Belépés
Baconbe tekert libamáj
... fokhagymával ízesítjük, majd baconba tekerjük. A göngyölt libamájdarabokat megtűzhetjük hústűvel vagy fogpiszkálóval, hogy sütés közben ne essenek szét. Apróra vágjuk a vöröshagymát, serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk az olajat, rátesszük a libamájat, és pirosra sütjük.

Ezután tűzálló edényben, előmelegített sütőben 200 fokon sütjük mé...
2007-12-10 10:08:40
Pikáns zellerleves
... ízlés szerint.

Elkészítés:
A zellert megtisztítom, lehámozom, és az almareszelő durva fokán csíkokra reszelem. A hagymát finomra metélem.
ELKÉSZÍTÉSE: a margarint serpenyőben felforrósítom, ráteszem a vöröshagymát. Kevergetve megfonnyasztom, ezután a tûzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát. Ráöntök egy kevés füstölthús-levet és 5 percig ...
2007-11-16 22:23:10
Tűzdelt őzérmék
...
Hozzáadjuk a vörösbort, és beforraljuk.
A csirkemájat kockákra vágjuk, és leforrázzuk.
A gombát megmossuk, kockára vágjuk,a megtisztított mandulát éleskéssel metéltre vágjuk.
Serpenyőben vajat olvasztunk, hozzáadjuk a kockára vágott gombát, a csirkemájat és a metéltre vágott mandulát.
Fűszerezzük, és finomra vágott petrezselyemzölddel meghintjük....
2007-09-21 18:18:39
Magyar gasztronómus
... tojásokból habart tojást készítünk. Forró zsírban szalmaburgonyát sütünk. Ezután a nagyon finomra vagdalt hagymát zsírban megfonnyasztjuk, majd a hússal, sóval, borssal, kevés majoránnával, a serpenyőt állandóan rázogatva, erős tűzön megpirítjuk. Ha a hús félig megsült, hozzáadjuk a libamájat, ha az is átsült, ráöntjük a vörösbort, kevés liszttel meghintjük, majd hozzáadjuk a gomb...
2007-09-14 00:38:56
Sajtos,tortillában sült csirke
... sajt.

Elkészítés:
Elkészítése:
A csirkét főzze meg és aprítsa kicsire. A paradicsomot főzze meg, majd
turmixolja az erős paprikával, korianderrel, tejjel, fokhagymával és sóval
simára. Serpenyőben hevítse az olajat középforróra, öntse bele a pépet és
süsse kb. 5 percig, kevergetve. Vegye le a tûzről, keverje bele a ...
2007-08-10 14:12:29
Eötvös Loránd
JÚLIUS 27. - EÖTVÖS LORÁND SZÜLETÉSNAPJA - 1848



"... Hiába, mindig vonzó az, ami nagy, és még vonzóbb a nagyobb. Azért aki dombra hágott hegyekre kívánkozik, s aki hegyen volt, az égbetörő sziklákra kapaszkodik ..."
/ Eötvös Loránd /

E...
2007-07-27 11:05:11
Narancsos kacsa!!!
... hagyom jó pár órát pácolódni.
Közben felvágok 3 sárgarépát jó vékonyra és hosszúkásra, és a narancs héját is felaprózom hosszúkásra, lehetőleg egyformára, mint a répát.
Előveszem a serpenyőt. Alaposan felmelegítem, és a kacsamelleket óvatosan rárakom. Át kell sütni a mellek /husok/ mindkét oldalát, csak figyelmesen, oda ne kapjon. A sült melleket félrerakom egy tányérra....
2007-06-03 15:26:44
Állócsillagok
... képzőművészek alapképletében jelentős. Az aszcendensen vagy a karrierponton - főleg, ha ezt a hatást a Jupiter vagy a Vénusz is támogatja - fényes karriert jelez.

Déli Serpenyő
Ártalmas hatást, hirtelen halált, szerencsétlenséget jelezhet. Úgy tartják, hogy az éjszakai időpontokban ártalmasabb. A kedvezőtlen hatáson még a Jupiterrel történő együttállás...
2007-04-26 20:57:43
Csiperkegomba
... szeletkékre, és citromlével locsoljuk meg, nehogy megfeketedjenek.



Hogyan főzzük?
Nincs finomabb a serpenyős gombánál, amelyet ízlés szerint puhára vagy kissé roppanósra párolunk (előzetesen érdemes citromos vízben kissé blansírozni). Egy darabka szikkadt kenyér segítségével szívjuk föl a...
2007-04-23 05:26:07
A burgonya
... megfagy.



Hogyan főzzük:
Ha vízben akarjuk megfőzni a burgonyát, helyezzük hideg, sós vízbe, s utána főzzük.

A serpenyős burgonyát készíthetjük nyers vagy vízben főtt, esetleg gőzölt krumplival. Az előbbi ropogósabb, az utóbbi lágyabb lesz.
...
2007-04-22 14:08:29
1 2 3 .9 10 .14 15 .18 19 20 
Címkék: Eötvös Loránd, EÖTVÖS LORÁND SZÜLETÉSNAPJA, Déli Serpenyő, göngyölt libamájdarabokat, zellert megtisztítom, hagymát finomra, margarint serpeny&#245, kevés füstölthús-levet, csirkemájat kockákra, gombát megmossuk, megtisztított mandulát, kockára vágott, metéltre vágott, nagyon finomra, serpenyőt állandóan, csirkét f&#245, paradicsomot f&#245, olajat középforróra, narancs héját, kacsamelleket óvatosan, sült melleket, aszcendensen vagy, karrierponton &#8211, éjszakai időpontokban, kedvezőtlen hatáson, serpenyős gombánál, darabka szikkadt, serpenyős burgonyát, előbbi ropogósabb, utóbbi lágyabb, libamájdarabokat, szalmaburgonyát, megfonnyasztjuk, megfeketedjenek, alapképletében, megfonnyasztom, fogpiszkálóval, állócsillagok, pirospaprikát, megtisztított, születésnapja, csiperkegomba, karrierponton, felforrósítom, kacsamelleket, képzőművészek, vöröshagymát, megtisztítom, korianderrel, időpontokban, segítségével, készíthetjük, aszcendensen, felmelegítem, majoránnával, paradicsomot, fokhagymával,
© 2013 TVN.HU Kft.