|
|
|
... a cukrot, és további 10 percig állandóan kevergetve forrósítjuk, míg a cukor karamellesedni kezd, majd 4 evőkanál ecettel ízesítjük. Levágjuk a sajt széleit, a többit felkockázzuk. A snidlinget felaprítjuk, összekeverjük a sajttal, a burgonyával, a hagymával és a tejföllel, majd jól megsózzuk és megborsozzuk. Egy belisztezett konyharuhán nagyon vékonyra nyújtjuk a tésztát. Rákenjü... |
2011-02-16 12:33:33 |
|
|
|
|
|
|
... t... |
|
2011-02-15 08:17:20 |
|
|
|
|
|
|
... meghámozzuk, és vékony csíkokra-szeletkékre vágjuk. A hagymát meghámozzuk, finomra aprózzuk. A répaféléket megtisztítjuk, vékony hasábokra vágjuk. A káposztát megmossuk, apróra felkockázzuk, a snidlinget leöblítjük, felaprózzuk.
Elkészítés: A húst és a csontot megmossuk, 1,5 l hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a babérlevelet, ízlés szerint sót, néhány szem borsot, és... |
2011-02-13 09:38:30 |
|
|
|
|
|
|
... leöblítjük és lecsepeg... |
|
2011-02-12 06:49:30 |
|
|
|
|
|
|
... lényeget
A fűszerek közül nagyon jól muzsikál a sós sütikkel a pirospaprika, a kömény, de nyugodtan használhatunk a tésztákba szárított zöld fűszereket, frissen vágott újhagymát, snidlinget. A zöld fűszerek közül a rozmaring és a kakukkfű mellett adhatunk zsályát vagy kaprot is a tésztához. Ha kellően bevállalós a háziasszony, akkor curryvel is fűszerezhető a tészta, a ... |
|
2011-02-11 09:57:11 |
|
|
|
|
|
|
... ágacska friss kakukkfű
2 dl tejföl
2 tojás
só
fehér bors
50 g vaj
50 g reszelt parmezánsajt
Elkészítés:
A cukkinit felkarikázom, a snidlinget és a kakukkfüvet apróra vágom. Egy cseréptálat kivajazok, beleteszem a cukkini felét, megszórom a snidling és kakukkfű felével. Teszek rá kevés sót és pár szeletke vajat. A másik felét ugya... |
2011-02-10 20:51:19 |
|
|
|
|
|
|
... lefedjük, melegen tartjuk.
A pecsenyeléhez adjuk a maradék olajat, rádobjuk a zöldségeket, és erős ... |
2011-02-06 09:53:02 |
|
|
|
|
|
|
... használnak, és kevés sót. Ma már ennek sincs itthon akadálya. Ha nem is rendelkezünk kerttel télen, nyáron az ablakban nyugodtan tarthatunk egy-egy cserép bazsalikomot, majorannát, snidlinget, petrezselyemzöldet stb. A fűszerek - különösen friss változatban - pikáns ízt adnak az ételeknek és jóval kevesebb sót kell az ételkészítéshez használni, ami a magas vérnyomás megelőzé... |
2011-02-04 16:51:01 |
|
|
|
|
|
|
... darabot az olajba teszünk. Kb.5 perc alatt pirosra sütjük. Konyhai papírkendőre szedjük, lecsepegtetjük. A sn... |
2011-02-01 19:54:40 |
|
|
|
|
|
|
... (a fagyasztottat elővesszük). A karfiolt megmossuk, és rózsáira szedjük. A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. Az újhagymát megmossuk, és felkarikázzuk. A snidlinget leöblítjük és felaprítjuk.
Serpenyőben felforrósítjuk a margarint, beletesszük a pulykamellcsíkokat, és kevergetve kb. 4-5 percig sütjük. Kivesszük, sózzuk, borsozzuk, és melegen... |
2011-02-01 17:58:38 |
|
|
|
|