Belépés
Túrókrémmel töltött krumpli
... maradjon a héjánál.
A kivájt, villával összetört krumplit alaposan összekeverjük a vajjal, a márványsajt tal és túróval, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a felaprí...
2018-10-24 18:41:17
Ropogós csirkefalatok sült birsalmával és burgonyapürével
... összetörjük és langyos tejjel eldolgozzuk. A pürét sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Egy nagy darab hideg vajat dobunk bele és habverő segítségével jól kihabosítjuk. Apróra vágott snidlinget keverünk bele, lefedjük és tálalásig melegen tartjuk.
A csirkedarabkákat először lisztbe, majd a masszába, legvégül pedig corn flakes-be forgatjuk. Bő olajban aranybarn...
2018-10-22 14:29:29
Hányféle tócsni van?
... matutka az így bundázott hússzeletet is jelenti.
Pörköltes: pörkölttel, gombapörkölttel borítják, vagy félbehajtva töltik, de szűk lével.
Reszelt sajtos: tejfölbe kevernek snidlinget, petrezselymet, ezzel borítják, majd a tetejét reszelt trappista és füstölt sajt keverékével borítják.
Töltött: juhtúróval megtöltik, félbehajtják, a tetejére kisütött füstölt szalonnát...
2018-10-09 14:21:16
Tojás krém
... (lehet nagy-lyukú reszelőn reszelni). Egy tálban az aprított tojást sóztam, borsoztam, beleraktam a must...
2018-09-30 17:10:01
Töltött sült paradicsomok
... passzírozzuk át szűrőn a paradicsom ok korábban kivájt belsejét. Serpenyőben olvasszunk meg vajat, sózzuk meg, majd dobjuk rá a paradicsomot, és egy kicsit fonnyasztjuk meg. Végül szórjuk rá a snidlinget.

Még melegen, a snidlinges paradicsom mártással együtt tálaljuk a töltött paradicsomokat.

...
2018-08-29 00:54:42
cukkini fasírt
... cukkinit reszeld le, forgasd össze a sóval és hagyd állni 10 percre.
Facsarj ki annyi lét a cukkiniből, amennyit csak tudsz.
A kifacsart cukkinihez keverd hozzá a finomra vágott snidlinget, a zúzott fokhagymát a parmezánt és a tojást. Borsozd ízlés szerint.
Mehet a masszába a liszt és a sütőpor is, dolgozd össze.
Kevés olajjal forrósíts fel egy serpenyőt, a cuk...
2018-07-03 08:28:19
Sajtos rösti
... 2 evőkanál almaecet
3 evőkanál almalé
2 teáskanál mustár


Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a hagymát apróra felkockázzuk. A snidlinget leöblítjük, felaprítjuk.

A vajat felforrósítjuk, és megfonnyasztjuk benne a hagymát.

A burgonyát meghámozzuk, nagy-lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a páro...
2018-05-24 23:36:27
Karfiolos rizottó
... meglocsoljuk egy kevés főzőlével. Folyamatosan kevergetve puhára főzzük a rizst. Az elpárolgott folyadékot kis adagokban pótoljuk.
Hozzákeverjük a karfiolt és a finomra vágott snidlinget. A rizottót levesszük a tűzről, hozzáforgatjuk a megmaradt vajat és a lereszelt sajtot. Végül ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk, és forrón tálaljuk.

...
2018-05-10 23:40:15
Friss fűszernövények a konyha ablakban
... nem rendekeznek földterülettel, vagy egészségügyi okai miatt nem tudnak kertészkedni, azoknak sem kell lemondaniuk a friss fűszernövényekről.
Ablakban tarthatunk petrezselymet, snidlinget (metélőhagyma), bazsalikomot, zsályát, kakukkfüvet, lestyánt, mentát is.

PETREZSELYEM
A friss petrezselyem a magyar konyha elengedhetetlen alkotóeleme. Lényegében minden fo...
2018-04-24 09:27:43
Juhtúróval töltött sült gombafelek és Gombával és sajttal tö
... megkavargattam. A gomba kezdetben bő levet eresztett, majd később zsírjára pirítottam. Megvártam, amíg langyosra hűl. Egy kisebb tálkában a juhtúróval elkevertem a pirított gombát és a snidlinget.
A gombafejeket megmostam, szárazra töröltem, besóztam, majd az üregüket megtöltöttem a juhtúrós töltelékkel, és az olajjal megkent sütőedénybe raktam úgy, hogy a töltelék legyen fel...
2018-04-04 13:53:24
1 2 3 ...........35 36 ......53 54 .....70 71 72 
Címkék: konyha ablakban, apróra vágott, pürét sóval, nagy darab, csirkedarabkákat először, tetejét reszelt, tetejére kisütött, aprított tojást, kicsit fonnyasztjuk, snidlinges paradicsom, töltött paradicsomokat, kifacsart cukkinihez, finomra vágott, zúzott fokhagymát, fokhagymát megtisztítjuk, hagymát apróra, snidlinget leöblítjük, vajat felforrósítjuk, burgonyát meghámozzuk, kevés főzőlével, elpárolgott folyadékot, rizottót levesszük, megmaradt vajat, lereszelt sajtot, friss fűszernövényekről, friss petrezselyem, magyar konyha, gomba kezdetben, kisebb tálkában, juhtúróval elkevertem, pirított gombát, gombafejeket megmostam, üregüket megtöltöttem, juhtúrós töltelékkel, olajjal megkent, töltelék legyen, csirkedarabkákat, szerecsendióval, gombapörkölttel, burgonyapürével, megfonnyasztjuk, elengedhetetlen, paradicsomokat, fűszernövények, hozzáforgatjuk, megkavargattam, földterülettel, felforrósítjuk, összekeverjük, megtisztítjuk, csirkefalatok, petrezselymet, hozzákeverjük, gombafejeket, fonnyasztjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.