Belépés
A magyar pörköltet evett, amikor az európai még köleskását
... Itáliának a jellegzetessége. Az első tésztát Telekurgesztánban négyezer éve találták fel. Ott, ahol Önök éltek kovászt. Van rajta paradicsom. Közép-Amerikából vettük át. Van rajt formaggio, sajt. A szarvasmarhát, a juhot és a kecskét ott háziasították, ahonnan önök származnak. De mi mindent átvettünk, magunkévá tettük és kifejlesztettük. Önök egy sokkal magasabb kultúrából érkezte...
2024-01-23 15:30:07
A nátrium glutamát káros hatásairól
... glutamát aminosav természetes módon megtalálható különböző élelmiszerekben, és természetes nátrium glutamáttá alakulhat. A moszatok, a tengeri moszat, a halszósz, a szójaszósz, a parmezán sajt, az osztrigaszósz stb. természetes nátrium glutamátot tartalmaznak.

A glutamát aminosav fontos szerepet játszik az agyműködésben. Éberré tesz, segíti az idegi kapcsolatok kialakít...
2023-04-05 18:19:55
Egyem-ne egyem?
... színezőadalékokat elsősorban az édességeknél, üdítőitaloknál, szörpöknél, égetett szeszes italoknál, puding- és fagylaltkészítményekben alkalmazzák, de felhasználják a margaringyártásnál, a sajt és a haltermékek készítéséhez is.

E102 Tartrazin ??
Egyike az allergiát leggyakrabban kiváltó adalékanyagoknak. Használatát Németországban az elmúlt években korlátozták, de...
2023-03-04 11:12:22
Hisztamin intolerancia
... például joghurt és savanyú káposzta
aszalt gyümölcsök
avokádó
padlizsán
spenót
feldolgozott vagy füstölt húsok
kagylófélék
érlelt sajt

Mindezeken felül bizonyos baktériumok túlszaporodása is olyan tényező lehet, amely felelőssé tehető a hisztamin intolerancia kialakulásáért.

A DAO enzim termelődés...
2023-01-10 21:43:23
Egy hónap alatt 5 kiló mínusz – a 20 legjobb módszer
... fogyasztania. 

Néhány lúgosító hatású étel:

Brokkoli, tök, mandula, eper, alma. 

Savasító hatású ételek, italok és étrendkiegészítők: 
Kukorica, tésztafélék, fagylalt, sajt, húsfélék, cukor, alkohol, gyógyszerek. 

Tartsa észben, nem kell teljesen lemondania a savasító hatású ételekről, csupán igyekezzen 80%-ban lúgosító, és 20%-ban ...
2023-01-10 13:33:27
Kuruc mondák
... rendet. Ő maga védte meg az egyik turóci ügyvédet, pedig az beszélt ellene leghevesebben.





SAJT ÉS SZABADSÁG - Tóth Béla nyomán


Amikor Rákóczi békefeltételeket ajánlott a császárnak, Bercsényi Miklósra bízta a tárgyalásokat. Bercsényi közvetítők útján tár­gyalt,...
2022-11-19 21:00:02
Étkezzünk mediterrán étrend szerint
... olívaolaj, a diófélék, a magvak, a hüvelyesek, a gyógynövények és a fűszernövények.

A fontossági sorrendben a halak és a tenger gyümölcsei következnek. A sort a szárnyasok, a tojás, a sajt és a joghurt követi. A piramis csúcsán a húsok és az édességek találhatók, tehát ezekből kellene a legkevesebbet fogyasztanunk. És a piramis megemlíti, hogy fogyasszunk vizet rendszer...
2021-11-15 16:24:08
Csontriltkulás ellen - lúgosítás
... krónikus betegségek kialakulását, mint a cukorbetegség vagy az Alzheimer kór. Emellett jelentősen csökkenti az infarktus és agyvérzés kialakulásának esélyét.

Úgy tűnik, hogy a tej, sajt, és egyéb tejtermékek egyáltalán nem nyújtanak védelmet a csontritkulással szemben, rendszeres fogyasztásuk nem egészséges.

Ez magyarázza azt a tényt, hogy a csontritkulás elő...
2021-04-13 20:44:03
Tények a D vitaminról
... vitamin hiány önáll rizikófaktor ebben az esetben. Ez tehát azt jelenti, hogy megfelelő kalcium bevitel mellett is kialakulhat csontritkulás, ha az egyén D vitamin szintje alacsony. A tej, sajt, kefir, és egyéb magas kalcium tartalmú ételek, italok fogyasztása önmagában tehát kevés a csontritkulás megelőzéséhez. Ez magyarázza azt a tényt, hogy a csontritkulás előfordulása azokban ...
2020-09-25 22:51:55
Koronavírus - Olasz statisztikai intézet: lehetetlen a válság következményeit felmérni
... is folyamatos. A felmérések szerint az olaszok 30 százaléka 72 órát "se bír ki" anélkül, hogy elmenjen élelmiszert vásárolni: a tészta, riz...
2020-04-07 17:12:47
1 2 3 .......23 24 ...34 35 ...45 46 47 
Címkék: E102 Tartrazin, Használatát Németországban, SAJT ÉS SZABADSÁG, Tóth Béla, Amikor Rákóczi, Bercsényi Miklósra, magyar pörköltet, nátrium glutamát, hónap alatt, válság következményeit, első tésztát, sokkal magasabb, tengeri moszat, parmezán sajt, glutamát aminosav, idegi kapcsolatok, haltermékek készítéséhez, allergiát leggyakrabban, elmúlt években, hisztamin intolerancia, savasító hatású, egyik turóci, beszélt ellene, fontossági sorrendben, tenger gyümölcsei, joghurt követi, piramis csúcsán, édességek találhatók, legkevesebbet fogyasztanunk, piramis megemlíti, cukorbetegség vagy, csontritkulással szemben, csontritkulás megelőzéséhez, csontritkulás előfordulása, felmérések szerint, adalékanyagoknak, csontritkulással, békefeltételeket, következményeit, jellegzetessége, kifejlesztettük, élelmiszerekben, fűszernövények, üdítőitaloknál, csontriltkulás, németországban, túlszaporodása, kialakulásáért, kialakulásának, szarvasmarhát, felhasználják, csontritkulás, agyműködésben, osztrigaszósz, leggyakrabban,
© 2013 TVN.HU Kft.