Belépés
Francia rakott burg. másképp
Francia rakott burgonya másképp
/No Salty/

hozzávalók 4 főre
1 kg burgonya
5 db tojás
1 nagy pohár tejföl
10-15 dkg reszelt sajt


Besamelhez:
5 dkg margarin
2 ek liszt
6 dl tej
petrezselyem
metélőhagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors

elkészítés
A tojásokat és a burgo...
2011-02-16 17:04:10
Olasz tésztafelfújt
Olasz tésztafelfújt

Hozzávalók 4 személyre:

- 10 dkg sajt
- 5 dkg vaj
- 15 dkg szalámi
- 4 db paradicsom
- 1 késhegynyi szerecsendió
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
- 4 evőkanál burgonyapüré por
- 1 dl tejszín
- 2 db tojás
- 2 evőkanál étolaj
- 5 dkg baconszalonna
- 3 gerezd fokhagyma...
2011-02-16 15:37:11
Kemencés töltött krumpli
Kemencés töltött krumpli és hagyma


Hozzávalók 4 személyre:

- 20 dkg sajt
- 10 dkg baconszalonna
- 10 dkg vaj
- 10 dkg paradicsom
- balzsamecet
- szójaszósz
- gyömbér
- őrölt bors
- só
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem zöld
- 2 tojás
- 50 dkg darált sertéshús
- 4 burgonya
- 2...
2011-02-16 15:27:21
Rakott szélesmetélt sonkával
... zsemlemorzsa
- ízlés szerint vaj
- ízlés szerint étolaj
- 1 késhegynyi szerecsendió
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
- 12 db olívabogyó
- 20 dkg ementáli sajt
- 2 dl tejföl
- 4 db tojás
- 25 dkg füstölt szalonna
- 30 dkg széles metélt
- 30 dkg paraj
TIPP
A parajt megtisztítom, megmosom, leszárítom, ...
2011-02-16 15:23:22
Langalló recept
...
1 tk só
2 dl tej
1 tk cukor
4 gerezd fokhagyma
3 dl 20%-os tejföl
1 csipet só
1 szál kolbász
1 szál póréhagyma
20 dkg sonka
20 dkg sajt
1 kanál libazsír

Elkészítés:

Előkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és még melegen áttörjük szitán vagy tésztaszűrőn. Az élesztőt a csipet c...
2011-02-16 14:38:22
Az olasz lakoma
... Trentinóban a polentát, Milánóban a risottót, Lombardiában a kekszeket, egészen addig, míg le nem ér a pizza szülőhelyéig, Nápolyig, ám közben ne felejtse el belevetni magát a borok, tészták, sajtok és fagylaltok kavalkádjába.

Vannak elemek, amelyek mégis összekötik a 19 darabkát: mindenütt ragaszkodnak az alapanyagok frissességéhez és elsőrangú minőségéhez, a nagymamák...
2011-02-16 14:16:43
Pogácsa óvári sajttal recept
Hozzávalók:

0.5 dl tej
2 db tojás
60 dkg liszt
20 dkg sajt (óvári)
25 dkg juhtúró
3 dkg élesztő

Elkészítés:

3 dkg élesztőt, kevés cukorral, fél dl tejben felfuttatunk, majd 2 evőkanál lisztel összekavarjuk és újból felfuttatjuk. 50 dkg lisztet, 25 dkg juhtúrót, 20 dkg Óvári sajtot reszelve, 2 db tojást, kis törött bo...
2011-02-16 13:39:26
Baconos-sajtos csirke
Hozzávalók:
6 főre:

1,2 kg csirkemell-filé (vagy pulyka)
30 dkg szeletelt bacon
30 dkg reszelt trappista sajt
30 dkg füstölt, reszelt sajt
1/2 liter főzőtejszín
kb. 1 liter tej
4 tojássárgája
2-3 gerezd fokhagyma
1 mk őrölt szerecsendió

bors
liszt
1 csapott ek ételízesítő (elhagyható)

Elkés...
2011-02-16 12:39:32
Burgonyás-hagymás rétes
... dkg liszt
* egy tojás
* 3 evőkanál repceolaj
* 2 fej vöröshagyma
* 4 evőkanál barna cukor
* 6 evőkanál balzsamecet
* 25 dkg gorgonzola sajt
* egy csokor snidling
* 1 dl tejföl
* bors
* kevés liszt
* 1 csokor rukkola

Elkészítés:

A burgonyát héjában 20-25 perc ala...
2011-02-16 12:33:33
Fokhagyma-krémleves
... fokhagyma
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 púpos evőkanál margarin
- 2 liter húsleves (kockából is jó)
- 2 evőkanál rétesliszt
- 2 dl tejföl
- só, bors
- reszelt sajt
Elkészítés: A hagymákat megtisztítjuk, a fokhagymagerezdeket áttörjük, a vöröshagymát lereszeljük, majd a felolvasztott margarinon megdinszteljük. Rászórjuk a lisztet, elkeverjük és...
2011-02-16 11:55:53
1 2 3 ..........1084 1085 1101 1102 1103 .....1626 1627 .....2167 2168 2169 
Címkék: olasz lakoma, parajt megtisztítom, burgonyát héjában, pizza szülőhelyéig, alapanyagok frissességéhez, csokor snidling, vöröshagymát lereszeljük, felolvasztott margarinon, frissességéhez, megdinszteljük, felolvasztott, baconszalonna, összekavarjuk, tésztafelfújt, megtisztítjuk, zsemlemorzsa, kavalkádjába, megtisztítom, ragaszkodnak, burgonyapüré, metélőhagyma, szerecsendió, tésztaszűrőn, szélesmetélt, vöröshagymát, lombardiában, petrezselyem, szülőhelyéig, felfuttatjuk, tojássárgája, felfuttatunk, vöröshagyma, lereszeljük, meghámozzuk, balzsamecet, előkészítés, ételízesítő, minőségéhez, főzőtejszín, trentinóban, alapanyagok, csirkemell, hozzávalók, késhegynyi, póréhagyma, elhagyható, rétesliszt, leszárítom, olívabogyó, elkészítés, paradicsom, szójaszósz, besamelhez, összekötik, elkeverjük, fagylaltok, gorgonzola, margarinon, burgonyát, burgonyás, fokhagyma, mindenütt, repceolaj, elsőrangú, nagymamák, hagymákat, krémleves, rászórjuk, tojásokat, kekszeket, trappista,
© 2013 TVN.HU Kft.