Belépés
Baromfi ételek
... pirospaprika, 1 mokkáskanál chilipor, ízlés szerint törött fekete bors és só.
A megtisztított csirkét darabjaira vágom, megsózom, és a felhevített olajon mindkét oldalán jól átsütöm. A serpenyőből kivéve melegen tartom. A visszamaradt zsiradékban megpirítom a finomra vágott, megmosott paprikát, majd a tűzről lehúzva elkeverem benne a pirospaprikát, a chiliport,...
2011-01-12 20:17:55
Baromfi ételek
... megöntözöm és megsózom. 15 percig állni hagyom, hogy keserű levét kiengedje. Közben a megtisztított csirkét kis darabokra vágom, megsózom, majd a felforrósított olajon átsütöm és félreteszem. A serpenyőben maradt zsiradékon lepirítom a megtörülgetett padlizsánszeleteket. Tűzálló tálra teszek egy sor padlizsánt, erre vöröshagyma-karikákat szórok és jól megsózom. Ráfektetem a csirke...
2011-01-12 19:53:54
x
... nélküli sós vízben al dente állagúra főzöm. Közben a csirkemellet és a sonkát 1 centi széles csíkokra, a barackot és a körtét (hámozás után) hasábokra, a sajtot kockára vágom. Az olajat egy serpenyőben felforrósítom, beleszórok 1 kávéskanál sót. Félbe vágom a fokhagymákat, az olajban megfuttatom, majd kidobom. A csirkemelleket a római kömény társaságában a tűzforró olajba keverem,...
2011-01-11 13:39:49
A Katolikus Biblia
... főembere előtt, akik ott álltak a király körül.
Jer 36.22
A király éppen a téli házban tartózkodott - ugyanis mindez a kilencedik hónapban történt -, és ezért tűz égett előtte egy serpenyőben.
Jer 36.23
Valahányszor Jehudi három vagy négy oszlopnyit elolvasott, a király levágta az írnok késével és a serpenyőben égő tűzbe dobta, míg az egész tekercs el nem égett...
2010-12-20 13:10:06
Sült kacsamellfilé kelbimbóval
... gömbölygessük meg, és sós vízben főzzük ki. Amikor megfőttek a gombócok, szűrjük le, és forgassuk meg a petrezselymes vajban. A pácolt kacsamelleket bőrös felükkel lefelé téve, forró serpenyőben pirítsuk meg, majd tegyük tepsibe, és 190 °C-os sütőben süssük meg. Tálaláskor a kelbimbóval töltött burgonyagombócokat és a szeletelt kacsamellet locsoljuk körbe ...
2010-12-11 08:42:18
Szárnytővel sült
... fej mangold (dalmátkáposzta)
- 2 dl tejszín
- 1 citrom
- 1 gerezd fokhagyma
- őrölt bors, só

Elkészítés:

A csirkemellek bőrös felét serpenyőben, olívaolajan pirítsuk ropogósra, közben sózzuk, borsozzuk meg. Megfordítva tegyük a tepsibe, és 180 °C-os sütben kb. 8 perc alatt süssük készre. 4 szem krumplit hámozzunk meg, f&...
2010-12-10 21:23:47
Virsli tojással
...
- 2 evőkanál olaj
- só
- paprika

Elkészítés:

A virsliket hosszában kettévágjuk, a fél virslik domború felét 1-1,5 centiméterenként bevagdaljuk. Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, mindkét oldalon megsütjük a virsliket, majd a végén ráütjük a tojásokat és még 2-3 percig sütjük. Tálaláskor a tojások sárgáját megszórjuk sóval és pir...
2010-12-10 19:15:15
Zelleres savanyúkáposztával
... klopfoljuk ki. Sózzuk, borsozzuk meg, 2-2 szelet szalonnát fektessünk rájuk, arra a zellerlevelet, majd a savanyú káposztát. Szorosan tekerjük fel, és hústûvel tûzzük össze. Egy serpenyőben, forró olajban süssük pirosra. Amikor megsült, a visszamaradt zsiradékban futtassuk meg a paradicsompürét, szórjuk bele a lisztet, öntsünk rá kevés vizet, főzzük krémesre, é...
2010-12-10 19:06:59
Zöldséges csirkeszárnyak
... petrezselyem


Elkészítés:

Mély tálban összekeverjük a curryt, a kukoricakeményítőt meg a húslevest, és beletesszük a szárnyakat. Jól összekeverjük, és 30 percig hagyjuk pácolódni. Serpenyőben vagy wokban olajat forrósítunk, és 2 részletben megsütjük benne a szárnyakat, majd tálra szedjük, és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékba fokozatosa...
2010-12-10 17:55:50
Rákkal töltött sült alligátort
... pohár tejföl, 225 g rák-hús, 2 pohár zsemlekocka, 3 evőkanál citromlé, 2,2 kg vörös
alligátorteknős.

Elkészítése: Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Serpenyőben felforrósítjuk a vajat. Hozzáadjuk a hagymát és puhára
pároljuk. Keverőtálban összekeverjük a töltelék többi hozzávalóját. Ezt a keveréket és a vajban megpirított hagym...
2010-11-27 17:28:55
1 2 3 .9 10 11 .14 15 .18 19 20 
Címkék: Katolikus Biblia, Valahányszor Jehudi, megtisztított csirkét, felhevített olajon, visszamaradt zsiradékban, finomra vágott, felforrósított olajon, serpenyőben maradt, sajtot kockára, serpenyőben felforrósítom, olajban megfuttatom, római kömény, tűzforró olajba, király körül, király éppen, téli házban, kilencedik hónapban, király levágta, írnok késével, egész tekercs, petrezselymes vajban, pácolt kacsamelleket, kelbimbóval töltött, szeletelt kacsamellet, csirkemellek b&#245, virsliket hosszában, végén ráütjük, tojások sárgáját, savanyú káposztát, visszamaradt zsiradékba, töltelék többi, vajban megpirított, centiméterenként, kukoricakeményít, paradicsompürét, csirkeszárnyak, felforrósítjuk, dalmátkáposzta, megtörülgetett, felforrósított, csirkemelleket, összekeverjük, pirospaprikát, zellerlevelet, gömbölygessük, alligátortekn, felforrósítom, megtisztított, kacsamelleket, petrezselymes, kacsamellfilé, valahányszor, fokhagymákat, visszamaradt, petrezselyem, társaságában, csirkemellek, tartózkodott,
© 2013 TVN.HU Kft.