Belépés
Kézműves-e a kéz műve?
... diplomás gasztrológus sem; csak egy igényes fogyasztói szerepben tetszelgő átlagember, aki ezennel érdemi vitát kezdeményez. E cikk folytatásaként tovább elmélkedünk a kézműves és ipari sajtokról: megnézzük, hogy hazánkban és a példaként előszeretettel emlegetett külföldön hogyan alakulnak a sajtfogyasztók szokásai. Végig járjuk azt az utat, ami az elégedetlen sajtkedvelő állapotb...
2015-12-20 11:31:19
Feta, a görög mítosz
... adják. A kecske- és juhtej aránya szabott, a fetában maximum 30 % kecsketej lehet.

A Görögországon kívül készített, javarészt tehéntejből készült sajtok esetében, csak feta-típusú sajtokról beszélhetünk. Ez nem von le az élvezeti értékükből, csupán jelzi, hogy másutt, máshogyan készült a sajt.

A feta sajtot sózott vízben vagy tejsavóban tárolják, épp ezért a ...
2012-08-14 09:13:13
Babavárás. Mit szabad és mit
... a terhességed alatt, kivédheted a listeriosist:

* Ne egyél előre csomagolt, előmosott salátát
* Mindig rendkívül alaposan mosd meg a gyümölcsöket és zöldségeket
* A sajtokról vastagon vágd le a kérgét
* Kerüld a nyers hús (tatárbifsztek) s nyers hal (sushi) fogyasztását
* Alaposan moss kezet, ha nyers ételekhez nyúlsz.

Fontos, hogy a váran...
2011-04-11 05:11:34
Babavárás. Mit szabad és mit
... betartod a terhességed alatt, kivédheted a listeriosist:

Ne egyél előre csomagolt, előmosott salátát
Mindig rendkívül alaposan mosd meg a gyümölcsöket és zöldségeket
A sajtokról vastagon vágd le a kérgét
Kerüld a nyers hús (tatárbifsztek) s nyers hal (sushi) fogyasztását
Alaposan moss kezet, ha nyers ételekhez nyúlsz.


Fontos, hogy...
2011-04-04 20:09:21
Sajtot mindenkinek!
... 40%-os a zsírtartalom, félzsírosokat - legalább 20%-os - és sovány sajtokat 2% alatti zsírtartalommal.

A másik lényeges kritérium a sajtok keménysége. Eszerint kemény sajtokról, félkemény sajtokról, lágy sajtokról, friss sajtokról és savanyútej-sajtokról (pl. pogácsasajt, túrófélék) beszélhetünk. Az első három csoportba tartozók oltóanyag hozzáadásával készü...
2007-08-15 00:43:33
1 
Címkék: görög mítosz, igényes fogyasztói, példaként előszeretettel, sajtfogyasztók szokásai, elégedetlen sajtkedvelő, fetában maximum, élvezeti értékükből, feta sajtot, terhességed alatt, sajtokról vastagon, másik lényeges, sajtok keménysége, első három, zsírtartalommal, előszeretettel, sajtfogyasztók, folytatásaként, görögországon, tatárbifsztek, félzsírosokat, hozzáadásával, fogyasztását, beszélhetünk, gyümölcsöket, gasztrológus, listeriosist, zsírtartalom, pogácsasajt, elégedetlen, sajtkedvelő, zöldségeket, elmélkedünk, terhességed, kezdeményez, mindenkinek, tehéntejből, kivédheted, savanyútej, emlegetett, átlagember, tejsavóban, keménysége, fogyasztói, értékükből, túrófélék, ételekhez, babavárás, sajtokról, előmosott, rendkívül, csomagolt, máshogyan, félkemény, kecsketej, javarészt, készített, alakulnak, csoportba, oltóanyag, tetszelgő, kritérium, külföldön, szerepben, hazánkban, megnézzük, példaként, esetében, vastagon, szokásai, lényeges, tartozók,
© 2013 TVN.HU Kft.