Belépés
Dunaújváros 1,1 milliárdból fejleszti két bölcsődéjét
... felújítás és bővítés után további nyolc kisgyermeknevelőre és két bölcsődei dajkára lesz szükség, így a projektnek munkahelyteremtő hatása is van.
A Hétszínvirág Bölcsőde sajátos nevelési igényű gyermekek korai habilitációs, rehabilitációs célú nevelését-gondozását végzi teljes integrációval. Az intézmény épülete elavult, ezért az energetikai fejlesztés mellett kicserélik a b...
2020-08-12 07:11:50
Megkezdődtek a reformátusok Bárka táborai a Balatonnál
... közötti időszakra szóló 800 millió forintos állami támogatás, valamint az egyház anyagi, infrastrukturális és szellemi erőforrásai segítségével összesen 6500 hátrányos helyzetű, sajátos nevelési igényű, főleg református fenntartású köznevelési intézményből, tanodai és nevelőszülői hálózatból érkező gyermek táborozhat a Balatonnál.
A táborban lelkész és vallástanár szakos egye...
2020-08-04 14:32:08
Krónika 9. rész (iskolai erőszak)
... varrni.
Kitért a szakképző iskolák helyzetére, amelyek szerinte elgettósodnak. Ezekben a hátrányos helyzetű diákok aránya 17 százalék, ami tízszerese a gimnáziumi szintnek; a 17 ezer sajátos nevelési igényű diák 45 százaléka az általános iskola után itt folytatja tanulmányait, 12 százalék az ő arányuk ezekben az iskolákban - részletezte.
Hozzátette: a cigány fiatalok k...
2020-06-09 16:16:16
A Pedagógusok Szakszervezete nem támogatja az iskolaőrség létrehozását
... tett törvényjavaslatot.
Kifejtették: nem állapítható meg a parlament elé benyújtott módosításból, ki és miként dönti majd el, egy iskolában szükséges-e az iskolaőrség alkalmazása, a nevelési-oktatási intézmények részéről ki és milyen jogkörben lesz jogosult az együttműködési megállapodás aláírására, annak lesz-e minimális vagy maximális időtartama.
Célszerű lenne már mo...
2020-06-09 11:41:57
Krónika 9. rész (köznevelési törvény)
... tesz ki, míg jövőre 2228 milliárd forintra lesz.
A képviselő azt is hangsúlyozta, hogy szeptembertől teljesen ingyenessé válik a tankönyvellátás.
A célok között szerepel a köznevelési intézmények zökkenőmentes továbbműködésének megteremtése, valamint a pedagógusok védelme - közölte.
A pedagógusbántalmazást meg kell szüntetni, szigorúan fel kell lépni ellene, az ind...
2020-06-04 20:23:26
Az Emmi benyújtotta az Országgyűléshez a köznevelési törvény módosítására vonatkozó javaslatát, amelynek középp
... valamennyi tanuló számára teljesen ingyenes tankönyvellátás biztosításához szükséges jogszabályi módosításokat is, valamint kibővíti az alapfokú művészetoktatásra ingyenesen jogosult sajátos nevelési igényű tanulók körét.
A nemzetiségi önkormányzatok kérésére a nemzetiségi oktatást szolgáló intézményrendszer egy új intézménytípussal egészül ki, a kiegészítő nemzetiségi óvodá...
2020-05-27 09:51:50
Koronavírus/Érettségi - Oktatási ombudsman: a biztonságos vizsgázást szolgálják a módosított feltételek
... biztosítsák a művelődéshez való jogot a köznevelésben és a felsőoktatásban is, és érvényesüljön az esélyegyenlőség. A fogyatékossággal élők jogait biztosítja az a rendelkezés, hogy a sajátos nevelési igényű tanulók szóbeli vizsgát tehetnek - rögzítette.
Kiemelte: a köznevelési államtitkár által ismertetett feltételek a biztonságos vizsgázást szolgálják, amellyel védik a tanul...
2020-04-30 21:54:11
AM: a fiatalok nélkül nincsen környezettudatos jövő
... szemléletformálást, ezt jól példázza, hogy az elmúlt évben mintegy 5 millióan látogatták meg a nemzeti park igazgatóságok és az állami erdőgazdaságok által fenntartott ökoturisztikai és környezeti nevelési intézményeket. Az itt dolgozó szakemberek a veszélyhelyzet alatt is készülnek az olyan kiemelt eseményekre, melyek segítik az ismeretterjesztést és a szemléletformálást, ilyen p...
2020-04-22 10:37:03
Idén csak az írásbeli érettségi vizsgákat tartanák meg
Idén csak az írásbeli érettségi vizsgákat tartanák meg az oktatási akciócsoport javaslata szerint - mondta a köznevelési államtitkár a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján. Közölte, a javaslatokról várhatóan a jövő szerdai ülésén dönt a kormány.

Maruzsa Zoltán hangsúlyozta: az érettségit úgy kell megszervezni, hogy a k...
2020-04-09 14:48:30
Koronavírus - Maruzsa: idén csak az írásbeli érettségi vizsgákat tartanák meg
...
Maruzsa Zoltán hangsúlyozta: az érettségit úgy kell megszervezni, hogy a köznevelési standardokon túl az megfeleljen a járványügyi helyzetnek, az emberek biztonsági elvárásainak és a felsőoktatási felvételi korrekt lebonyolíthatóságának is.
Azoknak, akik idén érettségiznének, a lehető legrövidebb, a legkevesebb személyes kontaktussal járó vizsgát kell szervezni - emelte ...
2020-04-09 13:42:38
1 2 3 .....17 18 ...26 27 ..34 35 36 
Címkék: Pedagógusok Szakszervezete, Hétszínvirág Bölcsőde, Maruzsa Zoltán, reformátusok Bárka, iskolaőrség létrehozását, köznevelési törvény, biztonságos vizsgázást, módosított feltételek, fiatalok nélkül, írásbeli érettségi, projektnek munkahelyteremtő, intézmény épülete, energetikai fejlesztés, egyház anyagi, táborban lelkész, szakképző iskolák, hátrányos helyzetű, gimnáziumi szintnek, általános iskola, cigány fiatalok, iskolában szükséges-e, iskolaőrség alkalmazása, nevelési-oktatási intézmények, együttműködési megállapodás, célok között, köznevelési intézmények, pedagógusok védelme, alapfokú művészetoktatásra, nemzetiségi önkormányzatok, nemzetiségi oktatást, kiegészítő nemzetiségi, művelődéshez való, fogyatékossággal élők, sajátos nevelési, köznevelési államtitkár, elmúlt évben, nemzeti park, állami erdőgazdaságok, veszélyhelyzet alatt, olyan kiemelt, oktatási akciócsoport, javaslatokról várhatóan, jövő szerdai, köznevelési standardokon, járványügyi helyzetnek, emberek biztonsági,
© 2013 TVN.HU Kft.