Belépés
Darálthússal töltött padlizsán
Hozzávalók 2 személyre:

* 1 padlizsán (lehetőleg karcsút válasszunk)
* 8 dkg kecskesajt
* 20 dkg darált marhahús
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 evőkanál olivaolaj
* só, bors
* 1 köteg zsálya

Elkészítés:

A római tálat beáztatjuk.
Eltávolítjuk a padlizsán szárát, majd hosszában kettévágjuk, e...
2011-02-15 11:54:05
Ricsi rántottája recept
... pici sót és borsot adunk ehhez is, valamint beleöntjük a tejet és jól felverjük. Ráöntjük a zöldségekre...
2011-02-15 10:41:57
10 ismeretlenül ismert dolog
... személyre)

Hozzávalók: a kenyértésztához: 15dkg liszt, csipetnyi só, egy evőkanál olaj, fél csomag szárazélesztő(kb 3.5gr), 1.5dl víz.

a töltelékhez: egy-egy kis méretű camambert sajt, birsalma sajt v narancslekvár, 2-3 evőkanál méz, szerecsendió

A hozzávalókat összekeverjük egy tálban, hogy elváljon az edény falától, majd az olajjal összegyúrjuk....
2011-02-15 09:31:36
Kanapék délvidéki stílusban
... magozott zöld és fekete olívabogyó vegyesen
A díszítéshez:
friss paradicsomszeletek
felkockázott sült paprika
parmezánnal kevert zsemlemorzsa
reszelt sajt

Elkészítés:

A töltelékhez az ajvárba keverem a karikára szelt kétféle olívabogyót. A tojásfehérjét, mely lazítja és egyben összefogja a tölteléket, kemény habbá ...
2011-02-15 08:13:54
Ferenc sajtos pogácsája
Ferenc sajtos pogácsája

Hozzávalók:

45 dkg BL 55 finomliszt
20 dkg zsír vagy 25 dkg sütőmargarin
1 dkg élesztő
2 tojássárgája
15 dkg reszelt zsíros sajt
kis só
2 dl tejföl
tojás a kenéshez

Elkészítés:

A lisztet összegyúrjuk a zsiradékkal, az elmorzsolt élesztővel, a két t...
2011-02-15 08:12:33
Húsos-gombás makaróni csőben
... 15 dkg darált hús
15 dkg csiperke
1 kiskanál pirospaprika
1 db zöldpaprika

kevés olaj
bors
ételízesítő
15 dkg sajt a tetejére

Elkészítés:

A hagymát összevágjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, a darált húst, a gombát, a zöldpaprikát és a fokhagymát. Ízesítj...
2011-02-15 08:06:06
Édeskettes, gyertyafényes
... borsozzuk.

A bagettet felszeleteljük, megpirítjuk. A levest pürésítjük, átszűrjük, majd a friss koriander pesztóval és a pirítóssal tálaljuk.

Zellerkrémleves füstölt sajttal

Selymes, krémes, aromás leves Selymes, krémes, aromás leves
Hozzávalók 2 személyre:
2 dkg vaj
1 kis fej vöröshagyma
30 dkg szárzeller
1 kisebb burgonya...
2011-02-15 07:51:30
Napraforgómagos töltött hús
... oldalas
20 dkg darált hús
3 dkg napraforgómag
30 dkg zöldborsó
4 db tojás
5 dkg vaj
1 zsemle vagy egy szelet kenyér
10 dkg reszelt sajt
1 db sárgarépa
1 db zeller
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
majoránna
só, bors.

Elkészítés:

A tisztított...
2011-02-15 07:37:09
Erdélyi galuska
Erdélyi galuska

Hozzávalók:

20 dkg rétesliszt
2 db tojás
10 dkg füstölt szalonna
2 dl tejföl
10 dkg erős ízű kemény sajt lereszelve (parmezán vagy hasonló jellegű)

késhegynyi pirospaprika
2 csokor kapor

Elkészítés:

A lisztből a tojásokkal, a reszelt sajttal, kevés sóval...
2011-02-15 07:30:22
Kedd menü ajánlat
Kedd - Ki sok évet töltött Iránban, és a konyhában is jó irányban van - Hobbychef menüje:


Előétel: Currys cukkinikrémleves sajtkockákkal
Főétel: Hagymás-paradicsomos sült hús
Desszert: Madártej tojáslikőrrel
Vegetáriánus ajánlat: Rántott patisszon burgonyapürével


Currys cukkinikrémleves sajtkockákkal:

Hozzávalók:
2...
2011-02-14 20:12:26
1 2 3 ..........1084 1085 .1103 1104 1105 .....1626 1627 .....2167 2168 2169 
Címkék: római tálat, padlizsán szárát, evőkanál olaj, hozzávalókat összekeverjük, edény falától, olajjal összegyúrjuk, ajvárba keverem, karikára szelt, lisztet összegyúrjuk, elmorzsolt élesztővel, hagymát összevágjuk, darált húst, bagettet felszeleteljük, levest pürésítjük, friss koriander, pirítóssal tálaljuk, szelet kenyér, reszelt sajttal, cukkinikrémleves, zellerkrémleves, megfonnyasztjuk, napraforgómagos, burgonyapürével, kenyértésztához, felszeleteljük, napraforgómag, tojásfehérjét, gyertyafényes, tojáslikőrrel, szárazélesztő, sajtkockákkal, pirospaprikát, narancslekvár, összekeverjük, hozzávalókat, ismeretlenül, sütőmargarin, összegyúrjuk, tojássárgája, eltávolítjuk, darálthússal, zsemlemorzsa, szerecsendió, pirospaprika, zöldpaprikát, felkockázott, paradicsomos, vegetáriánus, megpirítjuk, ételízesítő, vöröshagyma, zöldségekre, töltelékhez, zsiradékkal, összevágjuk, parmezánnal, kettévágjuk, díszítéshez, olívabogyót, zöldpaprika, kecskesajt, válasszunk, finomliszt, összefogja, pürésítjük, hozzáadjuk, tölteléket, elmorzsolt,
© 2013 TVN.HU Kft.