|
|
|
... csak kettőt, ennek köszönhetően sokkal egyszerűbben elkészíthető. A tésztára még melegen kenjük rá a krémet, így puha marad a tészta, ahogy elkészül, rögtön lehet szeletelni.
Mi savanykás vegyes bogyós lekvárt kentünk a lapra, ettől nagyon finom lett. Más lekvárt is használhatsz, amit csak szeretnél. A tetejére jó vastag csokiréteg kerül, ettől még finomabb lesz.
|... |
2024-04-23 17:27:32 |
|
|
|
|
|
|
... fogyasszuk?
A káposzta elkészítésének számtalan módja van Európában, a leghatékonyabb mégis nyersen, apróra reszelve, salátában.
Guajáva
Miért egészséges?
Ennek az enyhén savanykás trópusi gyümölcsnek a legmagasabb a likopintartalma, amely a rák megelőzésében segít. Ugyanakkor magas, 63 %-os rosttartalma az emésztést könnyíti.
Hogyan fogyasszu... |
|
2024-03-02 21:31:23 |
|
|
|
|
|
|
... ajánlott fogyókúrázóknak.
Flavonoidjainak és béta-karotinjának köszönheti tumor ellenes hatását. Hallgat a ribiszke és a vadegres névre is.
A ribizli üde, piciny, piros, savanykás golyócskái júniusban kerülnek a piacra. A gyümölcsből páratlanul finom szörp és lekvár készíthető.
A ribizli valószínűleg Ázsiából és a Földközi tenger vidékéről érkezet... |
2024-03-01 21:08:14 |
|
|
|
|
|
|
... Virágai kicsik, sárga színűek. Toktermésű, mely érintésre reagálva felpattan, és az apró magokat messzire szórja.
Ha megkóstolod meg tudod különböztetni a lóherétől. A madársóska savanykás ízű, a sóskára emlékeztető ízű növény. A lóhere a réteken nő, a madársóska erdőkben található. A leveleket el lehet rágcsálni nyersen, akár turmixolva, akár a levét kipréselve, akár ... |
|
2024-02-25 20:49:16 |
|
|
|
|
|
|
A méhpempő a méhek garatmirigyében termelődő fehéres, tejszerű, sárgás színű, savanykás, szúrós illatú anyag, mely megfelelő tárolási körülmények nélkül megbarnul, és hamar elveszíti bioaktív hatását. A méhpempő elsősorban a méhanya tápláléka, de élete első három napján minden méhlárva ezt a táplálékot kapja. A méhpempő sok összetevőből áll; tartalmaz fehérjét, zsiradékot, cukrot, ... |
|
2024-02-21 20:03:26 |
|
|
|
|
|
|
Hazánk a fekete ribizli gyógynövényi drogjának egyik legnagyobb európai exportőre.
A fekete ribizli íze nem egészen olyan, mint az élénkpiros, savanykás ribizlié. Bogyóinak markáns íze frissen szedve nem is ízlik mindenkinek. A leírások savanykásnak jellem... |
2024-02-01 20:56:52 |
|
|
|
|
|
|
... zsálya, a borsfű, a rozmaring, a fokhagyma, az ánizs, a kurkuma, a citromfű és a koriander, természetesen attól függően, hogy milyen jellegű ételt készítünk.
Hippokratész szerint a savanykás, tejfölös bablevest az alkoholtól megfáradt gyomor legjobb ápolója.
A fejtett bab az egyik legjobb forrása az oldható és oldhatatlan élelmi rostoknak. Megkötik a bélben a... |
2024-01-29 11:15:09 |
|
|
|
|
|
|
... zsálya, a borsfű, a rozmaring, a fokhagyma, az ánizs, a kurkuma, a citromfű és a koriander, természetesen attól függően, hogy milyen jellegű ételt készítünk.
Hippokratész szerint a savanykás, tejfölös bablevest az alkoholtól megfáradt gyomor legjobb ápolója.
A fejtett bab az egyik legjobb forrása az oldható és oldhatatlan élelmi rostoknak. Megkötik a bélben ... |
2024-01-23 20:28:10 |
|
|
|
|
|
|
... alakú sárga virágai csüngő fürtökben fejlődnek. Virága illatos. Májusban virágzik. A termése ovális élénkpiros bogyó, nyár végén és az ősz elején érik; C-vitaminban gazdag, ehető, de kissé savanykás. Innen ered a sóskafa elnevezése.
Díszkertben nagyon jól érzi magát. Ha telepítjük évente egyszer érdemes gyökérről növő hajtásait levágni. Nagyon szép bokrot nevelhetünk be... |
2024-01-21 23:52:32 |
|
|
|
|
|
|
... megfőzve mai ismeretek szerint semmilyen mellékhatása nincs.
Ehető, egészséges és finom. Számos országban élelmiszerként és fűszerként is fogyasztott a kövér porcsin. Íze enyhén savanykás, nyersen van aki a cukorborsóhoz, van aki a sóskához hasonlítja az ízét.
Kövér porcsin történelem
Származása bizonytalan. Ázsiában őshonos, de Afrika és Amerika mérsé... |
2024-01-21 23:45:55 |
|
|
|
|