Belépés
Az eper flavonoidjainak gyógyhatásairól
... sejtjeink, annál nagyobb valószínűséggel alakulnak ki olyan betegségek, mint szívbetegség, cukorbetegség, rákos megbetegedés, krónikus vesebetegség vagy éppen Alzheimer-kór.

Az öregedő sejtekről azt kell tudnunk, hogy gyulladást keltő vegyi anyagokat termelnek. Márpedig a gyulladás talaján sokféle, köztük krónikus és rákos betegségek jönnek létre. Tudósok arra jöttek rá...
2024-03-25 22:00:40
Növeli a fizikai teljesítményt – gránátalma
... betegségek kockázatait is. Elsősorban a szisztolés vérnyomás csökkenését érhetjük el a segítségével.

A gránátalma rákellenes hatásokkal is rendelkezik, azaz csökkentheti a rákos sejtek növekedését. A kutatási eredmények azt mutatják, hogy az emlőrák és a prosztatarák megelőzését támogatja meg ez a gyümölcs.

A gyümölcs az LDL-koleszterin-szint csökkentésében i...
2024-03-20 22:41:04
Csicseriborsóliszt
... gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik. Magas rosttartalma segítséget nyújt abban, hogy a méreganyagok minden gond nélkül eltávozzanak az emésztőrendszerből. Emellett védő hatást gyakorol a sejtekre és a szabad gyökök károsító hatása ellen is védelmet jelenthet.

A csicseriborsóliszt gluténmentes, így azok a személyek is bátran fogyaszthatják, akik gluténérzékenységbe...
2024-03-17 21:24:30
Tele van vitaminokkal és jót tesz az emésztésnek
... bővelkedik, amelyek együttesen bizonyítottan rákellenes hatásokkal rendelkeznek.

A spárgában olyan antioxidánsok és gyulladáscsökkentő vegyületek is vannak, amelyeknek nagy a szerepük a sejtek anyagcsere-aktivitásának megváltoztatásában, ami azt is jelenti, hogy ezek a szuper összetevők megakadályozhatják, hogy a sejtek károsodjanak, és ezzel a rákos megbetegedések esél...
2024-03-17 21:21:31
A halolaj és a hal még a migrént is enyhíti
... kialakuló gyulladást, és a szakértők úgy gondolják, hogy a gyulladás csökkentése szerepet játszhat a migrénes rohamok megelőzésében vagy a tünetek kezelésében. A halolaj befolyásolhatja a sejtek egymással történő kommunikációját is a fájdalom csökkentése érdekében.

Milyen halakat fogyasszunk?
Például lazacot, makrélát, pisztrángot vagy szardíniát. ALA-ból pedig so...
2024-03-16 22:49:40
Allergiaszezon idején is ehetjük
... van értékes antioxidánsokkal, amelyek megakadályozzák a hisztamin felszabadulását, ezzel is csökkentve az allergiák kialakulásának az esélyét. Az antioxidánsok ezen kívül megakadályozzák a sejtek károsodását is és a gyulladás csökkentésében is nagy a szerepük. Márpedig ez nagyon fontos, hiszen a krónikus betegségek kialakulásában nagy a szerepe a szervezetben kialakuló gyulladásna...
2024-03-12 22:10:15
Májegészségért máriatövissel
... neuronjai számára, illetve megakadályozhatja az állapotromlást olyan betegségek esetében, mint amilyen az Alzheimer-kór vagy a Parkinson-kór.

A szilimarin vegyület csökkenti az agysejtek oxidatív károsodását és csökkenti azoknak az amiloid plakkoknak a létrejöttét, amelyek felelőssé tehetők az Alzheimer-kór kialakulásáért. Ezek a plakkok azért is veszélyesek, mivel felh...
2024-03-09 21:14:03
Egy ősi gabona, amely egészséggel ajándékoz meg
... keringésünk, és még az energiaszintünk is lecsökken.

A bulgur fitonutriens antioxidánsokban bővelkedik, amelyek segíthetnek a gyulladás megszüntetésében, illetve az egészséges sejtek mutációjának csökkentésében, ami köztudott, hogy rákos betegségeket generálhat. A szervezetben lévő szabad gyökök stimulálják az oxidatív stresszt, ezzel gyulladást és sok-sok betegséget ok...
2024-03-09 20:53:12
Az újhagyma javítja a szívfunkciókat, megerősíti a csontokat
... is bővelkedik. Ez egy vízben oldódó vitamin, amely védi a szervezet sejtjeit és erősíti az immunrendszert. Hasznos antioxidánsként a C-vitamin serkenti a szervek vérkeringését, megvédi a sejteket és szöveteket a káros szabad gyököktől és az oxidatív károsodástól.

Az újhagyma K-vitaminban is bővelkedik, amely segít szabályozni a véralvadást és a trombinfehérje-aktivitást...
2024-03-09 20:18:13
A makuladegeneráció ellen is jó a fekete áfonya és a lutein
... étrendben.

A cink és a réz közvetlenül és közvetve is hozzájárul a szem egészségéhez. Például a cink segít a szervezetnek felszívni az antioxidáns hatásokkal rendelkező A-vitamint, és szabályozza a sejtek működését is. Sok cinket tartalmaznak a húsok, a kagylók, a hüvelyesek és a csicseriborsó. Rézforrások: diófélék, leveles zöldségek, magvak, hüvelyesek, tojás.
...
2024-03-09 20:13:40
1 2 3 .............500 501 .......750 751 .......999 1000 1001 
Címkék: eper flavonoidjainak, fizikai teljesítményt, újhagyma javítja, makuladegeneráció ellen, fekete áfonya, öregedő sejtekről, gyulladás talaján, szisztolés vérnyomás, gránátalma rákellenes, rákos sejtek, kutatási eredmények, prosztatarák megelőzését, méreganyagok minden, szabad gyökök, spárgában olyan, szuper összetevők, sejtek károsodjanak, rákos megbetegedések, gyulladás csökkentése, migrénes rohamok, tünetek kezelésében, halolaj befolyásolhatja, sejtek egymással, fájdalom csökkentése, hisztamin felszabadulását, allergiák kialakulásának, antioxidánsok ezen, sejtek károsodását, gyulladás csökkentésében, krónikus betegségek, szervezetben kialakuló, állapotromlást olyan, szilimarin vegyület, agysejtek oxidatív, amiloid plakkoknak, plakkok azért, bulgur fitonutriens, gyulladás megszüntetésében, egészséges sejtek, szervezetben lévő, oxidatív stresszt, vízben oldódó, szervezet sejtjeit, szervek vérkeringését, káros szabad, oxidatív károsodástól, újhagyma K-vitaminban, szem egészségéhez,
© 2013 TVN.HU Kft.