 év alatt a sárgarépa-termésátlagok duplájára emelkedtek, a legkorszerűbb technológiával, öntözött területeken jelenleg már elérik a 80 tonnás hektáronkénti termésmennyiséget, így az országban termeszt...
2018-10-29 10:01:04
10 hatásos népi orvosság sarokfájdalom enyhítésére
... egy káposzta levélre, és azt tedd a talpadra. Rögzítsd rá, és hagyd rajta éjszakára. Reggel öblítsd le langyos vízzel. Ismételd meg a kezelést háromszor.

- Reszelj le egy sárgarépát, tedd több rétegű folpackba és rögzítsd a talpadra. Hagyd fent ezt a ,,kötést" egész éjszakára. Ha enyhe szúró érzést érzel, az normális, a kezelés hat. Pár kezelés után már jelen...
2018-10-24 20:44:53
Zöldségek amiket érdemes enni ősszel
... stb.). A népgyógyászat szerint hasmenés, fogvérzés és görcsök esetén is számíthatunk rá.

Sárgarépa: a narancs és sárga színekért

Bár itthon elsősorban a sötét sárga sárgarépát fogyasztjuk, létezik egy halványabb színű változata is, mindkettő fogyasztása ajánlott. Színüket a béta-karotinnak köszönhetik, mely erős szabadgyök-blokkoló hatással bír, így nagyban t...
2018-10-24 19:55:53
Sajtos karfiolleves
... megmossuk, rózsáira szedjük és forró tejes-sós vízben puhára főzzük. Ha elkészült, szűrőkanállal kiszedjük a karfiolt egy tányérra és hűlni hagyjuk.
2. A többi zöldséget megtisztítjuk, a sárgarépát felkarikázzuk, a többi zöldséget azonban egészben hagyjuk.
3. Egy lábasban kevés olajat forrósítunk, rátesszük a zöldségeket, és néhány percig folyamatosan kevergetve megpirít...
2018-10-22 16:09:00
Sajtgombócleves
... búzadara
15 dkg reszelt sajt
1 ek joghurtos margarin
1 késhegynyi szódabikarbóna


Elkészítés

A vöröshagymát, a fokhagymát, a sárgarépát és a fehérrépát megpucoljuk, a répákat feldaraboljuk, a zellerlevelet felaprítjuk.
A leveshez valókat - a vizet, a hagymát (egészben), a sót, a leveskockát, az ételízesítőt...
2018-10-22 15:47:35
H.Kohut Katalin: Cukkini fasírt
... készült porból forralással és kavarással. A burgonyapüré port a Pennyben...
2018-09-27 15:20:27
H.Kohut Katalin: Rakott kelkáposzta
... az előmelegített sütőbe és kb. 20 perc alatt készre pirítom, akkor jó, amikor a tejföl kicsit besárgul, megsül a tetején.

Ugy...
2018-09-27 15:12:03
Zöldséges húsgombócleves
... liszt
1 ek rozsliszt
1 dl káposztalé


Elkészítés

A zöldségeket megpucoljuk és felkarikázzuk. Egy fazékban olajat hevítünk és belerakjuk a sárgarépát, a petrezselymet, a karalábét, a póréhagymát, sózzuk és elkezdjük dinsztelni, megforgatjuk, majd forró vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a levesünkhöz a megpucolt zöldbabot, paradicsom...
2018-09-27 00:56:20
Vadas zsemlegombóccal
... megborsozzuk, megforgatjuk lisztben, majd forró olajban hirtelen kisütjük. Papírszalvétára szedjük, és lecsepegtetjük.
A húsokat ezután egy nagyobb lábasba tesszük. A megtisztított sárgarépát, fehérrépát, felszeletelt vöröshagymát, babérlevelet, egész borsot, ízlés szerint sót , mustárt és az apróra vágott szalonnát a húsra tesszük. Felöntjük kb. 1 liter vízzel, és fe...
2018-09-24 21:36:20
1 2 3 ....................244 245 ..........366 367 ..........488 489 490 
Címkék: Kohut Katalin, sárgarépa termőterülete, rendszerváltás körüli, szárnyakat keresztben, csontok találkozásánál, olajat felforrósítjuk, kockára vagy, felszeletelt gombát, kamara kiemelte, technológiai fejlődésnek, legkorszerűbb technológiával, országban termeszt, káposzta levélre, kezelést háromszor, népgyógyászat szerint, sötét sárga, halványabb színű, béta-karotinnak köszönhetik, többi zöldséget, sárgarépát felkarikázzuk, lábasban kevés, fehérrépát megpucoljuk, répákat feldaraboljuk, zellerlevelet felaprítjuk, leveshez valókat, burgonyapüré port, előmelegített sütőbe, tejföl kicsit, zöldségeket megpucoljuk, fazékban olajat, megpucolt zöldbabot, húsokat ezután, nagyobb lábasba, megtisztított sárgarépát, apróra vágott, húsra tesszük, zsemlegombóccal, csirkeraguleves, sajtgombócleves, papírszalvétára, húsgombócleves, felforrósítjuk, szódabikarbóna, rendszerváltás, találkozásánál, magyarországon, lecsepegtetjük, technológiával, megtisztított, petrezselymet, zellerlevelet, legkorszerűbb, felkarikázzuk,
© 2013 TVN.HU Kft.