|
|
|
... pirospaprika, 1 mokkáskanál chilipor, ízlés szerint törött fekete bors és só.
A megtisztított csirkét darabjaira vágom, megsózom, és a felhevített olajon mindkét oldalán jól átsütöm. A serpenyőből kivéve melegen tartom. A visszamaradt zsiradékban megpirítom a finomra vágott, megmosott paprikát, majd a tűzről lehúzva elkeverem benne a pirospaprikát, a chiliport,... |
2011-01-12 20:17:55 |
|
|
|
|
|
|
... megöntözöm és megsózom. 15 percig állni hagyom, hogy keserű levét kiengedje. Közben a megtisztított csirkét kis darabokra vágom, megsózom, majd a felforrósított olajon átsütöm és félreteszem. A serpenyőben maradt zsiradékon lepirítom a megtörülgetett padlizsánszeleteket. Tűzálló tálra teszek egy sor padlizsánt, erre vöröshagyma-karikákat szórok és jól megsózom. Ráfektetem a csirke... |
|
2011-01-12 19:53:54 |
|
|
|
|
|
|
... nélküli sós vízben al dente állagúra főzöm. Közben a csirkemellet és a sonkát 1 centi széles csíkokra, a barackot és a körtét (hámozás után) hasábokra, a sajtot kockára vágom. Az olajat egy serpenyőben felforrósítom, beleszórok 1 kávéskanál sót. Félbe vágom a fokhagymákat, az olajban megfuttatom, majd kidobom. A csirkemelleket a római kömény társaságában a tűzforró olajba keverem,... |
2011-01-11 13:39:49 |
|
|
|
|
|
|
... főembere előtt, akik ott álltak a király körül.
Jer 36.22
A király éppen a téli házban tartózkodott - ugyanis mindez a kilencedik hónapban történt -, és ezért tűz égett előtte egy serpenyőben.
Jer 36.23
Valahányszor Jehudi három vagy négy oszlopnyit elolvasott, a király levágta az írnok késével és a serpenyőben égő tűzbe dobta, míg az egész tekercs el nem égett... |
|
2010-12-20 13:10:06 |
|
|
|
|
|
|
... gömbölygessük meg, és sós vízben főzzük ki. Amikor megfőttek a gombócok, szűrjük le, és forgassuk meg a petrezselymes vajban. A pácolt kacsamelleket bőrös felükkel lefelé téve, forró serpenyőben pirítsuk meg, majd tegyük tepsibe, és 190 °C-os sütőben süssük meg. Tálaláskor a kelbimbóval töltött burgonyagombócokat és a szeletelt kacsamellet locsoljuk körbe ... |
|
2010-12-11 08:42:18 |
|
|
|
|
|
|
... fej mangold (dalmátkáposzta)
- 2 dl tejszín
- 1 citrom
- 1 gerezd fokhagyma
- őrölt bors, só
Elkészítés:
A csirkemellek bőrös felét serpenyőben, olívaolajan pirítsuk ropogósra, közben sózzuk, borsozzuk meg. Megfordítva tegyük a tepsibe, és 180 °C-os sütben kb. 8 perc alatt süssük készre. 4 szem krumplit hámozzunk meg, f&... |
2010-12-10 21:23:47 |
|
|
|
|
|
|
...
- 2 evőkanál olaj
- só
- paprika
Elkészítés:
A virsliket hosszában kettévágjuk, a fél virslik domború felét 1-1,5 centiméterenként bevagdaljuk. Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, mindkét oldalon megsütjük a virsliket, majd a végén ráütjük a tojásokat és még 2-3 percig sütjük. Tálaláskor a tojások sárgáját megszórjuk sóval és pir... |
2010-12-10 19:15:15 |
|
|
|
|
|
|
... klopfoljuk ki. Sózzuk, borsozzuk meg, 2-2 szelet szalonnát fektessünk rájuk, arra a zellerlevelet, majd a savanyú káposztát. Szorosan tekerjük fel, és hústûvel tûzzük össze. Egy serpenyőben, forró olajban süssük pirosra. Amikor megsült, a visszamaradt zsiradékban futtassuk meg a paradicsompürét, szórjuk bele a lisztet, öntsünk rá kevés vizet, főzzük krémesre, é... |
2010-12-10 19:06:59 |
|
|
|
|
|
|
... petrezselyem
Elkészítés:
Mély tálban összekeverjük a curryt, a kukoricakeményítőt meg a húslevest, és beletesszük a szárnyakat. Jól összekeverjük, és 30 percig hagyjuk pácolódni. Serpenyőben vagy wokban olajat forrósítunk, és 2 részletben megsütjük benne a szárnyakat, majd tálra szedjük, és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékba fokozatosa... |
2010-12-10 17:55:50 |
|
|
|
|
|
|
... pohár tejföl, 225 g rák-hús, 2 pohár zsemlekocka, 3 evőkanál citromlé, 2,2 kg vörös
alligátorteknős.
Elkészítése: Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Serpenyőben felforrósítjuk a vajat. Hozzáadjuk a hagymát és puhára
pároljuk. Keverőtálban összekeverjük a töltelék többi hozzávalóját. Ezt a keveréket és a vajban megpirított hagym... |
2010-11-27 17:28:55 |
|
|
|
|