Belépés
Menczer Tamás: Sargentini semmit nem tud Magyarországról
... államtitkár.
A politikus kitért arra is, hogy Judith Sargentini nehezményezi, hogy őt az utcán újságírók kérdezték.
"Ez elég furcsa, hiszen eddig ő aggódott a magyarországi sajtószabadsággal kapcsolatban. Vagy lehet, hogy a sajtószabadságba az nem tartozik bele, hogy őt is lehet kérdezni" - jegyezte meg Menczer Tamás.
Az államtitkár kifejtette: Sargentini összesség...
2019-04-19 13:21:14
Március 15. - Mi Hazánk: a Fidesz és a balliberális ellenzék egyaránt felelős az ország állapotáért
... pénteken Budapesten azt mondta: a Mi Hazánk az egyetlen párt, amely azt vallja, hogy Magyarország a magyaroké, Európa pedig az európaiaké.
Véleménye szerint ma is érvényes a sajtószabadságra vonatkozó követelés, nem csupán "a kormány által uralt médiát" cenzúrázzák - mondta -, hanem a multinacionális tőke által kontrollált média sem mondja el az igazságot.
Az 1848-as köv...
2019-03-15 18:31:53
Március 15. - Tóth Bertalan: ma újra a sajtószabadságért kell küzdeni
... szabadságáról is szól, arról, hogy a polgárok hozzájutnak-e a véleményformáláshoz szükséges információkhoz, megkapják-e a tényeket.
Ha ezt nézzük, akkor ma Magyarországon nincs sajtószabadság - jelentette ki Tóth Bertalan, hiszen "az uralmon lévők szinte a teljes magyar médiarendszert ellenőrzésük alá vonták, kiépítették a maguk patrónusi, kliensi rendszerét".
Úgy folyt...
2019-03-15 13:51:29
Március 15. - LMP: szabadságunkat és függetlenségünket ma is kihívások fenyegetik
... amely valóban a magyar nép érdekeit szolgálja - közölte Keresztes László Lóránt.
Demeter Márta szerint ma is harcolni kell a 12 pontban foglaltak érvényesüléséért, mert sérül a sajtószabadság, a törvény előtti egyenlőség, nem független a nemzeti bank, az Országgyűlésben pedig nem a nemzeti érdekek érvényesülnek.
Kijelentette: újra meg kell teremteni az ország biztonságá...
2019-03-15 10:41:11
Március 15. - Történész: nagyszerű volt a reformok gondolata
...
A forradalom kitörése előtt Magyarországon a nemes és a nem nemes nem volt egyenlő a törvény előtt, nem volt közteherviselés, nem volt önálló magyar kormány, sajtószabadság - közölte.
Mindezt ma egy európai működő demokráciában evidencia - tette hozzá, megjegyezve, hogy a reformkor legjobbjai ezen alapelveknek igyekeztek érvényt szerezni.
Létrejött például az Orsz...
2019-03-15 08:50:58
A CD&V elnöke elfogadja Orbán Viktor bocsánatkérését, de továbbra is a Fidesz kizárásának pártján van
... számolt be, hogy elfogadja Orbán Viktor bocsánatkérését a bántó nyelvezet miatt, de az ügy nem arról szól, hogy ő sértve érzi-e magát, hanem az alapvető európai értékek, például a sajtószabadság és a hatalmi ágak elválasztásának tiszteletéről, illetve a jobb együttműködésről a külső határok védelmében, s ebben nem lát semmilyen változást.
"A CD&V nem változtat az álláspontján...
2019-03-14 13:31:29
Basescu nem támogatja, hogy a Fidesz az Európai Néppártban maradjon
... kormánypárt "súlyosan megsértette" a Lisszaboni Szerződést. Úgy vélekedett, a Fidesz nem hajlandó már teljesíteni a szerződésben vállalt kötelezettségeit, ami az igazságszolgáltatást, a sajtószabadságot és az olyan hatáskör-megosztásokat illeti, amelyekben az EU-nak elsőbbsége van.
Az EPP másik romániai tagszervezete, az RMDSZ, elhibázottnak minősítette a Fidesz kizárására vo...
2019-03-12 10:01:28
EP-szakbizottság: nyugtalanító a sajtószabadság helyzetére Magyarországon
...
Hangsúlyozta, hogy az uniós intézmények rendkívül nyugtalanító jeleket kapnak a Magyarországról, ezért fontos összegezni, hogy milyen eszközök állnak rendelkezésre annak érdekében, hogy az uniós bizottság az európai jogot érvényesítse.
Giuseppe Abbamonte, az Európai Bizottság médiapluralizmust vizsgáló, készülő éves jelentését ismertetve aggályosnak nevezte, hogy a Közép...
2019-02-20 14:41:27
Lavrov: az EBESZ intézményeinek átláthatóbban kell működniük
...
Lavrov szerint az EBESZ-nél a Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatalának (ODIHR), a nemzeti kisebbségei főbiztosnak, a sajtószabadságért felelős képviselőnek és a missziók működésének kellene kiegyensúlyozottabbá és az összes tagállam számára átláthatóbbá válnia. Mint mondta, az EBESZ-nek helyre kell állítania az euroatlanti együttműködésbe vetett bizalmat, és megfe...
2019-02-19 17:01:42
ET: a második világháború vége óta nem volt ilyen törékeny helyzetben a sajtószabadság Európában
... bevételek hiányával, a korlátozó szabályozási környezettel és a független újságírók hiteltelenítését célzó kampányokkal" - írták.
A jelentésben felszólították a magyar hatóságokat a sajtószabadság tiszteletben tartására és védelmezésére, s ennek érdekében az érvényben lévő törvények és gyakorlatok felülvizsgálatára.
"Határozott és összehangolt politikai cselekvésre van s...
2019-02-12 13:01:51
1 2 3 ..............................96 97 ...............144 145 ...............191 192 193 
Címkék: Menczer Tamás, Tóth Bertalan, Orbán Viktor, Európai Néppártban, Judith Sargentini, Keresztes László Lóránt, Demeter Márta, Lisszaboni Szerződést, Giuseppe Abbamonte, Európai Bizottság, Demokratikus Intézmények, Emberi Jogok Hivatalának, balliberális ellenzék, ország állapotáért, sajtószabadságért kell, reformok gondolata, sajtószabadság helyzetére, második világháború, sajtószabadság Európában, politikus kitért, utcán újságírók, magyarországi sajtószabadsággal, államtitkár kifejtette, egyetlen párt, sajtószabadságra vonatkozó, kormány által, multinacionális tőke, polgárok hozzájutnak-e, uralmon lévők, teljes magyar, maguk patrónusi, törvény előtti, nemzeti bank, nemzeti érdekek, ország biztonságá, forradalom kitörése, törvény előtt, európai működő, reformkor legjobbjai, bántó nyelvezet, alapvető európai, hatalmi ágak, jobb együttműködésről, külső határok, szerződésben vállalt, uniós intézmények, uniós bizottság, európai jogot, nemzeti kisebbségei, sajtószabadságért felelős, missziók működésének,
© 2013 TVN.HU Kft.