|
|
|
... diplomás gasztrológus sem; csak egy igényes fogyasztói szerepben tetszelgő átlagember, aki ezennel érdemi vitát kezdeményez. E cikk folytatásaként tovább elmélkedünk a kézműves és ipari sajtokról: megnézzük, hogy hazánkban és a példaként előszeretettel emlegetett külföldön hogyan alakulnak a sajtfogyasztók szokásai. Végig járjuk azt az utat, ami az elégedetlen sajtkedvelő állapotb... |
2015-12-20 11:31:19 |
|
|
|
|
|
|
... adják. A kecske- és juhtej aránya szabott, a fetában maximum 30 % kecsketej lehet.
A Görögországon kívül készített, javarészt tehéntejből készült sajtok esetében, csak feta-típusú sajtokról beszélhetünk. Ez nem von le az élvezeti értékükből, csupán jelzi, hogy másutt, máshogyan készült a sajt.
A feta sajtot sózott vízben vagy tejsavóban tárolják, épp ezért a ... |
|
2012-08-14 09:13:13 |
|
|
|
|
|
|
... a terhességed alatt, kivédheted a listeriosist:
* Ne egyél előre csomagolt, előmosott salátát
* Mindig rendkívül alaposan mosd meg a gyümölcsöket és zöldségeket
* A sajtokról vastagon vágd le a kérgét
* Kerüld a nyers hús (tatárbifsztek) s nyers hal (sushi) fogyasztását
* Alaposan moss kezet, ha nyers ételekhez nyúlsz.
Fontos, hogy a váran... |
2011-04-11 05:11:34 |
|
|
|
|
|
|
... betartod a terhességed alatt, kivédheted a listeriosist:
Ne egyél előre csomagolt, előmosott salátát
Mindig rendkívül alaposan mosd meg a gyümölcsöket és zöldségeket
A sajtokról vastagon vágd le a kérgét
Kerüld a nyers hús (tatárbifsztek) s nyers hal (sushi) fogyasztását
Alaposan moss kezet, ha nyers ételekhez nyúlsz.
Fontos, hogy... |
|
2011-04-04 20:09:21 |
|
|
|
|
|
|
... 40%-os a zsírtartalom, félzsírosokat - legalább 20%-os - és sovány sajtokat 2% alatti zsírtartalommal.
A másik lényeges kritérium a sajtok keménysége. Eszerint kemény sajtokról, félkemény sajtokról, lágy sajtokról, friss sajtokról és savanyútej-sajtokról (pl. pogácsasajt, túrófélék) beszélhetünk. Az első három csoportba tartozók oltóanyag hozzáadásával készü... |
|
2007-08-15 00:43:33 |
|
|
|
|