Belépés
Az, hogy ...
... diszkriminatív, azonnal vissza kell vonni. Ezért levelet is ír ma a magyar kormánynak, hogy erre felhívja a figyelmet, hiszen az intézkedések sértik az emberek szabad mozgását lehetővé tevő schengeni övezet integritását és különbséget tesznek az egyes tagállamok állampolgárai között.

A magyar kormány pénteken délután jelentette be (az Európai Bizottság előzetes tájékozt...
2020-09-01 19:41:46
Koronavírus - Olaszország felfüggesztette a bangladesi járatok fogadását a magas esetszám miatt
...
A külügyminisztérium arról számolt be, hogy a felfüggesztés a következő egy hétre szól, és ezen idő alatt újabb megelőző intézkedéseket dolgoznak ki a schengeni övezeten és az Európai Unión kívüli országokból beutazókra vonatkozóan.
Az EU-n kívüli országokat érintő, július elseji határnyitás óta több ezren tértek vissza Bangladesből elsősorban az olasz fővárosba, ahol Eu...
2020-07-07 17:42:00
Koronavírus - Olaszország és Szlovénia megnyitotta az első közös határátkelőt
... határait. Az EU-országokból érkezőktől semmilyen igazolást nem kér, és senkit nem helyez vesztegzár alá. Franciaországhoz hasonlóan Olaszország is július elsejétől tervezi megnyitni a schengeni övezeten kívüliek előtt is a koronavírus-járvány miatt még márciusban lezárt határait.
Az olasz polgári védelmi hatóság szombat esti adatai szerint az utóbbi egy nap alatt 346 új fert...
2020-06-13 20:13:03
Koronavírus - Franciaország hétfőtől az európaiak, július 1-jétől pedig a nem európaiak előtt is megnyitja a ha
...
A schengeni övezeten kívüli országok állampolgárai számára az Európai Bizottság csütörtöki ajánlásának megfelelően meghozott döntés értelmében a nyitás progresszív és differenciált lesz az adott ország egészségügyi helyzete alapján, és az európai szinten meghozott eljárásoknak megfelelően - hangsúlyozták közleményükben a kormánytagok, akik a járványhelyzet kedvező franciaorsz...
2020-06-13 17:13:06
Koronavírus - Lazítják a mezőgazdasági idénymunkások beutazási korlátozásait Németországban
...
A június 16-tól érvényes szabály szerint az EU-tagországokból és a schengeni övezet nem EU-tagállamaiból ugyanúgy szabadon beutazhatnak mezőgazdasági idénymunkások, mint az adott ország bármely más állampolgára. Az EU-n, illetve a schengeni övezeten kívüli térség országait tekintve nincs változás.
Az idénymunkásokról szóló előírásokat így hozzáigazítják az általános utaz...
2020-06-10 17:13:16
Illegális bevándorlás - Román embercsempészbanda felszámolásáról számoltak be a bukaresti hatóságok
... hogy hivatalból bűnügyi vizsgálatot kezdeményezett egy bűnszövetkezet ellen, amely Bulgáriából illetve Szerbiából érkező illegális migránsok, illetve Romániába legálisan érkezett, de a schengeni övezetbe történő beutazásra nem jogosult külföldiek Nyugat-Európába csempészésére szakosodott.
A Szép remények fedőnevű nyomozás során megállapították, hogy a Bukarestben, illetve Ial...
2020-06-03 18:32:50
Koronavírus - A német kormány június 15-től visszavonja az EU-s tagországokra kiadott utazási figyelmeztetését
...
Az utazástól nyomatékosan eltanácsoló általános figyelmeztetést országonként összeállított tájékoztatók és javaslatok váltják fel.
Az EU-s tagállamok mellett a schengeni övezet EU-n kívüli országai, és az Egyesült Királyság esetében is ezt a megoldást alkalmazzák.
A figyelmeztetés visszavonásának feltétele, hogy az adott állam ne korlátozza a külföldiek belépését. A...
2020-06-03 12:53:14
Koronavírus - A német kormány visszavonhatja az EU-s tagországokra kiadott utazási figyelmeztetését
...
A miniszter elmondta, hogy a tárca előterjesztést készített a szerdai kormányülésre, javasolva, hogy az EU-tagállamokkal és a schengeni övezet EU-n kívüli országaival kapcsolatban vonják vissza az utazástól nyomatékosan eltanácsoló általános figyelmeztetést, és helyettesítsék országokra lebontott utazási tanácsokkal. Az előterjesztés még tárcaközi egyeztetésen van.
Az ál...
2020-06-02 18:52:27
MTÜ: bővüléssel zárhatja a nyarat a belföldi turizmus
... teljes feloldásról, Szlovákiával és Csehországgal pedig enyhítésről született egyezség, de a térség más államaival is heteken belül létrejöhetnek a megállapodások. Guller Zoltán szerint a schengeni övezeten belül nyáron valósulhat meg a teljes utazási szabadság. Magyarország nyitott a megállapodásra, egyedül a kölcsönösséghez ragaszkodik, tehát onnan enged be külföldi vendégeket, ...
2020-05-29 15:01:47
Koronavírus - Olasz miniszterelnök: az olaszok nyaraljanak Olaszországban
... turizmusban dolgozók azt skandálták, segítség nélkül nem élik túl a járványválságot.
Luca Zaia, Veneto tartomány kormányzója csütörtöki sajtótájékoztatóján felvetette, hogy "egészségügyi schengeni övezetet" hozzanak létre, közösen tesztelve az egyik tagállamból a másikba utazó turistákat. Kijelentette, a római külügyminisztériumnak meg kell akadályoznia, hogy Németországból ...
2020-05-21 16:52:44
1 2 3 .............41 ......61 62 ......81 82 
Címkék: Európai Bizottság, Európai Unión, Egyesült Királyság, Guller Zoltán, Luca Zaia, bangladesi járatok, magas esetszám, első közös, mezőgazdasági idénymunkások, bukaresti hatóságok, német kormány, belföldi turizmus, olaszok nyaraljanak, magyar kormánynak, intézkedések sértik, emberek szabad, egyes tagállamok, magyar kormány, hétre szól, schengeni övezeten, olasz fővárosba, olasz polgári, nyitás progresszív, adott ország, európai szinten, járványhelyzet kedvező, június 16-tól, schengeni övezet, idénymunkásokról szóló, általános utaz, bűnszövetkezet ellen, schengeni övezetbe, utazástól nyomatékosan, megoldást alkalmazzák, figyelmeztetés visszavonásának, adott állam, külföldiek belépését, miniszter elmondta, tárca előterjesztést, szerdai kormányülésre, teljes utazási, kölcsönösséghez ragaszkodik, egyik tagállamból, másikba utazó, franciaországhoz, idénymunkásokról, figyelmeztetését, figyelmeztetést, járványválságot, megállapították, felfüggesztette, felszámolásáról, kölcsönösséghez, visszavonásának,
© 2013 TVN.HU Kft.