|
|
|
... használja fel, amelyek másutt a rostélyoshoz szolgálnak. A kezdet: gazdag tűzdelés, ennek során sóban, borsban, majoránnában, szétnyomott fokhagymában meghengergetett szalonna- vagy sonkadarabok kerülnek a húsba.
Magába a fazékba a minestra klasszikus alapja: egy darab sonkaszalonna kerül, fokhagymával és petrezselyemmel jól összedolgozva, mely azután szétolvad a zsírban. Ebb... |
2010-11-03 21:06:23 |
|
|
|
|
|
|
... nyers füstölt sonkát előző nap 1 cm vastag és 4 cm hosszú hasábokra vagdaljuk, majd tejbe áztatjuk, és a hűtőszekrényben tartjuk felhasználásig. Másnap a tejet lecsurgatjuk róla, és a sonkadarabokat lisztbe mártjuk. A sört, a maradék lisztet, törött borsot, a zúzott fokhagymát és a tojást összekeverjük (sűrű palacsintatésztának kell lennie), és a sonkadarabokat megmártjuk a masszá... |
|
2010-10-25 04:59:50 |
|
|
|
|
|
|
... reszelőn lereszeljük (vagy késsel vastagabb darabokra szeleteljük).
3. Egy jénai tálat kivajazunk (vagy olívaolajjal kikenünk,) és ebbe halmozzuk a húscsíkok felét. Rátesszük a sonkadarabokat és a hagymakarikákat.
4. Erre újabb réteg csirkemell következik, aminek a tetejére kerül a sajt. Rászórjuk a szerecsendiót és a szárnyas fűszerkeveréket, majd ráöntjük a tejsz... |
2010-09-05 22:05:57 |
|
|
|
|
|
|
... fedjük le alufóliával. Szeletekre vágva tálaljuk.
Főétel: Brokkolis sült csirke fokhagymaszósszal és burgonyapürével
Brokkolis csirke hozzávalók: csirkemell, brokkoli, sonkadarabok, petrezselyem, ementáli sajt, piros arany
Elkészítés: A csirkemellet befűszerezzük szárnyas fűszerkeverékkel. Egy éjszakán át állni hagyjuk. Másnap a brokkolit sós, szódabikarbónás ... |
|
2010-01-02 14:29:14 |
|
|
|
|
|
|
... fedjük le alufóliával. Szeletekre vágva tálaljuk.
Főétel: Brokkolis sült csirke fokhagymaszósszal és burgonyapürével
Brokkolis csirke hozzávalók: csirkemell, brokkoli, sonkadarabok, petrezselyem, ementáli sajt, piros arany
Elkészítés: A csirkemellet befűszerezzük szárnyas fűszerkeverékkel. Egy éjszakán át állni hagyjuk. Másnap a brokkolit sós, szódabikarbónás ... |
2009-12-27 17:29:22 |
|
|
|
|
|
|
... habaráshoz 2 dl tejföl, fél dl tej, 1 fakanálnyi liszt.
A babot a főzés előtti este beáztatjuk. A sonkát kockákra vágjuk. Egy kisebb fazéknyi vízbe beletesszük a babot, a sonkadarabokat, a babérlevelet, a darabokra vágott fokhagymát, az egész vöröshagymát és kevés sót. Fedő alatt addig főzzük, míg a bab megpuhul. Amikor már majdnem kész, hozzáöntjük a megtisztított, ko... |
2009-09-20 13:17:57 |
|
|
|
|
|
|
... olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, rakjunk bele kockákra vágott krumplit, majd pár perc párolás után szórjuk rá a lisztet és engedjük fel a sonkalével. Tehetünk bele leeső sonkadarabokat is apróra vágva, de akkor már akár az étel neve is lehetne más. A fűszerekkel és a felkarikázott paprikával ízesítve addig főzük, míg a krumpli meg nem puhul.
Sonkás töltött ... |
2009-04-13 22:00:22 |
|
|
|
|
|
|
... só
Elkészítés:
A halat kívül-belül sóval bedörzsöljük. A gombákat megmossuk, megszárítjuk és 4 részre vágjuk. A fehér bort, szójaszószt és az olajat összekeverjük.
A sonkadarabokat, gombát, bambuszt, gyömbért és a hagymát a hal tetejére szórjuk, rálocsoljuk a boros, szójás, olajas keveréket. Az így elkészített halat tállal együtt a gőzölőbe helyezzük és 15 percig ... |
2008-12-01 22:48:31 |
|
|
|
|
|
|
... füstölt hasaalját szeltem. A babot első forrás után leszűrtem. Szalonnát pirítottam a lábas alján, rádobtam a babot, kicsit rázogattam, majd pirospaprika, víz, a füstölt hasalaja, kis sonkadarabok, fűszer ízlés szerint, és főztem.
Aztán elmentem Rajkán keresztül Bezenyére a feleségemért. Az út szélén már ott leselkedtek határőrségi autóban az új útonállók. Azért ne gondolja s... |
2007-12-21 20:10:30 |
|
|
|
|