Belépés
Astra Zeneca és a vérrögösödés
... 40 ezer emberből egynél lép fel vérrögképződés.

A szövetségi kormány felszólította Ausztrália illetékes hatóságait, hogy sürgősen vizsgálják meg az Európai Gyógyszerügynökség kutatási eredményeit, amelyek szerint elképzelhető, hogy összefüggés van az Oxford/AstraZeneca Covid vakcinája és egy ritka vérrögképződés között .

Ezt megelőzték az elmúlt hetek hírei a...
2021-04-15 12:30:26
A mesés India – mesék nélkül
... tudományosságuk megkérdőjelezhető. Még nehezebb a helyzet a vallástörténet területén, ahol a tömegesen megjelenő forráskiadványok, az etnográfiai terepmunkák és a komplex, multidiszciplináris kutatási eredmények gyakorlatilag zárójelbe tettek még olyan jelentős munkákat is, amelyeket fél évszázada még mindenki forgatott."

Pontosabban: eddig nem volt könnyű dol...
2021-04-12 20:15:42
Koronavírus - Több mint 5 millió eurós támogatást nyert a SZTAKI vezetésű nemzetközi COVID-projekt
... az eredmények elősegíthetik, hogy világjárvány esetén Európa felkészült legyen, és gyorsan tudjon reagálni a hirtelen megjelenő igényekre.
A tájékoztatás szerint az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) tagintézménye, a SZTAKI "CO-VERSATILE" elnevezésű pályázata nyert az Európai Unió Horizon 2020-as keretprogramban a COVID elleni küzdelemre kiírt rendkívüli felhívásán. Az EU ...
2020-08-13 14:22:46
Koronavírus - Az EU további 122 millió eurót juttat a sürgős kutatási és innovációs projektekre
...
Az új pályázati felhívás a koronavírus elleni küzdelemre irányuló uniós finanszírozású kutatási és innovációs tevékenységek sorába illeszkedik. A korábbi fellépések a koronavírus elleni küzdelmet szolgáló diagnosztika, kezelések és oltóanyagok kifejlesztését célozták. A jelenlegi pályázat a legégetőbb problémák haladéktalan megoldása érdekében a gyártási kapacitás növelésére ...
2020-05-19 18:32:50
Koronavírus - Európai Bizottság: az EU 15,6 milliárd euróval segíti partnerországait a járvánnyal szembeni véde
... kezelését és az abból fakadó humanitárius igények kielégítését, a partnerországok egészségügyi, vízellátási és köztisztasági rendszerének, valamint a világjárvány visszaszorításához szükséges kutatási és készültségi kapacitásainak megerősítését, valamint a társadalmi és gazdasági hatások enyhítését célozza.
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke azt közölte, hogy a...
2020-04-08 17:23:32
Koronavírus - Újabb halottak egy bajor idősotthonban, Ausztria 22 millió eurót különít el kutatásra, bezártak a
... Gewessler.
Közlése szerint a gyógyszerek és oltóanyagok kutatására szánt összeget a gazdasági, illetve a innovációs és technológiai minisztérium, az oktatási, valamint a tudományos és kutatási tárca költségvetéséből különítik el.
Heinz Fassmann oktatási miniszter hangsúlyozta, hogy sürgősen szükség van gyógymódra, terápiás módszerekre és oltóanyagokra; az iskolabezárások...
2020-03-21 14:12:01
Koronavírus - Az EU 10 millió eurót különít el a koronavírussal összefüggő kutatásokra
...
A tájékoztatás szerint az uniós bizottság a járvány terjedése indokolta sürgős reagálás jegyében mobilizálta az összeget olyan kutatási projektek támogatására, amelyek elősegítik a járvány megértését, hozzájárulnak a vírussal fertőzött vagy fertőzöttségre gyanús betegek hatékonyabb klinikai kezeléséhez, valamint javítják a közegészségügyi felkészültséget.
Marija Gabriel ...
2020-01-31 20:49:28
15. Az én 1956-om, Vétlen szemtanúként a társadalom peremén
... KEZDEMÉNYEZÉS volt 1997-ben, amikor a Janus Pannonius Tudományegyetem Felnőttképzési Tanszéke és a Német Népfőiskolai Szövetség Budapesti Projektirodája - német minta alapján - országos kutatási projektet indított Magyarország felnőttoktatási térképének és a nagyvárosok továbbképzési atlaszának elkészítésére.
Ebben , mint végzős főiskolai hallgató, ösztöndíjasként én is ré...
2019-11-25 16:48:03
4. A munkáról és az élethosszig tartó tanulásról
... KEZDEMÉNYEZÉS volt 1997-ben, amikor a Janus Pannonius Tudományegyetem Felnőttképzési Tanszéke és a Német Népfőiskolai Szövetség Budapesti Projektirodája - német minta alapján - országos kutatási projektet indított Magyarország felnőttoktatási térképének és a nagyvárosok továbbképzési atlaszának elkészítésére.
Ebben , mint végzős főiskolai hallgató, ösztöndíjasként én is ré...
2019-05-04 20:53:40
Illegális bevándorlás - Az EP megszavazta a humanitárius vízum bevezetését kezdeményező jelentést
... elhárítása, amelyet az ellenőrizetlen érkezések okoznak. Valamint enyhíteni kíván az ilyen érkezések kezeléséhez szükséges erőfeszítéseken, amelyek a megerősített határellenőrzésre, a kutatási és mentési tevékenységekre, a harmadik országokkal folytatott együttműködésre fókuszálnak. Továbbá véget akar vetni az egyre erősebb szervezett bűnözésnek, amely az embercsempészetből pénzüg...
2018-12-11 13:37:07
1 2 3 .5 7 8 9 10 
Címkék: Astra Zeneca, Európai Bizottság, Európai Gyógyszerügynökség, AstraZeneca Covid, Eötvös Loránd Kutatási Hálózat, Európai Unió Horizon, Heinz Fassmann, Marija Gabriel, Janus Pannonius Tudományegyetem Felnőttképzési Tanszéke, Német Népfőiskolai Szövetség Budapesti Projektirodája, mesés India, sürgős kutatási, járvánnyal szembeni, bajor idősotthonban, koronavírussal összefüggő, társadalom peremén, élethosszig tartó, humanitárius vízum, szövetségi kormány, ritka vérrögképződés, elmúlt hetek, vallástörténet területén, tömegesen megjelenő, etnográfiai terepmunkák, eredmények elősegíthetik, hirtelen megjelenő, tájékoztatás szerint, koronavírus elleni, korábbi fellépések, jelenlegi pályázat, legégetőbb problémák, gyártási kapacitás, abból fakadó, partnerországok egészségügyi, uniós bizottság, járvány terjedése, összeget olyan, járvány megértését, vírussal fertőzött, közegészségügyi felkészültséget, nagyvárosok továbbképzési, ellenőrizetlen érkezések, ilyen érkezések, megerősített határellenőrzésre,
© 2013 TVN.HU Kft.