Belépés
L'UMIDO Párolt marhasült
... használja fel, amelyek másutt a rostélyoshoz szolgálnak. A kezdet: gazdag tűzdelés, ennek során sóban, borsban, majoránnában, szétnyomott fokhagymában meghengergetett szalonna- vagy sonkadarabok kerülnek a húsba.
Magába a fazékba a minestra klasszikus alapja: egy darab sonkaszalonna kerül, fokhagymával és petrezselyemmel jól összedolgozva, mely azután szétolvad a zsírban. Ebb...
2010-11-03 21:06:23
Sörben sült sonka
... nyers füstölt sonkát előző nap 1 cm vastag és 4 cm hosszú hasábokra vagdaljuk, majd tejbe áztatjuk, és a hűtőszekrényben tartjuk felhasználásig. Másnap a tejet lecsurgatjuk róla, és a sonkadarabokat lisztbe mártjuk. A sört, a maradék lisztet, törött borsot, a zúzott fokhagymát és a tojást összekeverjük (sűrű palacsintatésztának kell lennie), és a sonkadarabokat megmártjuk a masszá...
2010-10-25 04:59:50
Sajtos-tejszínes csirkemellcsí
... reszelőn lereszeljük (vagy késsel vastagabb darabokra szeleteljük).
3. Egy jénai tálat kivajazunk (vagy olívaolajjal kikenünk,) és ebbe halmozzuk a húscsíkok felét. Rátesszük a sonkadarabokat és a hagymakarikákat.
4. Erre újabb réteg csirkemell következik, aminek a tetejére kerül a sajt. Rászórjuk a szerecsendiót és a szárnyas fűszerkeveréket, majd ráöntjük a tejsz...
2010-09-05 22:05:57
Recept
... fedjük le alufóliával. Szeletekre vágva tálaljuk.

Főétel: Brokkolis sült csirke fokhagymaszósszal és burgonyapürével
Brokkolis csirke hozzávalók: csirkemell, brokkoli, sonkadarabok, petrezselyem, ementáli sajt, piros arany
Elkészítés: A csirkemellet befűszerezzük szárnyas fűszerkeverékkel. Egy éjszakán át állni hagyjuk. Másnap a brokkolit sós, szódabikarbónás ...
2010-01-02 14:29:14
Recept
... fedjük le alufóliával. Szeletekre vágva tálaljuk.

Főétel: Brokkolis sült csirke fokhagymaszósszal és burgonyapürével
Brokkolis csirke hozzávalók: csirkemell, brokkoli, sonkadarabok, petrezselyem, ementáli sajt, piros arany
Elkészítés: A csirkemellet befűszerezzük szárnyas fűszerkeverékkel. Egy éjszakán át állni hagyjuk. Másnap a brokkolit sós, szódabikarbónás ...
2009-12-27 17:29:22
savanyú bab !
... habaráshoz 2 dl tejföl, fél dl tej, 1 fakanálnyi liszt.

A babot a főzés előtti este beáztatjuk. A sonkát kockákra vágjuk. Egy kisebb fazéknyi vízbe beletesszük a babot, a sonkadarabokat, a babérlevelet, a darabokra vágott fokhagymát, az egész vöröshagymát és kevés sót. Fedő alatt addig főzzük, míg a bab megpuhul. Amikor már majdnem kész, hozzáöntjük a megtisztított, ko...
2009-09-20 13:17:57
húsvéti ételek
... olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, rakjunk bele kockákra vágott krumplit, majd pár perc párolás után szórjuk rá a lisztet és engedjük fel a sonkalével. Tehetünk bele leeső sonkadarabokat is apróra vágva, de akkor már akár az étel neve is lehetne más. A fűszerekkel és a felkarikázott paprikával ízesítve addig főzük, míg a krumpli meg nem puhul.

Sonkás töltött ...
2009-04-13 22:00:22
Bambuszgőzölés
... só
Elkészítés:
A halat kívül-belül sóval bedörzsöljük. A gombákat megmossuk, megszárítjuk és 4 részre vágjuk. A fehér bort, szójaszószt és az olajat összekeverjük.
A sonkadarabokat, gombát, bambuszt, gyömbért és a hagymát a hal tetejére szórjuk, rálocsoljuk a boros, szójás, olajas keveréket. Az így elkészített halat tállal együtt a gőzölőbe helyezzük és 15 percig ...
2008-12-01 22:48:31
végre itthon, isteni bableves!
... füstölt hasaalját szeltem. A babot első forrás után leszűrtem. Szalonnát pirítottam a lábas alján, rádobtam a babot, kicsit rázogattam, majd pirospaprika, víz, a füstölt hasalaja, kis sonkadarabok, fűszer ízlés szerint, és főztem.
Aztán elmentem Rajkán keresztül Bezenyére a feleségemért. Az út szélén már ott leselkedtek határőrségi autóban az új útonállók. Azért ne gondolja s...
2007-12-21 20:10:30
1 2 3 
Címkék: UMIDO Párolt, rostélyoshoz szolgálnak, minestra klasszikus, darab sonkaszalonna, hűtőszekrényben tartjuk, tejet lecsurgatjuk, sonkadarabokat lisztbe, maradék lisztet, zúzott fokhagymát, tojást összekeverjük, sonkadarabokat megmártjuk, jénai tálat, húscsíkok felét, tetejére kerül, szárnyas fűszerkeveréket, diót durvára, tojásfehérjét kemény, sonkadarabokat először, csirkemellet befűszerezzük, főzés előtti, sonkát kockákra, kisebb fazéknyi, darabokra vágott, egész vöröshagymát, apróra vágott, étel neve, felkarikázott paprikával, halat kívül-belül, gombákat megmossuk, fehér bort, olajat összekeverjük, gőzölőbe helyezzük, babot első, lábas alján, füstölt hasalaja, fűszerkeverékkel, hűtőszekrényben, meghengergetett, szódabikarbónás, fűszerkeveréket, meghempergetjük, burgonyapürével, petrezselyemmel, hagymakarikákat, evőkanalanként, sonkadarabokat, lecsöpögtetjük, felhasználásig, bambuszgőzölés, sonkaszalonna, csirkemellcsí, megtisztított, összekeverjük, tojásfehérjét, felkarikázott, befűszerezzük,
© 2013 TVN.HU Kft.