Belépés
Takáts Gyula: Egry Józsefről, az emberről
A háború előtt találkoztam vele először. Süllőzés közben, szép tavaszban, amikor Badacsony alatt rezeg a víz, és nyárfarügy szagú minden. Aztán a háborús évek után a vitorlás időkben találkoztunk sokat, amikor még nem jártak a Balatonon hajók, csak vitorlások, ,,széllel bélelt" emberek. Aztán, hogy Kaposvár ,,örökbefogadott" mint írót, és én Fonyódon laktam, a...
2021-01-10 14:23:04
Koronavírus - Ígéretesnek bizonyultak az őssejtkezelések a Covid-19-tüdőgyulladás kezelésében
... intravénásan őssejteket, három beteg placebót. Az őssejttel kezelt hét beteg meggyógyult, és 14 nap múlva kiengedték őket a kórházból. A placebóval kezelt egyik beteg meghalt, egynek súlyosbodott az állapota, a harmadiknál akut légzőszervi distressz szindróma (ARDS) lépett fel .
A kutatócsoport tanulmánya az Aging and Disease című folyóirat áprilisi számában fog megjelenni. A...
2020-03-31 13:21:40
Koronavírus - Elmarad a májusi budapesti kick-box világkupa
... egészségét és biztonságát" - jelentette ki Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség (MKBSZ) elnöke. "A döntést azután hoztuk meg, hogy a helyzet az elmúlt napokban jelentősen súlyosbodott, valamint másik három külföldi világkupának is bejelentették az elmaradását."
A sportvezető hozzátette: gondolkoztak az őszre halasztásban, ám miután a WAKO világszervezet versenyrend...
2020-03-16 11:21:22
Koronavírus - Elhalasztják a Construma és OtthonDesign, valamint az Ipar Napjai kiállítást
...
"A koronavírus-járvány terjedése az elmúlt napokban tovább súlyosbodott, felelős rendezvényszervezőként nem kívánjuk kitenni sem kiállítóinkat, sem látogatóinkat, sem munkatársainkat egy esetleges fertőzésveszélynek" - írta közleményében Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója.
A Construma kiállításcsokrot a vis maior helyzetre tekintettel előreláthatólag június 10-14...
2020-03-11 19:42:39
Koronavírus- uniós biztos: legfontosabb a tagállamok közötti szolidaritás
... Világszervezet tudományosan megalapozott iránymutatását.
Vili Bers horvát egészségügyi miniszter, a Tanács soros elnökségnek a nevében, arra hívta fel a figyelmet, hogy a helyzet súlyosbodott az elmúlt hetekben, így a tagállamokon belül új stratégiákra és megelőző intézkedésekre lesz szükség a járvány terjedésének megállításához.
Az ülésen a tagállamok egészségügyi min...
2020-03-06 17:32:18
Koronavírus - Újabb fertőzések Németországban, válságstábot alakított a kormány
... miniszter és Horst Seehofer belügyminiszter számolt be Berlinben nemzetközi sajtótájékoztatón. Kiemelték, hogy a koronavírus körüli járványügyi helyzet az utóbbi két nap alatt jelentősen súlyosbodott, ezért az egész országban áttekintik, és szükség esetén frissítik a világjárvány - pandémia - esetére készített terveket.
Horst Seehofer aláhúzta, azzal kell számolni, hogy Európ...
2020-02-27 16:02:26
Jelentés: világszerte fokozódik a keresztények elleni erőszak
... szintűnek minősíthető keresztényüldözést.
A legrosszabb helyzetűnek minősíthető ötven országban naponta 11 keresztényt ölnek meg.
A 2017-ben közzétett hasonló jelentéshez képest súlyosbodott a keresztények helyzete egyebek között Kínában, a Fülöp-szigeteken, Srí Lankán, a Közép-afrikai Köztársaságban, Indiában és Mianmarban - állapította meg a pápai segélyszervezet....
2019-10-24 11:31:09
Befogadni azt, ami nem tőlünk, hanem Istentől jön!
... nagyobb hematóma (vérömleny) is keletkezett; mindezek miatt az orvos ágynyugalmat javasolt.

Newman bíboros
2013. május 10-én Melissa bement a sürgősségire, mert a vérzés súlyosbodott; megint ágynyugalmat írtak elő neki, amit nehezen tudott betartani négy kicsi gyerekkel (6, 5, 3 és 1 évesek voltak), miközben a férje munkába járt.
A szülész-nőgyógyász valószínű...
2019-07-15 08:11:50
Megfejthették Nagy Sándor halálának több mint 2300 éves rejtélyét
... jelenségre" - mondta Hall.
A 32 éves uralkodó halála előtt lázas volt, fájt a gyomra, kétoldali, az alsó végtagokban kezdődő, felszálló jellegű, szimmetrikus paralízise volt, amely súlyosbodott, ám elméje a haláláig tiszta maradt. Hall diagnózisa a GBS, amelyet a korszakban gyakori Campylobacter pylori baktérium fertőzése okozhatott.
A Guillain-Barré-szindróma (GBS) ritk...
2019-01-24 14:13:16
Őssejt-transzplantációval lelassították a szklerózis multiplex súlyosbodását
... DMT-kezelés során. 98 beteg állapotát egy év után mérték fel, 23-ét évente követték öt éven át.
A kutatók azt találták, hogy a HSCT-csoportban három beteg, a másiknál 34 beteg esetében súlyosbodott a betegség. "Ilyen mértékű javulást a korábbi gyógyszerkísérletekben nem tudták kimutatni még akkor sem, ha intenzívebb DMT-terpáiában részesültek a betegek alemtuzumab (egy monokl...
2019-01-16 18:22:03
1 2 3 ..10 11 .15 16 19 20 21 
Címkék: Takáts Gyula, Egry Józsefről, Ipar Napjai, Megfejthették Nagy Sándor, Galambos Péter, Magyar Kick-box Szakszövetség, Ganczer Gábor, Vili Bers, Horst Seehofer, Közép-afrikai Köztársaságban, májusi budapesti, tagállamok közötti, keresztények elleni, szklerózis multiplex, háború előtt, háborús évek, vitorlás időkben, őssejttel kezelt, placebóval kezelt, harmadiknál akut, kutatócsoport tanulmánya, döntést azután, elmúlt napokban, sportvezető hozzátette, őszre halasztásban, helyzet súlyosbodott, elmúlt hetekben, tagállamokon belül, járvány terjedésének, tagállamok egészségügyi, koronavírus körüli, egész országban, legrosszabb helyzetűnek, 2017-ben közzétett, keresztények helyzete, pápai segélyszervezet, orvos ágynyugalmat, vérzés súlyosbodott, férje munkába, alsó végtagokban, haláláig tiszta, korszakban gyakori, betegek alemtuzumab, kiállításcsokrot, belügyminiszter, vezérigazgatója, munkatársainkat, őssejtkezelések, segélyszervezet, előreláthatólag, iránymutatását, köztársaságban, világszervezet,
© 2013 TVN.HU Kft.