Belépés
Böjte Csaba segélykiáltása: A kapzsiság felfalja a földet!
................
Böjte Csaba ferences szerzetes figyelve a médiában sorakozó erdőtüzekről, a teremtett világ pusztulásáról szóló híreket, az alábbi segélykiáltást tette közzé közösségi oldalán. Üzenetét alábbiakban közreadjuk.
Ne csak nézzük a modern kommunikációs eszközeinket, hanem halljuk meg az égő ál...
2019-08-28 08:27:14
Kétértelműség
... bizonyságtételét.

Kierkegaard mondja el annak a bohócnak az esetét, aki keresztül-kasul rohant a városon, és úgy kiabálta, hogy a cirkuszi sátor lángokban áll a város szélén. Az emberek hallották segélykiáltásait, és csak úgy dőltek a nevetéstől. Senki nem hitt neki.

Charles Simeon felakasztotta a szobájában Henry Martyn képmását. Akárhol is tartózkodott dolg...
2019-05-14 14:03:41
Nem a zászló a lényeg, hanem az új szelek, amik lobogtatják...
2019-03-22 21:45:11
Ferenc pápa: Isten népe konkrét lépéseket vár a kiskorúak védelmében
...
A katolikus egyház püspöki konferenciái elnökeinek tanácskozása imával kezdődött, hogy az áldozatok igazságot kaphassanak, és az emberek ne veszítsék bizalmukat az egyházban.
Az áldozatok közül "sokak évtizedeken át hallgattak, akik pedig beszéltek róla, elhallgattattak, vagy nem hittek nekik" - hangzott az imádság szövege.
A vatikáni szinódusi teremben zajló talál...
2019-02-21 18:02:23
Tisztelet a Hősöknek!
... majdnem teljesen megsemmisítette hadseregünket. Néhány nap alatt a veszteségünk százötvenezer ember!

Tisztelegjünk azok előtt, akik megfagytak, akik megsebesültek, kiknek segélykiáltásait senki sem hallotta! Tisztelegjünk azok előtt is, akik fogságba estek, majd ezrével pusztultak el valahol a szibériai hómezőkön és útközben. Hajtsunk fejet a hozzátartozók felé is, akik...
2019-01-12 13:15:45
Krónika 10. rész (bizottsági jelentések vitája, napirend után)
...
Jobbik: a munkáltató bármikor felmondhatja a kollektív szerződést
Rig Lajos (Jobbik) színtiszta hazugságnak nevezte az elmondottakat. Kijelentette: a munkáltató bármikor felmondhatja a kollektív szerződést, onnantól pedig a munka törvénykönyve hatályos. Bírálta a jelenlegi szakszervezeti vezetőket, akik szerinte "mindent aláírnak".
Számos munkahelyen nincs szaksze...
2018-12-11 15:46:56
Wass Albert: Erdély Szabadságáért
Riadj, Európa! Az egész világ hallja meg,
hallja a pokol moraját,
mely egy bebörtönzött nép
gyomrából támad!
Ezen nép hangját nem hallottuk
a rádióban.
A templomok leégtek.
Harangjuk nem kondul többé,
csak, mint halk vészcsengő, csendül.
Erdély megkínzott népe,
a székelység sikolt.

A román gyűlölet áradata
átcsap mos...
2018-10-07 21:23:47
"Ő az én testvérem!"
... a dühöngő hullámokkal küzdve a hajó felé igyekszik. A vad hullámcsapások a derék küzdőt újra és újra visszavetették, úgy hogy haszontalanná vált minden igyekezete, erőfeszítése. Segélykiáltásait a szél néha-néha elhozta a hajón lévőkhöz. Az utasok, matrózok és tisztek feszülten figyelték az élet-halál küzdelmet, míg az életmentő csónakban lévő matrózok erejüket megfeszítve igyekez...
2018-07-27 21:24:16
ILDIKÓ HOCK Mondd, megéri? Egyre hangosabban dübörög fel
ILDIKÓ HOCK
Mondd, megéri?

Egyre hangosabban dübörög fel szívemben ez a kérdés:
Mondd, megéri a magad oltárán csak is a kedvteléseidnek áldozni?

Mondd, megéri csak a magad hasznát keresni,
s más asztalára semmit sem tenni?

Mondd, miként viszonyulsz a körülötted levőkhöz, azokhoz, akik csak némán kiáltoznak,
s a hallgatás köntöséb...
2018-07-18 12:10:45
Szent II. János pápa imája
Szent II. János pápa imája és az emberiség felajánlása a Szent Szűznek - Az irgalmas Szeretet hatalma
- Ó emberek és népek Anyja, aki ismered minden szenvedésüket és reményüket, anyai szívvel érzed a világban folyó összes harcot a jó és a rossz, a világosság és a sötétség között, halld meg a Szentlélekben közvetlenül Szívedhez intézett kiáltásunkat.
Öleld át az Anya...
2018-07-12 19:54:33
1 2 3 ...14 15 ..21 22 .28 29 
Címkék: Böjte Csaba, Wass Albert, Erdély Szabadságáért, ILDIKÓ HOCK Mondd, Szent II, Charles Simeon, Henry Martyn, ILDIKÓ HOCK, Szent Szűznek, kapzsiság felfalja, kiskorúak védelmében, médiában sorakozó, teremtett világ, alábbi segélykiáltást, modern kommunikációs, cirkuszi sátor, város szélén, emberek hallották, szobájában Henry, katolikus egyház, áldozatok igazságot, áldozatok közül, imádság szövege, vatikáni szinódusi, veszteségünk százötvenezer, szibériai hómezőkön, hozzátartozók felé, munkáltató bármikor, kollektív szerződést, munka törvénykönyve, jelenlegi szakszervezeti, egész világ, pokol moraját, templomok leégtek, székelység sikolt, román gyűlölet, dühöngő hullámokkal, hajó felé, derék küzdőt, szél néha-néha, hajón lévőkhöz, élet-halál küzdelmet, életmentő csónakban, magad oltárán, kedvteléseidnek áldozni, magad hasznát, körülötted levőkhöz, hallgatás köntöséb, emberiség felajánlása, irgalmas Szeretet, világban folyó, sötétség között, segélykiáltásait, bizonyságtételét, megsemmisítette, elhallgattattak,
© 2013 TVN.HU Kft.