Belépés
Antibiotikumok a növények között
... illóolajnak van.

Az aromaterápia 100 éves, de több száz év tapasztalatából merít, ötvözve a modern kor vívmányait. Léteznek aromatogramokat készítő laboratóriumok, ezek segítségével meghatározható, hogy mely illóolaj pontosan milyen csíra ellen hatásos.

A szegény ember antibiotikumaként emlegetett kakukkfüvet nemcsak köptetőként lehet kapni patikánkban, hanem...
2019-05-24 19:56:03
Pannonhalmi főapát: a gyermekbántalmazások feltárásában segíthet a nyilvánosság
... tanár, az iskolaigazgató-helyettes és egy nyelvtanár. Hozzájuk fordulhatnak személyesen vagy akár az interneten keresztül problémáikkal a gyerekek. Emellett önkéntesek, egyetemisták segítségével bevezették az "ébresztőóra" elnevezésű érzékenyítő foglalkozásokat, amelyeken a gyerekeknek megtanítják felismerni a bántalmazásra utaló előjeleket.
Hortobágyi Cirill kérdésre válaszo...
2019-05-24 16:19:34
Az Európai Bizottság elfogadta a drónokra vonatkozó új szabályok végrehajtási rendeletét
... írták.
Hozzátették, az Európai Bizottság feladata lesz, hogy konkrét követelményeket határozzon meg a ma...
2019-05-24 15:09:18
EP-választás - Fidesz: az ellenzék csak kampányolni akart az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságban
... Pecinával, a Magyar Szocialista Párt adta el az osztrák üzletember érdekeltségeinek a Népszabadság szocialista tulajdonban lévő üzletrészét, illetve a Gyurcsány-kormány idején az ő segítségével játszották át a MOL 25 százalékát. Ha valamit vizsgáltatni akarnak, legyen ez - rögzítette a frakciószóvivő.
Halász János további felvetésre az Avaaz pénteki tüntetéséről azt mondta: ...
2019-05-24 13:59:05
Jövőre új kamra nyílhat a bátaapáti Nemzeti Radioaktív-hulladéktárolóban
... amelyekből 4833 hordót a tároló egyes kamrájában már el is helyeztek.
Elmondta: a második kamrában már új módszerrel, egy a mainál költséghatékonyabb és helytakarékosabb technológia segítségével helyezik el a hulladékot.
Mint mondta, miközben az egyes kamrában a rendelkezésre álló térfogat 18 százalékát foglalta el a hulladék, a kettes kamrában a tér 51 százalékát haszná...
2019-05-24 13:49:04
A gyógyszerek és a táplálkozás - hasznos tudnivalók
... teljes őrlésű gabonafélék stb.)

Vese- és húgyúti betegségek
Vesebetegség, magas vérnyomás vagy szívelégtelenség következtében kialakult folyadék-visszatartást vízhajtók segítségével lehet orvosolni. A fokozott vizelet kiválasztás azonban hasznos ásványi sókat (pl. káliumot) is kimoshat a szervezetből. Éppen ezért ásványi anyagban gazdag étrendre és ásványianyag-kés...
2019-05-23 22:28:59
ITM-államtitkár: klímabarát Magyarország gazdaságfejlesztési stratégiája
... kiemelte, Magyarország pont a saját gazdaságfejlesztési stratégiája miatt tartja fontosnak az Energy Barge-ot, hiszen ez a projekt lehetőséget ad olyan megoldások kialakítására, amelyek segítségével a klímavédelem és a gazdasági teljesítmény a jövőben is egymást erősítő folyamatok maradnak.
Az államtitkár szerint a közlekedés és a klímavédelem kérdésénél elsősorban az elektro...
2019-05-23 20:55:46
Renoir aktját péntektől kamarakiállításon mutatja be a Szépművészeti
... elmúlt száz év legmagasabb árú vásárlásaként tudták megszerezni a magyar állam támogatásával Anthonis Van Dyck egy mesterművét. Ez a rekord azonban hamar megdőlt, hiszen a kormányzat segítségével most a Szépművészeti impresszionista gyűjteménye is igazi remekművel gyarapodhatott - tette hozzá.
Kovács Zsófia kurátor hangsúlyozta: a most megvásárolt festmény Renoir késői korsza...
2019-05-23 20:51:27
Régészet napja - Fókuszban a múlt "sötét" oldala
... múzeum kiállításaiban elrejtett "kakukktojások" gyűjtésére is vállalkozhatnak.
A miskolci Herman Ottó Múzeum egy interaktív Egyéjszakás kalandra várja a közönséget, amely régészek segítségével ismerkedhet meg a múlt sötét titkaival, pajzán történeteivel, véres mindennapjaival. A múzeum gyűjteményének legpikánsabb leleteit "régészeti peep show" során leshetik meg az érdeklődők...
2019-05-23 20:51:14
Régészet napja - Szabadtéri kiállítás nyílik a budai Várnegyedben
... előkerült tárgyi leletek egy része. A múzeumpedagógiai foglalkozásokon a gyerekek megismerkedhetnek a régészet, a korabeli hadviselés és erődépítés rejtelmeivel, animációk és tablók segítségével végigkísérhetik az Erdélyi bástya történetét, és betekintést nyerhetnek a korabeli emberek mindennapjaiba.
A másik helyszínen, a BTM-ben rendezett kiállítás fókuszában a Zolnay László...
2019-05-23 20:49:48
1 2 3 ............2499 2500 ......3748 3749 ......4997 4998 4999 
Címkék: Európai Bizottság, Nemzeti Radioaktív-hulladéktárolóban, Hortobágyi Cirill, Magyar Szocialista Párt, Halász János, Energy Barge-ot, Anthonis Van Dyck, Kovács Zsófia, Herman Ottó Múzeum, Zolnay László, növények között, drónokra vonatkozó, ellenzék csak, bátaapáti Nemzeti, budai Várnegyedben, szegény ember, interneten keresztül, gyerekeknek megtanítják, bántalmazásra utaló, osztrák üzletember, tároló egyes, második kamrában, egyes kamrában, rendelkezésre álló, kettes kamrában, fokozott vizelet, projekt lehetőséget, gazdasági teljesítmény, államtitkár szerint, klímavédelem kérdésénél, magyar állam, rekord azonban, kormányzat segítségével, most megvásárolt, miskolci Herman, interaktív Egyéjszakás, múlt sötét, múzeum gyűjteményének, múzeumpedagógiai foglalkozásokon, gyerekek megismerkedhetnek, korabeli hadviselés, korabeli emberek, másik helyszínen, szívelégtelenség, helytakarékosabb, érdekeltségeinek, nemzetbiztonsági, múzeumpedagógiai, foglalkozásokon, követelményeket, mindennapjaival,
© 2013 TVN.HU Kft.